Sinun partasi ei ole sinun

Isyyspakkaus

Olen toisinaan leikitellyt ajatuksella parran ajamisesta kokonaan pois. Olen kulkenut partasuuna kuusi vuotta, mutta toisinaan en jaksaisi muotoilla sitä monta kertaa viikossa. (Ja ei, se ei tule kysymykseen, että antaisin sen kasvaa vapaasti.)

Näin jopa pari päivää sitten unta siitä, että minulla ei ollut partaa, ja se tuntui hyvältä.

Liekö se johtunut siitä vai mistä, mutta seuraavana päivänä tapahtui seuraavaa: parranajoteknisistä syistä (eli väärin säädetystä trimmeristä) johtuen vetäisin nenän alle viiksiin ja partaan ison loven, joka meni lähes iholle. Enhän minä voinut toispuoleisessa parrassa ja puolittain puuttuvissa viiksissä kulkea, joten vedin koko parran yhtä lyhyeksi.

Vastaanotto oli murskaava.

"Mitä sä olet tehnyt?!?"

"Siis ei sulle sovi ollenkaan, että ei ole partaa."

"Näyttää tosi oudolta."

Parranajo särki myös pienen tytön sydämen. Hän kosketteli sänkeäni ja kyseli lohduttomasti:

"Miksi isin parta on harmaa? Sen pitäisi olla ruskea."

Sitten hän puhkesi itkuun. "Isi ei ole enää isi", hän nyyhki ja vuodatti isoja kyyneliä.

"No tietysti on, ihan sama isi, eihän sillä parralla ole mitään väliä", yritin ja ehdotin vielä, että ajaisin sen kokonaan pois samalla.

"Isi ei ole enää isi", sain jälleen vastaukseksi.

"Ei käy", komppasi Rouva taustalla.

Okei, okei, kai se on vain hyväksyttävä. Minun partani ei ole enää minun vaan osa paljon itseäni suurempaa kokonaisuutta.

 

Onko muissa perheissä havaittu yhtä fanaattista suhtautumista perheen miesväen karvoitukseen?

 

Edellisen kerran kirjoitin parrasta (ja kaksoisleuasta) maaliskuussa.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei miesväen karvoilla väliä mutta auta armias, jos nainen haluaa leikata pitkät kutrinsa, haha! Parisuhteemme ajautui kriisiin leikattuani pitkät hiukseni hyvin lyhyiksi. Muutos oli toki iso ja vaati itseltänikin totuttelua (vaikka olen aiemminkin ollut lyhyt hiuksinen), mutta poikaystäväni ja veljeni olivat muutoksesta suorastaan järkyttyneitä :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Onhan se kyllä iso muutos! Ja siinä missä tämä parta kasvaa ennalleen parissa viikossa, pitkiä hiuksia ei saakaan takaisin tuosta noin vain. Olisin mäkin hyvin järkyttynyt, jos Rouva päättäisi vetää yhtäkkiä tukkansa pois.

Eewie (Ei varmistettu)

Mun mies ei ole tehnyt moista temppua ja järkyttänyt jälkikasvua, mutta edelleen yksi vahvimpia omia lapsuuden muistoja on se järkytys kun isä tuli herättämään ilman partaansa. Siitä toipumiseen meni kyllä pitkä tovi!

Tommi K
Isyyspakkaus

Munkin isä päätti ajaa viikset pois pidettyään niitä ehkä... 30 (?) vuotta. Näytti se alkuun oudolta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä! Tunnustan kuuluvani tähän "minulla on oikeus päättää mieheni parrasta" -jengiin. Samoin kuuluu 4-vuotias tyttäreni. Tyttäreni tirautti kyyneleet myös isänsä edellisen hiustenleikkuun jälkeen :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä taas käyn niin usein parturissa, ettei siihen oikein edes kiinnitetä huomiota. Kun kyselen parturin jälkeen, että näyttääkö hyvältä, saan tytöltä aina kovat kehut. Ei hän varmaan edes olisi huomannut, että tukasta on lähtenyt sentti tai pari.

Omppupomppu (Ei varmistettu)

Meilläkin mies ehdottelee säännöllisin väliajoin parranleikkuuta. Melkein jo olen luvannut, kun hilsehtivän ihon saisi niin nopeammin kuulemma kuntoon. Oikeaa hetkeä ei vain oikein meinaa koskaan tulla, koska hänen kasvonpiirteisiinsä ei todellakaan käy parrattomuus. Mutta ehkäpä annan hänen lähiaikoina yhden kerran ajaa partansa, jos se auttaa kasvojen ihon kuntoon saamisessa. :D No mutta oikeasti hän voi parran kyllä halutessaan ajaa milloin vaan. Ehkäpä yllytän hänet siihen tänään! :D

SS (Ei varmistettu)

Ottakaa käyttöön partaöljy! Auttaa alla olevaa ihoa pysymään hyvänä. Itsellä naisena tästä ei ole omakohtaista kokemusta, mutta tarpeeksi tarkkaan olen vierestä seurannut parrakkaan mieheni toimia :) Sokoksellakin myynnissä oleva Mr Bear Family on ollut meidän mieleen (kyllä, myös minun mielipiteeni merkitsee, etenkin tuotteiden tuoksuissa).

Tommi K
Isyyspakkaus

No, miten kävi?

Omppupomppu (Ei varmistettu)

No ehdotin tosiaan, että mies voi kyllä partansa ajaa, taisin käyttää sanoja "aja vaan se parta" ja ihan oikeasti tarkoitin sitä. Mutta ei hän sitten itse kuitenkaan lämmennyt ajatukselle. Meinasi, että koittaa jotain uutta pituutta ja keinoa, jos se auttaisi. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

:)

Tarjata (Ei varmistettu)

Kyllä! Ehdottomasti tämä sama myös meillä. Isillä kuuluu olla parta. Pari kesää sitten oli mitään kysymättä ajanut partansa pois. Perheen naisväen mielipide tuli kyllä selväksi :D
Ja minä itse olen kuulemma itkenyt pienenä tyttönä samalla tavalla, ettei isä ole enää mikään oikea isä, kun tämä oli mennyt ajamaan partansa pois.
Perheellisenä moni asia muuttuu, mm. se, että eräät asiat, jotka ennen olivat ns. yksityisiä ja henkilökohtaisia, tulevatkin yhteisiksi. Toisaalta minä itse saan nuoremmalta tyttäreltäni säännöllisesti palautetta kampauksestani, joka on tupannut viime aikoina lyhenemään joka kampaaja-vierailulla :D Kuulemma ihan huono ja liian lyhyt ja liian "pyöreä" (polkka) tukka...

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä Rouvakin saisi välitöntä palautetta, jos tukka alkaisi lyhentyä :)

AdaR (Ei varmistettu)

Olen itse aikoinaan suostutellut mieheni kasvattamaan parran ja sen jälkeen en ole enää antanut ajaa sitä pois. Hän on vaan niin paljon paremman näköinen parran kanssa kuin ilman! Myös muut kuin minä ovat samaa mielt. Säännöllisin väliajoin hän ehdottelee josko ajaisi parran pois, mutta ei tule kuuloonkaan. Se todella on osa suurempaa kokonaisuutta.

Tommi K
Isyyspakkaus

Sitä olen miettinyt, että parta myös vanhentaa. Tässä iässä alkaa miettiä, että jos ei olisi partaa, voisi näyttää vähän nuoremmalta ;)

Saattaa olla, että reagoin hiukan vahvasti mieheni päätökseen ajaa hiukset pois. Asia paljastui eräänä talvisena iltapäivänä työpäivän jälkeen hänen riisuttua piponsa. 

Tommi K
Isyyspakkaus

:D

HeidiÄs (Ei varmistettu)

Ehdottomasti parta on koko perheen asia eikä henkilökohtainen päätös :D

Mun isällä on ollut sellanen "motoristiparta" tai miksi sitä kutsuisi: siis viikset mitkä jatkuu alas leukaan asti ja siitä vähän pidempinä "ilmassa kasvavina", ja lisäksi on vähän lyhyttä partaa muuallakin naamassa. Hahahah mikä kuvaus!!

Ensimmäinen parranajotrauma kävin kun olin ehkä jotain 3-4v. Oltiin mummun ja papan kanssa oltu reissussa ja kotiin palatessa iskä oli ajanut kaiken karvan naamasta pois. Olin kauhuissani, meni varmaan päiviä että uskoin että se on mun isä.

Hauskinta tässä on, että sama kävi uudelleen kun olin parikymppinen. Olin muualla opiskelemassa ja tulin viikonlopuksi vanhempieni luokse. Oli jo pimeä ilta, menin olkkariin ja siellä nukkui vieras mies sohvalla! Säikähdin ja lähdin hädissäni peruuttamaan pois huoneesta, kunnes se vieras mies heräsi ja puhuikin, sitten tunnistin äänestä että se on iskä :D silti se näytti ihan vieraalta ihmiseltä ja se oli ihan järjetön tunne kun aivot yrittää yhdistää ääntä ja kasvoja, mutta ei onnistu.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hahaa! :D

Kommentoi