Somaakin somempi sushiburrito

Sushiburrito. Siis mitä? Niin kuin burrito, mutta tehty… sushista?

Juuri niin tai jotain sinnepäin. Sushiburritot ovat hiljattain Fredalle avatun Ravintola Soman (Fredrikinkatu 27) konsepti. Ravintolan nimi ja idea tulevat San Franciscon SoMa-alueesta (South of Market), jossa sushiburritoiksi kutsutut jättimäiset makirullat saavat ihmiset jonottamaan ruokaansa kuin ilmaisia ämpäreitä halpahallin avajaisissa.

IMG_0021_1-2.jpg

Aivan sellaisia jonoja Fredalla ei nähty, mutta täynnä tämä pieni pikaruokala kyllä oli.

Otimme Rouvan kanssa molemmat omat sushiburritot (onko näille jo jokin kätevämpi nimi suomeksi?). Omani oli tiikeriraputäytteinen Baja Fuji, ja Rouva otti lohitäytteisen Bandit Alaskan.

IMG_0016_1-2.jpg

Sushiburritot sopivat hyvin mukaan otettaviksi, sillä ne tarjoillaan pahvipötkylän sisällä, vaikka ne söisi paikan päällä. Juomaksi suositellaan teepohjaisia virvoitusjuomia, jotka olivatkin oikein raikkaan makuisia. Lisäpisteet siitä, että juomia sai maistaa tilkan ennen kuin piti päättää, mitä makua haluaa koko tuopillisen.

Itse burrito oli ISO. Sushien kanssa on tottunut siihen, että ne ovat kalliita ja niissä on hintaan nähden vähän syömistä. Nämä rullaset maksoivat 10,90 € – 15,50 €, ja syötävää oli kuin parissa tusinassa makipalassa. Alla kädessäni oleva burrito on Baja Fujin puolikas, ja siinä näkyy hyvin sekä rullan koko että se, miten runsaat täytteet rullan sisällä on.

Seesammarinoitua jättiravun pyrstöä, chilimajoneesiä, inkivääriguacamolea, korianteria, retiisiä, porkkanaa, kurkkua, sinistä perunaa, romainesalaattia, sriracha-kastiketta, ituja, riisisipsejä ja riisivinegrettiä.

IMG_0029-3.jpg

Ja pidin tosi paljon. Maut olivat todella raikkaita ja mielenkiintoisia. En ole syönyt vastaavaa koskaan, mutta tulen varmasti uudelleenkin. Harmi vaan, että paikka ei sijaitse aivan omien reittieni varrella, ja sinne pitää erikseen lähteä. 

IMG_0037-3.jpg

Kommentit (4)
  1. Kiinnostava, mutta olen miettinyt, kuinka hankalaa tuollaista on syödä. Liian isot makirullat ovat aina kauhistus, mutta tuossa totta kai eri idea, ei tarvi sulloa suuhun kerralla :).

    1. Ei ollut lainkaan hankalaa! Tuo pysyi hyvin kasassa niin, että rullaa pystyi haukkailemaan vähitellen reunoilta.

  2. Söin juuri eilen saman rapuburriton, todella hyvää! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *