Sinne, sinne! Sinne Helsinkiin!
Porvoolainen Bistro Sinne avasi Helsingin-ravintolansa, Sinne Helsingin, viime syksynä Eerikinkatu 2:ssa, mutta kesti usempi kuukausi ennen kuin ehdimme tutustumaan siihen. Yritystä kyllä oli: koetin saada pöytää marras-joulukuussa muutamaan otteeseen, mutta olin aina liian myöhään liikkeellä. Mutta tammikuussa on onneksi vähän väljempää!
Nyt, kevätkauden ensimmäisen tanssitunnin jälkeen, oli sopiva hetki käydä koko perheen kanssa Sinnessä, kun pöytäkin vihdoin löytyi!
Ravintolan varsinainen ruokasali, ”Puutarha”, on hieno ja korkea tila, jossa on lasikatto. Kesällä tilassa on varmasti kivasti luonnovaloa!
Olimme jo etukäteen päättäneet ottaa burgerit, mutta olisi kyllä kiinnostanut maistaa myös niitä useamman lajin menuja. Ne jäivät kuitenkin toiseen kertaan, kun seurueen pienin jäsen hieman rajoitti illalliseen käytettävissä olevaa aikaa. Otimme sentään alkuun leikkelelajitelman, jossa oli kahta erilaista salamia (toinen poroa) ja parmankinkkua.
Burgeri oli juuri niin hyvä kuin Porvoosta muistelimme: Bosgårdin luomu-Charolais-nautaa ja lisukkeeksi niin rapeat ranskalaiset, että kovin paljon parempia ei varmaan ole mahdollista saada. Annos oli tällaisenaankin niin tuhti, että naureskelimme Rouvan kanssa, kuka ihme jaksaa syödä hampurilaisen sillä tuplapihvillä, joka burgeriin olisi ollut mahdollista lisätä.
Burgeri kuuluu muuten ravintolan deli-valikoimaan, joka on tarjolla myös ravintolan etuosan Delissä. Delin puodissa myydään myös tuoreita sämpylöitä, juustoja ja muita herkkuja, joita tarjotaan myös ravintolan puolella.
Maininnan ansaitsee paitsi kiva tila ja mainio ruoka myös henkilökunta. Täytyy sanoa, että palvelu oli jopa huomiotaherättävän hyvää: välitöntä ja huomioivaa. Upeaa!
Kiitos Sinne, tällaista ravintolaa tänne kaivattiinkin! Ja aivan ehdottomasti tullaan toistekin. Jää nähtäväksi maltanko ottaa useamman lajin menun vai kallistunko jälleen burgerin puoleen.
Nyt kaikki, Sinne!