Siivouksen tilaihme

No nytkö se esittelee siivouskomeroaan?

Juu, mutta on tässä pointtinsa, ja niitä on kolme.

1) Tilan suunnittelu

Luovutimme viime vuonna tilaa siivouskomerosta sen takana sijaitsevalle ruokakomerolle, mistä kerroin useasti Putkiremonttipäiväkirjan puolella (Ks. esim. tämä juttu). Jäljelle jäävä siivouskomero on vain 20 cm syvä, joten tilan käyttö oli suunniteltava tarkasti.

img_3691_1.jpg

Tehokkaimmin sen sai käytettyä, kun sijoittelin komeron oveen ja takaseinään säilytyskoreja eri korkeuksille, jolloin ne menevät limittäin, kun oven sulkee. Tein komeroon myös kaksi pientä ylähyllyä. Komeroon mahtuu lisäksi muovikassi- ja silitysrautatelineet, harja ja mopit. Sanoisin, että se on aika hyvin kahteenkymmeneen senttiin.

Se oli toki hyväksyttävä, että imuri ja ämpärit eivät enää mahtuneet komeroon. Muuten olemme huomanneet, että pieni komero on huomattavasti isompaa käytännöllisempi: se pysyy siistimpänä, sillä hyllyjen perälle ei pääse kertymään epämääräistä sälää.

2) Usein tarvittavat työkalut

Siivouskomeron seinään kannattaa hakata muutama naula, joihin ripustaa vasaran, pihdit ja vaikkapa ruuvimeisselin, jossa on usempi vaihtopää. Näin ne löytyvät aina mahdollisimman nopeasti.

img_3700_1.jpg

3) Naulakonkoukut

Myös siivouskomerossa voi hyödyntää kierrätysmateriaalia, kuten näitä vanhoja naulakonkoukkuja, jotka Rouva löysi kirpputorilta NYC:istä. Ruuvasin ne alemman hyllyn alapuolelle, ja niissä voi nyt roikuttaa näppärästi kaikenlaista pientä.

img_3701_1.jpg

Muita komeroita en sitten ajatellut esitellä, jos sitä ehdit jo miettiä.

Kommentit (18)
  1. Silityslauta löysi meillä paikkansa ulkovaatekaapista. Korkeus riittää, ja reunaan sijoitettuna sitä ei edes huomaa. Samaisesta paikasta löytyy myös keskuspölynimurin metallinen varsiosa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *