Smart ja casual

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Brothers

IMG_6238.jpg

Pim, luet muotiblogia!

img_6214_3.jpg

Mutta eihän tässä blogissa käsitellä vaatteita, ja bloggarikin on kertonut inhoavansa niiden ostamista ja shoppailua!

Niin minäkin yritin ensin sanoa, kun Brothers ehdotti yhteistyötä. Ja siksipä se alkoikin hetken päästä tuntua hauskalta ajatukselta.

IMG_6088.jpg

Brothersin alkuperäinen ajatus oli, että olisin tehnyt jutun heidän toukokuisesta pukukampanjastaan, mutta en yksinkertaisesti nähnyt aihetta ajankohtaiseksi enkä itselleni luontevaksi. Nykyinen työni ei vaadi pukujen käyttämistä, ja edellisen työni jäljiltä kaapissani roikkuu jo kaksi tai kolmekin pukua käyttämättöminä.

IMG_6058.jpg

Ja oikeastaan sama koskee myös kauluspaitoja. Olen hankkinut niitä aiemmassa elämässäni kaappiin pitkän rivin, mutta harvemmin niitä tulee enää päälle vedettyä, varsinkaan pitkähihaisina.

IMG_6060.jpg

Sen sijaan ajattelin hakea ratkaisua ikuiseen ongelmaan: mitä laittaa päälle, jos tilanne vaatii siistimpää asua kuin farkut ja pikeepaita, mutta puku on liian muodollinen. Niin sanottu smart casual. Niin usein varsinkin joihinkin juhliin lähtiessä on tilanne, ettei ole mitään päällepantavaa. Oikeasti.

Ehdotukseni sopi Brothersille, joten sovimme treffit Brothersin Kampinkeskuksen liikkeeseen, ja aloimme sovitella heidän myyjänsä, Hannan, kanssa erilaisia chinoja ja irtotakkeja.

IMG_6035.jpg

Pukeutumisneuvojan käyttäminen teki melko rasittavana pitämästäni puuhasta oikeastaan jopa miellyttävää. Hanna osasi kertoa täsmälleen, että jos otan tietyn paidan, sen kanssa sopii parhaiten tietty takki. Tai jos päädyn tiettyihin housuihin, se samainen takki ei sovi väriltään yhteen niiden kanssa. Pitihän näitä yhdistelmiä silti sovittaa, ja olin aivan samaa mieltä. (Niin, vaikka vaatteiden ostaminen onkin epämieluisaa puuhaa ja olen laiska pukeutuja, minulla on silti tarkka maku ja hyvä värisilmä. Eikö olekin aika traagista?)

Parit housut, muutama takki ja useampi paita myöhemmin päädyimme siniharmaan paidan, vaaleiden chinojen ja tummansinisen irtotakin yhdistelmään. Vaatteisiin, joissa voisin hyvin lähteä rentoihin juhliin, mutta mikä tärkeintä: kaikkia osia voisin käyttää myös erikseen, jopa töissä. 

Lopullinen valinta lähti oikeastaan tästä paidasta, joka oli sovittamistani paidoista ehdoton suosikki. Kesää vasten oli oikein hyvä ajatus hommata yksi lyhythihainen kauluspaita enemmän, ja tämä kapea malli istui erittäin hyvin. 

IMG_6263.jpg

Miellyin myös kovasti näihin kevyesti raidallisiin ja prässättyihin vaaleisiin chinoihin. Pidin erityisesti niiden lahkeiden käänteistä, joissa on hauska värikäs yksityiskohta. 

IMG_6199.jpg

Sinisen paidan kanssa oli valittava paitaa selkeästi tummempi takki, vaikka oikeastaan toinen vaaleampi takki olisi ollut suosikkini takkien joukosta. Mutta kokonaisuutta kun haettiin, valinta osui tähän.

IMG_6203 (1).jpg

En ole oikeastaan taskuliinaihminen, mutta lupaan harkita sen käyttämistä.

Sitten olikin enää pohdittava kuvauspaikka ja kuvakulma. Viikonloppuna kävimme mökillä tarkastamassa, että kaikki on kunnossa talven jäljiltä, ja päätin, että mökin rantakallio olisi sopiva paikka. Rouva ehdotti ensin, että seisoisin anoppilan pihassa ison syreenipuskan edessä, mutta sitten nauroimme yhdessä, että siitä tulisi sitten aivan kuin jokin ylioppilaskuva.

”Millaisia kuvia sä sitten haluat?” kysyi Rouva.

”Sellaisia, joissa näytän hoikalta ja lihaksikkaalta”, vastasin. Unohdin lisätä vielä ’pitkältä’.

IMG_6291.jpg

Kukas järjestäisi sitten jotkin juhlat? Nyt olisi päällepantavaa!

Brothers-kasvo.jpg

Sitten vielä yksi vakava kuva kokonaisuudesta.

IMG_6161 (3).jpg

Kuvat bloggarista: Satu Koivisto

 

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Brothersin kanssa, ja vaatteet on saatu Brothersilta:

 • Lyhythihainen kauluspaita / East West
 • Clubibleiseri / Riley
 • Puuvillahousut / Riley
 • Silkkinen taskuliina / Atlas Design
 • Räätälöinnit Vaatturiliike Sauma

Pukeutumisneuvontaa tarjolla myös muille kuin bloggareille: http://www.brothers.fi/PERSONAL-STYLING1/

Kommentit (11)
 1. Hmm. Tämä postaus laittaa mun pienessä päässäni sun blogisi ihan uuteen paikkaan mun arvojärjestyksessäni. Olen pettynyt. 

  1. Tottakai olet. Joku tekee jotakin, mitä rakastaa (bloggaa) ja saa siitä jotakin hyötyä. Onhan se niin väärin, ettei blogin kirjoittaja kieltäydy itselleen mieluisista asioista, jotta kaiken maailman nihkeä ”anna-liisat” olisivat tyytyväisiä.

  2. Hmm, miten tämä postaus eroaa kaikista muista kaupallisista yhteistöistä ja kampanjoista, joita olen blogissani tehnyt? En aivan ymmärrä pettymystäsi. 

 2. Hyvältä näyttää, mutta anteeksi realismi. Jotenkin jo näen, miten perheenisän vaaleille housuille käy, kun lapsi syö kesäjuhlissa sitä mansikkakakkua. Suklaakakkukin käy. Tai jätski. Tai ketsuppi. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *