Serial Podcast

Wau. Enpä olisi uskonut, että voisin jäädä näin koukkuun johonkin podcastiin!

Näyttökuva 2015-05-26 kello 23.33.52.png

Aloimme kuunnella Serialia kaksi viikkoa sitten automatkalla anoppilaan. Se on kaksitoistaosainen kuunnelma, jossa selvitetään vuonna 1999 Baltimoressa tapahtunutta murhaa. Nuori Adnan Syed on silloin tuomittu entisen tyttöystävänsä Hae Min Leen murhasta elinkautiseen vankeuteen, mutta tapauksessa on monia epäselvyyksiä.

Viisitoista vuotta myöhemmin Sarah Koenig, yhdysvaltalainen tutkiva journalisti, lähtee tutkimaan tapahtumia ja saa selville paljon ristiriitaisuuksia avaintodistajien tarinoissa. Kaikesta on kuitenkin jo 15 vuotta, joten ihmisten muistikuvat päivän kulusta ovat melko hatarat.

Lähtökohta on kiehtova: Syed on tuomittu perustuen lähinnä yhden silminnäkijän lausuntoon ja puhelimen paikkatietoihin, ja hänellä ei itsellään ole minkäänlaista alibia. Syyttäjä tuntuu kuitenkin olleen hyvin valikoiva ja monet hänen syyttömyyttään puoltavat todisteet ovat niin sanotusti unohtuneet. Toisaalta Koenig löytää myös sellaisia faktoja, jotka saavat epäilemään Sayedin kuitenkin tehneen rikoksen.

Tarina on rakennettu äärimmäisen hienosti, se on journalisesti mielenkiintoinen, ja Koenig on hyvin miellyttävä kertoja. Hän käy pitkiä puhelinkeskusteluja Syedin kanssa, haastattelee myös muita avainhenkilöitä ja lukee läpi valtavasti dokumentteja ja todistajien lausuntoja.

Mutta joku valehtelee, ja emme tiedä kuka se on. Miksi 15 vuotta vankilassa istuneen tarvitsisi enää vakuutella syyttömyyttään? Entä se ainoa silminnäkijä, joka on auttanut piilottamaan ruumiin? Jos Syed ei ole murhaaja, eikö se ole ilmiselvää, että tämä toinen mies on?

Ja tämä kaikki on siis aivan totta, ei fiktiota.

Nyt en malta odottaa, että pääsen taas viikonloppuna auton rattiin kuuntelemaan tätä tarinaa eteen päin! Olen vasta puolessa välissä, enkä ole käynyt yhtään urkkimassa, ratkeaako rikos ja mikä ratkaisu on.

Jännää! Kuuntele sinäkin! Uusi tarina ja kakkoskausi tulossa vielä tänä vuonna.

Serial on kuunneltavissa täällä: http://serialpodcast.org/
Saatavilla myös esim. iTunesissa: 
https://itunes.apple.com/us/podcast/serial/id917918570?mt=2

Kommentit (7)
 1. Någon Annan
  28.5.2015, 06:58

  Tuo oli kyllä mahtava sarja! Kuuntelin sen joulun tienoilla. Googlailin silloin, millaisia vaikutuksia ohjelmalla oli ollut, ja ilmeisesti Syedin juttua ollaan avaamassa uudelleen. Odotan innolla uutta tuotantokautta! Olen myös kuunnellut joitain This American Lifen radio-ohjelmia, voin suositella Serialin toista tulemista odotellessa! Erityisen hyvä jakso oli muutama kuukausi sitten lähetetty ohjelma internet-trolleista. Sen otsikko taisi kuulua suunnilleen The Amazin jotain Of Changing Your Mind.

  1. Kiitos vinkistä!

 2. Uuh, onpas kyllä tosi tosi koukuttava! Kiitos mainiosta vinkistä.

  (Ei kiitosta siitä että nyt ei mitkään työt etene.)

  1. Nyt me ruvettiin kuuntelemaan sellaista kuin ”Undisclosed: The state vs. Adnan Syed”. Käsittelee samaa keissiä. Ei ihan yhtä koukuttava, mutta uudempaa tietoa!

   1. Någon Annan
    1.6.2015, 20:33

    Hei, kiitos vinkistä, tuon mäkin otan kuunteluun!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *