Skeittari ja scoottari, kumpi tarvitsee uuden laudan?

Isyyspakkaus

Nyt on myönnettävä yksi juttu. Niin nätti kuin tytölle joululahjaksi ostettu Penny-skeittilauta onkin, on sillä skeittailun aloittaminen ollut melko tuskallista. Näin siinä käy, kun mitään koko lajista tietämättömät vanhemmat ostavat harrastusvälineitä.

Olemme harjoitelleet skeittausta laudalla silloin tällöin, mutta vaikka välillä potkuttelu sujuukin paremmin, yleisesti ottaen laudalla tuntuu olevan vaikea pysyä pystyssä. Kävimme viimeksi eilen kokeilemassa lautaa Eläintarhan skeittipuistossa, mutta hommasta ei oikein tahtonut tulla mitään.

Poika kokeili samalla reissulla ensimmäistä kertaa tytölle pieneksi jäänyttä kolmipyöräistä scoottia, jolla tyttö potkutteli hyvin aktiivisesti aina viime kesään saakka.

Scootti on kaupungissa loistava kulkuväline, joka helpottaa ja nopeuttaa siirtymisiä paikasta toiseen huomattavasti ja jonka saa kätevästi mukaan myös raitiovaunuun tai bussiin. Tyttö siirtyi käyttämään jo kaksipyöräistä, kokoontaitettavaa aikuisten mallia, ja nyt aloitamme scoottiharjoittelun myös pojan kanssa. 

Alkujännityksen jälkeen poika potkutteli sillä jo innoissaan ja olisi laskenut sillä myös jyrkempiä mäkiä. Ensin pitäisi kuitenkin osata jarruttaa - ja ennen sitä tietysti potkutella ylipäänsä.

Oh, miten jo odotan sitä, että pääsemme eroon rattaista ja voimme liikkua joka paikkaan niin, että lapset potkuttelevat vierellä, kun itse kävelemme. Jo vuoden päästä se saattaisi olla mahdollista, ainakin välillä. Tytön täytettyä kolme vuotta pidimme muistaakseni rattaita mukana enää matkoilla, ja Helsingissä liikuimme ainoastaan potkutellen. Tai sitten aika vain kultaa muistot. 

Mutta takaisin tähän skeittilautaan. Tarvitsisimme tytölle siis vakaamman rullalaudan, sellaisen "oikean", joka on pidempi ja leveämpi. Niitäkin on ilmeisesti eri kokoisia.

Jos haluaisin etsiä laudan käytettynä, millaista yrittäisin etsiä? Entä mistä? Onko olemassa jokin kaikkien skeittaajien tuntema foorumi, jossa myydään käytettyjä lautoja? (Tai olisiko sinulla myydä yhtä ylimääräistä?)

Kommentit

Jenninen (Ei varmistettu)

Laudoista en osaa sanoa mitään, mutta tuli mieleen, että Tyttörullalautailijat pitää vissiin joskus jonkinlaisia opetussessareita skeittauksesta kiinnostuneille. Saisko heiltä uusia oppeja skedeilyyn? Tsekkaa esim. Facebookista niiden sivut. Tsemppiä uuteen harrastukseen!

Tommi K
Isyyspakkaus

Viime kesänä kävimmekin heidän sessareissaan Suvilahdessa kerran! Täytyy katsella uusia tilaisuuksia, kun saadaan hommaa omin päin vähän eteenpäin :)

Torey
Näissä neliöissä

Siis teidän pojasta laittamasi video oli niiiin ihana! Kun hän vähän työnsi jalalla ensin ja sitten katsoi sinua siihen tyyliin, että isi tässä on joku vika. Ei kulje. :D Mutta hienosti hän jujun pian hoksasi!

Tommi K
Isyyspakkaus

:D Se lähti kyllä sujumaan pian tosi hienosti!

Piipo79

Hei! Käytettyjä lautoja ei minullakaan ole eteeni tullut noin pienelle mutta me ostimme Laminasta ihan oikean skeittilaudan ja se on kyllä hyvä. Kyseessä ei siis ole long board vaan temppuiluun tarkoitettu lauta. Mäkään en mikään ekspertti asiassa ole. Kannattaa joka tapauksessa käydä alan liikkeessä jossa osataan opastaa völineiden kanssa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kävikin niin, että saimme kavereilta heille ylimääräisen skeittilaudan. Se vaati hieman kunnostusta, mutta kokeillaan nyt sillä, miltä skedeily tuntuu ennen kuin lähdetään etsimään uutta.

Marihanna (Ei varmistettu)

Me ostettiin aikanaan Ponke´sista junnulauta. SkateProlla näyttäis kans olevan. Muutamalla kympillä jo lähtee.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos tiedosta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Meille tilattiin saksalaisesta nettikaupasta junnuskeitti. Nimeä en muista, mutta google varmasti auttaa. Meidän perheen skeitti-expertti on todennut että noi muoviset on paljon vaikeampia ja vaarallisempia kun oikeat. Joten oikea skeitti varmasti helpottaa harjoittelua. Tsemppiä treeneihin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

Kommentoi