Soita Malonnaa!

Isyyspakkaus

"Soita taas Malonnaa!" kuuluu auton takapenkiltä, kun moottori käynnistyy.

Ja sitten sitä soitetaan, Madonnaa siis.

Lapsi on tänä kesänä vanhempien yllätykseksi (ja isin iloksi) ihastunut Madonnan musiikkiin ja vaatii erityisesti saada kuulla uuden Rebel Heart -levyn kappaletta Ghosttown. Ja sitten on tullut soitettua tytölle myös vanhempia Madonnan levyjä, kun olemme ajelleet ympäri Suomea.

Heti kesäloman alussa tyttö yllätti meidät, kun hän kuuli auton radiosta ensimmäistä kertaa saman levyn kappaleen Living for Love. "Tämä kappale oli isin iPadissa", hän muisteli. No niin oli, sitä kuunneltiin sieltä pädiltä ehkä noin kaksi kuukautta sitten.

Lapsella on (ainakin isin mielestä) ilmiömäinen kappalemuisti. Hän saattaa yhdistää jonkin kappaleen johonkin tilanteeseen, joka on tapahtunut jopa kuukausia aiemmin.

Eräänä päivänä mummilassa hän näki tv:stä noin parikymmentä sekuntia Mikael Gabrielin ja Diandran kappaletta Viimeisen kerran. Siitä noin viikko myöhemmin kappale kuului radiosta, ja tyttö huomautti: "Tämä tuli silloin mummilassa."

Eilen hän kuuli radiosta Mark Ronsonin ja Bruno Marsin Uptown Funkin ja muisteli: "Tämä tuli silloin laivassa. Silloin, kun oli Pikku-Myy ja se mies." Niin, siis Tukholman-risteilyn muumidiskossa kaksi kuukautta sitten.

Vastaavia tilanteita tulee usein. Jo joskus viime vuonna hän ulisi Jenni Vartiaisen Selvästi päihtyneen mukana ("On tammikuu-uu-uu"), ja tunnisti Suru on kunniavieras -kappaleen parin kuulemisen jälkeen.

Nyt jostain syystä Madonnan Rebel Heart on pienen tytön mieleen, ja hän myös haluaa nähdä päivittäin sekä Living for Loven että Ghosttownin musiikkivideot.

Hän oli niin vaikuttunut Madonnan viitasta Ghosttown-videossa, että heti ensimmäisenä iltana nähtyään videon hän alkoi heilutella omaa "viittaansa" Madonnan tavoin laulaessaan kappaleen kertosäettä leikkienglannilla. (Joko näit tämän postaukseni?) Meni oikeasti hetki ennen kuin ymmärsin, mistä on kyse. Viittaahan lapsi oli pitänyt päällään jo monta päivää leikkien Frozenin Elsaa ja Anna.

Kun kerroimme, että olemme menossa katsomaan Madonnaa äidin kanssa Tukholmaan, hän kysyi tietysti, pääseekö hän mukaan. Voi pientä fanityttöä.

Nähtäväksi jää, kumpi kappale jää soimaan pysyvästi tässä perheessä: Ghosttown vai Frozenin tunnuskappale Taakse jää. Tyttö nimittäin luukutti sitä vielä kovemmalla volyymillä kuin Madonnaa. Koreografia oli aika sama.

Kommentit

Piipo79

Meillä on huomattu sama kappalemuistin suhteen. Tyttö osaa yllättävän hyvin laulaa tunnistettavasti useita eri biisejä (jos siinä alkaa itse laulamaan biisiä samaa tahtia niin hän ilmoittaa usein että älä laula, minä näytän kuinka se menee). Aika topakasti ilmoittaa myös jos ei jostain biisistä pidä.

MirvaK

Meillä vajaa 3v laulaa lähes taukoamatta Risto Räppääjä elokuvien lauluja ja näyttelee kohtauksia. Kun haluaa kuunnella musiikkia niin valintana on ollut jo yli 2 vuotta Robin (ehkä ala-asteikäinen isosisko antanut vaikutteita). Silloin kun ei leikitä Risto Räppääjää niin lauletaan Robinia. Varmaan kohta muuttuu Frozenin Taakse jää lauluksi koska se on siskon lemppari tällä hetkellä.

Torey
Näissä neliöissä

Meiän tyttö sanoo usein "onko tämä äiti se mitä on kuunneltu sun autossa?" Ja laulaa paljon mukana. Kuuntelen pääasiassa suomalaisia artisteja ja suomalaisilla sanoilla, joten helppo oppia oikein, ja kun autossa spotifyn kautta popitan, niin saan omieni väliin sopivasti tyttären lempparia ROBINIA. Voin kertoa ettei kyseistä kaveria kuunnella pahemmin kotona, koska "isi ei tykkää". :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kun olin pojan kanssa äitiyslomalla, kuuntelin paljon radiota. Aina, kun tuli Jenni Vartiaisen Missä muruseni on, poika (siis alle 1v) lopetti puuhansa ja meni kaiuttimien ääreen kuuntelemaan.

Kommentoi