Skeittimimmi

Tehdään heti alkuun selväksi, että en tiedä juuri mitään skeittauksesta. En osaa skeitata, en tunne skeneä enkä osaa puhua siitä käyttäen oikeaa sanastoa. Mutta tässä sitä vaan yritetään tutustuttaa tyttöä lajiin.

IMG_8546.jpg

Olin itse kömpelö ja epäliikunnallinen lapsi, joka oli aivan liian arka edes ajattelemaan skeittaamista. Minulla ei ole oikeastaan edes minkäänlaista mielikuvaa siitä, oliko laji kuinka suosittua silloin 1980- ja 1990-lukujen Jyväskylässä, mutta luulisin että skeittaajia ei näkynyt kaupungissa niin paljon kuin Helsingissä nykypäivänä.

On ollut ilo havaita, että tyttömme on paljon liikunnallisempi, ketterämpi ja rohkeampi kuin itse olen koskaan ollut, ja hän on myös utelias kokeilemaan uusia asioita.

IMG_8541.jpg

Rouva oli ennen joulua tytön kanssa kävelemässä kaupungilla, ja he näkivät siellä myynnissä värikkäitä Penny Skateboardsin lautoja. Tyttö yllätti äitinsä kertomalla, että hän haluaisi skeittilaudan ja haluaisi opetella skeittaamaan. Ja siitä se ajatus sitten lähti. 

Neuvoteltuamme asiasta Rouvan kanssa päätimme, että tyttö saa joululahjaksi turkoosin skeittilaudan ja mietimme sitten myöhemmin, miten sitä opetellaan käyttämään. Käytännössä meni kesään asti ennen kuin saimme ostettua tarvittavat suojukset, ja vielä suurempi kynnys aloittamiselle oli se, etten itse oikein tiennyt mistä aloittaa.

Katsoin lopulta netistä muutaman videon, ja sitten lähdimme kokeilemaan talomme takapihalle. Voisin sanoa, että olin yllättynyt siitä, miten hienosti tyttö pysyi tasapainossa laudan päällä, mutta ei se minua oikeastaan yllättänyt yhtään. Vaikka tyttöä selvästi jännitti, hän oli innokas kokeilemaan uudestaan.

IMG_8535.jpg

Viime viikonloppuna kävimme Tyttörullalautailijat ry:n TRL goes HELride -tapahtumassa Suvilahdessa ja menimme sen jälkeen vielä potkuttelemaan läheiselle Kalasatamanpuiston leikkikentälle, jonne on rakennettu kiipeilytelineiden lisäksi myös skeittimäkiä.

IMG_8510.jpg

IMG_8492.jpg

Tyttörullalautailijat neuvoivat oikean asennon ottamisessa ja hakemisessa, ja oli kiva kuulla, että emme olleet aivan hakoteillä.

IMG_8495.jpg

IMG_8486.jpg

Tyttö pääsi kokeilemaan myös laudan kääntämistä ja edestakaisin… öö… rullausta… hmm… skeittikourussa (?). (Sanoinhan jo aiemmin, ettei minulla ole oikeaa sanastoa tälle hommalle?)

IMG_8507.jpg

Kuulimme, että pieni Penny-rullalauta voi olla alkuun hieman kiikkerä, ja tasapainoa kannattaisi harjoitella ns. oikealla ja vähän liian isolla skeittilaudalla, joka on vakaampi. Että sellainen kannattaisi hommata käytettynä.

IMG_8501.jpg

No mutta tästä se sitten lähtee, ja hienostihan tämä tasapaino näyttää pysyvän Pennynkin päällä!

IMG_8527.jpg

IMG_8530.jpg

Nyt voimme käydä harjoittelemassa vaikkapa juuri Kalasataman leikkipaikalla, joka on kätevästi matkan varrella puutarhamökille mennessä, ja syksyllä on mahdollisuus käydä esimerkiksi Tyttörullalautailijoiden vuorolla Kontulan skeittihallissa, josta saanee myös alkeisopetusta ajoittain.

IMG_8547.jpg

Upea skeittimimmi sinusta tulee!

Kommentit (7)
 1. Oi joi meillä tuo on myös edessä! Mä olen muutes huomannut että laji kuin laji (lumilauta, luistelu, pyöräily ja oletan samaisella tietotasolla kuin sinulla skeittauksesta että sekin) vaatii alkuun päästäkseen sen, että lapselle opettaa katseen suunnan oikein. Koska tasapaino ei pysy jos katse on maassa. Sillä kikalla meillä lumilautaillaan ja luistellaan jne. Mitään muuta ei sitten olekaan tarvinnut isommin opettaa vaan loput on tulleet kokeilemalla kun tasapaino löytyy.

  1. Onkohan noiden pienten helpompi aloittaa laudalla vai suksilla? Mähän en itse osaa lautailla, mutta olisi kyllä kiva ajatus viedä tyttöä rinteeseen talvella. Ja onko se hassua mennä itse suksilla, jos lapsi on laudalla..?

   1. 5-6 vuotiaalla varmaan se ja sama, mutta sitä nuoremmalla ehdottomasti lauta! Sillä se ei vaadi samaan tapaan jaloista voimaa vaan tasapainoa. Lauta kannattaa olla hyvä eikä mikään leikkilauta. Meillä on Burtonin 90cm lauta ja se on kyllä ollut loistava hankinta! Vuokralautoja saa melkeinpä joka puolela nykyään myös 90cm koossa eli se toimii ja ne ovat kyllä hyviä! Meillä tyttö halusi kokeilla lautailun jälkeen myös suksia mutta pari tuntia kokeiltuaan totesi että lauta on kivempi. Johan ne lautailukentkin on mukavammat! Lisäksi voi tehdä niin että on tunnin mäessä ja sitten hetken pulkkämäessä ja taas mäessä. Samoilla tossukoilla. Meillä mä lautailen (nykyään, opettelin just ennen vanhimman syntymää, koska se on kivempaa Suomen rinteissä) ja mies suksilla. Molemmilla toimii vaikka lapsi laudalla. Itse asiassa suksien kanssa helpompi ehkä puljata alkua. Ja ihan alku toimii niin että vanhempi on kenkineen rinteessä (lastenrinne). Meillä tosiaan opetin katseen suunnan ja siitä se lähti! Yhdenbtunnin yritin ottaa opetusta 4,5 vuotiaana mutta ei se vielä sen ikäisellä lähde että jaksaisi kuunnella miten lauta käännetään. Ensi talvena kyllä ajattelin ottaa ihan opetuksenkin niin oppii sisäkäännöksen! Tämän talven treenien tulema oli että oppi jarruttamaan, menemään ankkurihississä (niin että vanhempi toisella puolella, muttei jalkovälissä) ja menee keinutellen punaisetkin rinteet! Ehdoton peukutus! Luulen että teidän tyttö tykkäisi!

    1. Mä olen varma, että tykkäisi. Mutta laskettelu vaan tuntuu nykyisin niin kovin hankalalta, kun lähimpiin kunnon rinteisiin on liian pitkä matka, ja autottomana kynnys lähteä jonkin linja-autoilemaan on vaan niin kovin korkea… Missä te käytte?

     1. Läheltä löytyy Peuramaa (Talmaa ei ole koklattu) jne. Mutta Himos, Tahko koluttiin myös hiihtolomalla! Tuollaiselle pikkuneidille ei tarvi olla isokaan nyppylä ja jopa skattan puistossa koklattiin laudalla muutamina iltoina! Me ollaan sellaisia lomailijoita että jos ei pääse urheilemaan niin seinät kaatuu päälle (jopa helteessäkin muutama lenkki tuli juostua vaikka aika tuskaista se oli), joten talvella tulee mentyä hiihtokohteeseen! Oletko tutustunut Drive Now-konseptiin? Luulen että just passeli teille pieniin matkoihin! Etenkin jos tarvii puutarhamökille viedä jotain tms! Samoin lentokenttämatkoihin. Jos meillä ei tulisi sukulaisreissuja niin varmaan jäisi meiltäkin auto pois. Koko ajan erilaiset vaihtoehdot tekee autottomiuden entistäkin houkuttelevammaksi.

      1. Mä olen joskus katsellut noita yhteiskäyttöautoja ja lyhytvuokrapalveluja ja joka kerta todennut, että taksi tulee halvemmaksi ja myös kätevämmäksi. Pitäisi varmaan taas katsella, onko hinnoittelu muuttunut järkevämmäksi.

       1. Kannattaa tsekata! Tuo genre muutuu koko ajan niin että käyttö tulee edullisemmaksi! Käytettävyys on lisäksi helppoa kun mobiililla saat auton auki jne. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *