Soita Malonnaa!

Soita taas Malonnaa!” kuuluu auton takapenkiltä, kun moottori käynnistyy.

Ja sitten sitä soitetaan, Madonnaa siis.

Lapsi on tänä kesänä vanhempien yllätykseksi (ja isin iloksi) ihastunut Madonnan musiikkiin ja vaatii erityisesti saada kuulla uuden Rebel Heart -levyn kappaletta Ghosttown. Ja sitten on tullut soitettua tytölle myös vanhempia Madonnan levyjä, kun olemme ajelleet ympäri Suomea.

Heti kesäloman alussa tyttö yllätti meidät, kun hän kuuli auton radiosta ensimmäistä kertaa saman levyn kappaleen Living for Love. ”Tämä kappale oli isin iPadissa”, hän muisteli. No niin oli, sitä kuunneltiin sieltä pädiltä ehkä noin kaksi kuukautta sitten.

Lapsella on (ainakin isin mielestä) ilmiömäinen kappalemuisti. Hän saattaa yhdistää jonkin kappaleen johonkin tilanteeseen, joka on tapahtunut jopa kuukausia aiemmin.

Eräänä päivänä mummilassa hän näki tv:stä noin parikymmentä sekuntia Mikael Gabrielin ja Diandran kappaletta Viimeisen kerran. Siitä noin viikko myöhemmin kappale kuului radiosta, ja tyttö huomautti: ”Tämä tuli silloin mummilassa.

Eilen hän kuuli radiosta Mark Ronsonin ja Bruno Marsin Uptown Funkin ja muisteli: ”Tämä tuli silloin laivassa. Silloin, kun oli Pikku-Myy ja se mies.” Niin, siis Tukholman-risteilyn muumidiskossa kaksi kuukautta sitten.

Vastaavia tilanteita tulee usein. Jo joskus viime vuonna hän ulisi Jenni Vartiaisen Selvästi päihtyneen mukana (”On tammikuu-uu-uu”), ja tunnisti Suru on kunniavieras -kappaleen parin kuulemisen jälkeen.

Nyt jostain syystä Madonnan Rebel Heart on pienen tytön mieleen, ja hän myös haluaa nähdä päivittäin sekä Living for Loven että Ghosttownin musiikkivideot.

Hän oli niin vaikuttunut Madonnan viitasta Ghosttown-videossa, että heti ensimmäisenä iltana nähtyään videon hän alkoi heilutella omaa ”viittaansa” Madonnan tavoin laulaessaan kappaleen kertosäettä leikkienglannilla. (Joko näit tämän postaukseni?) Meni oikeasti hetki ennen kuin ymmärsin, mistä on kyse. Viittaahan lapsi oli pitänyt päällään jo monta päivää leikkien Frozenin Elsaa ja Anna.

IMG_4911.jpg

Kun kerroimme, että olemme menossa katsomaan Madonnaa äidin kanssa Tukholmaan, hän kysyi tietysti, pääseekö hän mukaan. Voi pientä fanityttöä.

Nähtäväksi jää, kumpi kappale jää soimaan pysyvästi tässä perheessä: Ghosttown vai Frozenin tunnuskappale Taakse jää. Tyttö nimittäin luukutti sitä vielä kovemmalla volyymillä kuin Madonnaa. Koreografia oli aika sama.

suhteet oma-elama musiikki vanhemmuus
Kommentit (4)
  1. Kun olin pojan kanssa äitiyslomalla, kuuntelin paljon radiota. Aina, kun tuli Jenni Vartiaisen Missä muruseni on, poika (siis alle 1v) lopetti puuhansa ja meni kaiuttimien ääreen kuuntelemaan.

  2. Meiän tyttö sanoo usein ”onko tämä äiti se mitä on kuunneltu sun autossa?” Ja laulaa paljon mukana. Kuuntelen pääasiassa suomalaisia artisteja ja suomalaisilla sanoilla, joten helppo oppia oikein, ja kun autossa spotifyn kautta popitan, niin saan omieni väliin sopivasti tyttären lempparia ROBINIA. Voin kertoa ettei kyseistä kaveria kuunnella pahemmin kotona, koska ”isi ei tykkää”. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *