Smart ja casual

Isyyspakkaus

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Brothers

Pim, luet muotiblogia!

Mutta eihän tässä blogissa käsitellä vaatteita, ja bloggarikin on kertonut inhoavansa niiden ostamista ja shoppailua!

Niin minäkin yritin ensin sanoa, kun Brothers ehdotti yhteistyötä. Ja siksipä se alkoikin hetken päästä tuntua hauskalta ajatukselta.

Brothersin alkuperäinen ajatus oli, että olisin tehnyt jutun heidän toukokuisesta pukukampanjastaan, mutta en yksinkertaisesti nähnyt aihetta ajankohtaiseksi enkä itselleni luontevaksi. Nykyinen työni ei vaadi pukujen käyttämistä, ja edellisen työni jäljiltä kaapissani roikkuu jo kaksi tai kolmekin pukua käyttämättöminä.

Ja oikeastaan sama koskee myös kauluspaitoja. Olen hankkinut niitä aiemmassa elämässäni kaappiin pitkän rivin, mutta harvemmin niitä tulee enää päälle vedettyä, varsinkaan pitkähihaisina.

Sen sijaan ajattelin hakea ratkaisua ikuiseen ongelmaan: mitä laittaa päälle, jos tilanne vaatii siistimpää asua kuin farkut ja pikeepaita, mutta puku on liian muodollinen. Niin sanottu smart casual. Niin usein varsinkin joihinkin juhliin lähtiessä on tilanne, ettei ole mitään päällepantavaa. Oikeasti.

Ehdotukseni sopi Brothersille, joten sovimme treffit Brothersin Kampinkeskuksen liikkeeseen, ja aloimme sovitella heidän myyjänsä, Hannan, kanssa erilaisia chinoja ja irtotakkeja.

Pukeutumisneuvojan käyttäminen teki melko rasittavana pitämästäni puuhasta oikeastaan jopa miellyttävää. Hanna osasi kertoa täsmälleen, että jos otan tietyn paidan, sen kanssa sopii parhaiten tietty takki. Tai jos päädyn tiettyihin housuihin, se samainen takki ei sovi väriltään yhteen niiden kanssa. Pitihän näitä yhdistelmiä silti sovittaa, ja olin aivan samaa mieltä. (Niin, vaikka vaatteiden ostaminen onkin epämieluisaa puuhaa ja olen laiska pukeutuja, minulla on silti tarkka maku ja hyvä värisilmä. Eikö olekin aika traagista?)

Parit housut, muutama takki ja useampi paita myöhemmin päädyimme siniharmaan paidan, vaaleiden chinojen ja tummansinisen irtotakin yhdistelmään. Vaatteisiin, joissa voisin hyvin lähteä rentoihin juhliin, mutta mikä tärkeintä: kaikkia osia voisin käyttää myös erikseen, jopa töissä. 

Lopullinen valinta lähti oikeastaan tästä paidasta, joka oli sovittamistani paidoista ehdoton suosikki. Kesää vasten oli oikein hyvä ajatus hommata yksi lyhythihainen kauluspaita enemmän, ja tämä kapea malli istui erittäin hyvin. 

Miellyin myös kovasti näihin kevyesti raidallisiin ja prässättyihin vaaleisiin chinoihin. Pidin erityisesti niiden lahkeiden käänteistä, joissa on hauska värikäs yksityiskohta. 

Sinisen paidan kanssa oli valittava paitaa selkeästi tummempi takki, vaikka oikeastaan toinen vaaleampi takki olisi ollut suosikkini takkien joukosta. Mutta kokonaisuutta kun haettiin, valinta osui tähän.

En ole oikeastaan taskuliinaihminen, mutta lupaan harkita sen käyttämistä.

Sitten olikin enää pohdittava kuvauspaikka ja kuvakulma. Viikonloppuna kävimme mökillä tarkastamassa, että kaikki on kunnossa talven jäljiltä, ja päätin, että mökin rantakallio olisi sopiva paikka. Rouva ehdotti ensin, että seisoisin anoppilan pihassa ison syreenipuskan edessä, mutta sitten nauroimme yhdessä, että siitä tulisi sitten aivan kuin jokin ylioppilaskuva.

"Millaisia kuvia sä sitten haluat?" kysyi Rouva.

"Sellaisia, joissa näytän hoikalta ja lihaksikkaalta", vastasin. Unohdin lisätä vielä 'pitkältä'.

Kukas järjestäisi sitten jotkin juhlat? Nyt olisi päällepantavaa!

Sitten vielä yksi vakava kuva kokonaisuudesta.

Kuvat bloggarista: Satu Koivisto

 

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Brothersin kanssa, ja vaatteet on saatu Brothersilta:

  • Lyhythihainen kauluspaita / East West
  • Clubibleiseri / Riley
  • Puuvillahousut / Riley
  • Silkkinen taskuliina / Atlas Design
  • Räätälöinnit Vaatturiliike Sauma

Pukeutumisneuvontaa tarjolla myös muille kuin bloggareille: http://www.brothers.fi/PERSONAL-STYLING1/

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Ensiksi: WOW! Mieletön asukokonaisuus!

Ja toisekseen: vaaleat housut + koira? :D 

Tommi K
Isyyspakkaus

Oh, kiitoksia! Kokonaisuudessa piti oikeastaan olla vielä ruskeat kengät ja vyö, mutta arvaa vaan, tulivatko ne mukaan maalle :D Ehkäpä jossain juhlissa otatan itestäni sitten kuvan niissä hienoissa ruskeissa vintagekengissä, jotka löysin kirpparilta muutama viikko sitten!

Heh, koira on onneksi kaupunkioloissa lähinnä sisätiloissa, ja mökkioloissa vaaleat housut ovat muutenkin huono ajatus.

annemi

Vautsivau! kyllähän tuo muotibloggauskin luonnistuu sinulta :) 

Hanna Är (Ei varmistettu) http://www.hs.fi/blogi/myotajavastoinkaymisissa/

Hei, tämähän oli hauska postaus! Jo vain sulta onnistuu muotibloggaaminenkin! Ja koska hääbloggaus sulla olikin jo hallussa niin enää kosmetiikka ja neulonta valloitettavana ;)

phocahispida

Blogikesäbileet onnistuu tarvittaessa kyllä. :D

Matkatar (Ei varmistettu) http://matkantekijana.blogspot.com

Vau, tosi hieno asu ja komea mies! :) Kiva juttu :D

Markkula (Ei varmistettu)

Blogin loppuun olisi sopinut upeasti vielä yksi molskahduskuva järveen... :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvältä näyttää, mutta anteeksi realismi. Jotenkin jo näen, miten perheenisän vaaleille housuille käy, kun lapsi syö kesäjuhlissa sitä mansikkakakkua. Suklaakakkukin käy. Tai jätski. Tai ketsuppi. :)

Hmm. Tämä postaus laittaa mun pienessä päässäni sun blogisi ihan uuteen paikkaan mun arvojärjestyksessäni. Olen pettynyt. 

TIETYSTI (Ei varmistettu)

Tottakai olet. Joku tekee jotakin, mitä rakastaa (bloggaa) ja saa siitä jotakin hyötyä. Onhan se niin väärin, ettei blogin kirjoittaja kieltäydy itselleen mieluisista asioista, jotta kaiken maailman nihkeä "anna-liisat" olisivat tyytyväisiä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm, miten tämä postaus eroaa kaikista muista kaupallisista yhteistöistä ja kampanjoista, joita olen blogissani tehnyt? En aivan ymmärrä pettymystäsi. 

Kommentoi