Shakshuka! + Jaa oma kananmunareseptisi ja voita illallinen Juuressa!

Kaupallinen yhteistyö: Siipikarjaliitto

Brunssi ja kananmunat ovat liitto, joka on solmittu taivaassa!

Meillä brunssit ja kananmunat kuuluvat lähes jokaiseen viikonloppuun. Toinen vanhemmista herää tytön kanssa aina aiemmin ja toinen saa nukkua pidempään. Kun kaikki ovat hereillä, tytön lounasaika onkin jo niin lähellä, että voidaan tehdä jotain vähän ruokaisampaa.

IMG_4272.jpg

Yksi brunssiklassikoista, ja oma ehdoton suosikkini, on shakshuka eli mausteisessa tomaattikastikkeessa kypsennetyt luomukananmunat.

Maistoin sitä muutama vuosi sitten NYC:issä (Jack’s Wife Fredassa), ja olin myyty. Siksi päätin jakaa tämän ilosanoman myös sinulle!

IMG_4142.jpg

Shakshukan voi tehdä näin talvella purkkitomaateista, mutta kesällä voit käyttää tuoreita tomaatteja, jotka voi raastaa suoraan pannulle!

Shakshuka

Ainekset

  • 1 keskikokoinen sipuli
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 1 varsisellerin varsi
  • 1 valkosipulinkynsi
  • chiliä maun ja chilin voimakkuuden mukaan
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tlk kuorittuja säilyketomaatteja
  • 1/2 tl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 – 4 luomukananmunaa
  • fetajuustoa
  • tuoretta korianteria

Valmistaminen

  1. Hienonna sipuli ja kuullota se paistinpannulla ruokaöljyssä
  2. Hienonna varsiselleri, lisää se paistinpannulle ja jatka kuullottamista
  3. Hienonna valkosipuli ja chili ja lisää ne paistinpannulle. Lisää myös paprikajauhe ja jeera ja jatka kuullottamista hetkisen. Varo polttamasta mausteita
  4. Lisää säilyketomaatit paistinpannulle ja pilko niitä pienemmäksi paistinlastalla. (Huuhtaise tomaattipurkki puhtaaksi vedellä ja kaada myös vesi mukaan pannulle)
  5. Kiehuttele tomaattikastiketta pannulla kymmenisen minuuttia, mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla ja tarkista maku
  6. Lisää kananmunat pannulle kastikkeen sekaan ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes munan valkuaiset ovat kypsyneet. (Keltuainen saa jäädä jopa hieman valuvaksi.) Voit jatkaa munien kypsyttämissä myös uunissa, jos se sattuu olemaan lämpimänä
  7. Ripottele valmiin shakshukan pinnalle fetajuustomuruja ja silputtua korianteria
  8. Tarjoile shakshuka esimerkiksi leivän, avokadon ja pehmeän juuston kanssa.

IMG_4224.jpg

Nyt on sinun vuorosi!

Postaa tämän jutun kommenttiboksiin oma takuuvarma luomukananmunareseptisi.

Tämän jälkeen valitsen yhden reseptin, jota testaan seuraavassa luomumunapostauksessa, ja arvon lisäksi kaikkien osallistujien kesken 100 euron lahjakortin Ravintola Juureen! Lahjakortti on voimassa kuusi kuukautta, ja sen voi varmasti käyttää myös lounaaseen tai päivälliseen. Juuri muuten käyttää ruoissaan vain luomukananmunia.

Vastausaikaa on torstaihin 29.10.2015 klo 18:00 saakka. Paljastan lahjakortin voittajan ja suosikkireseptini 2.11.2015. Muista kertoa myös sähköpostiosoitteesi. Sisäänkirjautumaton käyttäjä voi jättää osoitteensa niin, että se näkyy vain bloggarille.

IMG_4330.jpg

 

Lisää kampanjasta: http://tottamunasta.fi/
Lisää luomumunista: http://www.luomunasta.fi/luomu/

Kommentit (27)
  1. Yksinkertainen ja helppo crème brûlée

    4 annosta

    puolikas vaniljatanko
    2,5 dl kuohukermaa
    1/2 dl maitoa
    4 luomukananmunan keltuaista
    1/2 dl sokeria

    Päälle ruokosokeria

    Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Raaputa vaniljatangosta siemenet kermamaitoon, ja laita tanko sekaan sekaan makua antamaan. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Poista kermamaidosta vaniljatanko. Kaada kuuma neste munien joukkoon koko ajan sekoittaen. Jaa seos uuninkestäviin pikkuvuokiin ja nosta vuoat uunivuokaan, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka.

    Uuniin 150 astetta, noin 50 min. Jäähdytä ja laita jääkaappiin hetkeksi.
    Ripottele päälle (reilusti!) ruokosokeria, paahda sokeri tohottimella kauniin ruskeaksi ja rapeaksi.
    Nauti!

  2. yksinkertaista mutta herkullista, mm, aamiaismiunakascalzone eli kalsonkimunat!
    tarvitset: 3 kanamunaa, 1 sipuli ja 1 mozzarella, suolaa ja pippuria tai chiliä sekä valurautapannun! voitele pannu öjyllä ja laita levy päälle, riko munat kulhoon ja lisää mausteet ja sekoita hyvin. kaada pannulle. kun paistopuoli on kiinteä, käännä niin kuin lettu. lisää päälle silputtu sipuli ja moxzarella . kun mozza on sulanut, valmis. voi varioida useilla tavoilla. sipulin ja mozzarellan voi myös paistaa munakkaan jälkeen (mozzarella sulaa nopeasti ja sipulihan on parasta raakana.)lopputuolos, valmis munakas, näyttää pizzalta, ja on yhtä hyvää.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *