Sosetta ja sormiruokaa

Isyyspakkaus

Mitä yhteistä on isällä, koiralla ja vauvalla?

Suolattomat soseruoat. Se, mikä ei kelpaa vauvalle, päätyy kahden aiemmin mainitun ravinnoksi.

Tämä luomunaudanlihasta ja kurpitsasta tehty sose oli oikeastaan aika hyvän makuista, ihan suolattomanakin.

Suolaton kaurapuuro ja veteen keitetty riisipuuro maistuvat puolestaan niin karseilta, että ne tarjoillaan pienemmälle ja nelijalkaiselle jätemyllylle.

Vauva on suhtautunut kaikkiin uusiin soseisiin aivan yhtä epäluuloisesti. Jopa banaani aiheuttaa irvistelyjä. Suurimmat hitit ovat olleet porkkanasose ja riisipuuro.

Eilen tosin kaurapuuro maistui yllättävän hyvin: sitä meni desin verran, kun edellisinä päivinä suuhun upposi ehkä neljä espressolusikallista.

Suurin yllättäjä on kuitenkin ollut päärynä, jota nautittiin sormin hyvällä ruokahalulla. Ehkäpä tyttö onkin sormiruokailija?

Kommentit

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Harmi kun kissoille ei kelpaa mikään, ei edes oma ruokansa vauvanmössöistä puhumattakaan. Nukkapallot ja muut roskat poimitaan lattialta mutta ei ruokaa.

Meillä päärynä on sormiruokien ykkösherkku. Kuorineen, pysyy paremmin kädessä. Ne ylimääräiset kuoret voi noukkia sitten ruokailun jälkeen lattialta... Joko teidän neidiltä luonnistuu pinsettiote? Tämänhetkinen ykkösherkku meillä on sulatetut pakasteherneet :)

M-M

Hih, meilläkin on koiralla alkanut ihan uusi ruokavalio. Se mikä ei mene tytön suuhun menee vanhuksen suuhun. Yllättävän hyvin maistuu kaurapuurokin, vaikkei koira sitä ennen tyttöä suostunut syömään.
Ja tytölle maistuisi todella hyvin koiranruoka. Eilen löysi koiran ruoka-astiat ja kävi vähän kokeilemassa yltäisikö nappaan mitään. Meillä on koiran ruoka-astiat korokkeella, ettei sentään ihan lattialla. Muuten siellä olisi joku muu syömässä.

Kippuralla

meillä kissat kyllä kyttää Vn tuolin alla kun se syö. sen jälkeen nuolevat pöydän ja taaperon sormetkin jos se oli jotain hyvää.

söivät siis jo bataatti+porkkanamössöjäkin ilman lihaa :D

V käy sitten vastavierailulla kissojen kipolla, raksut olisivat niin ihania (huudon määrästä päätellen) mutta sisältävät mm vehnää jolle lapsi on allerginen.

 

päärynä on ollut kaikkien suosikkiherkku, ja onpa tuo allergikko syönyt päärynäsosetta kanalla-kuulostaa yhtä hyvältä kuin tämänhetkiset lempparit eli ananasta toiseen käteen ja toiseen maustekurkkua.

Lotta Katariina
Pumpui

Koiralla jatkuu onnenpäivät vielä pitkään! Mun siskontyttö ja systerin koira kehittivät ovelan systeemin, jossa musti istui syöttötuolin alla suu auki ja parivuotias lapsi heitti sinne kaikki epämieluisat ruoat omalta lautaseltaan :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Teidän tyttö on kyllä niin kaunis! Ihana punaposki!

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh, kyllä mäkin olen aivan varma, että löydämme tytön vielä monta kertaa koiranruokakupilta, ja koira ja lapsi tekevät varmasti ruoka-yya:n hyvin pian :)

Iksu: Ei ole vielä pinsettiotetta. Enemmänkin sellainen kaikkeen-tarrautuva-kouraote. 

ja Vierailija: Kiitos! 

Liisa
Osasin!

Tuo on se syy, miksi jaksan itse vääntää pojalle soseita pakkaseen. Maku. Kun ne kaupan vihannes(-liha)soseet nyt vaan maistuu kauhealle. Ja haisee ihan kissanruualle. Lapsikin suostuu nielemään niitä yhdellä aterialla huomattavasti pienemmän määrän kuin itse tehtyjä. (Reissuilla turvaudutaan kaupan soseisiin, joten tästä on runsaasti empiiristä aineistoa.) Monesti ollaan miehen kanssa todettu, että noita omia voisi syödä itsekin, vaikka en ole vielä edes maustanut niitä mitenkään.

Meillä nyt 8-kuinen on alusta saakka syönyt oikeastaan kaikkea mitä ollaan hänelle annettu, mutta kaksi makua on löytynyt jotka eivät vain kelpaa. Ne ovat banaani ja persikka. Pitäisi ehkä alkaa tosissaan totuttaa poikaa banaaniin, koska se olisi kätevä reissueväs monessa tilanteessa. Toistaiseksi se on joka kerralla työnnetty ulos suusta irvistyksen saattelemana.

Meilläkään banaani ei kelpaa. Syyksi olen epäillyt sen rakennetta ja koostumusta - liukkaan limainen kitalakeen jämähtävä mössö. Maku kun selvästi olisi mieleinen.

Kippuralla

Banaania yms blenderiin vaikka, johan uppoaa :)

Hannah90 (Ei varmistettu)

Itselläni kyllä banaani saa vatsan sekaisin niin ei sitä kannata lapsellekaan tuputtaa jos ei maistu, yrittää myöhemmin uudelleen jos sitten onnistuis

Vierailija (Ei varmistettu)

sormiruuat kannattaa tarjoilla istuma-asennossa. Tai ainakin näin muistan lukeneeni sormiruoka-ohjeista :)
Mukavia makuhetkiä!

Hampaat irvessä

Mitäs, jos vauva tykkääkin vähän voimakkaammista mauista? Kokeile puolukkaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Siitä kaurapuurosta saa maistuvampaa, kun sekoittaa joukkoon teelusikallisen hedelmäsosetta. Lapsi syö yleensä koko satsin ja jos ei syö niin uppoaa äidillekin. :) Nimim. omat puuroni teen maitoon.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä kaurapuuroa saatiin alas enemmän, kun neuvolan ohjeen mukaan laitettiin sellaista sosetta mukaan, joka vauvalle kelpaa (meillä se on hedelmäsoseen sijaan (kaupan) vihannessoseet, esim. maissi toimii tosi hyvin). Luulen myös, että rakenne ei ole ollut mieluisa, sillä kokeilin kaurajauhoon ja meni paljon paremmin alas, kun oli hienojakoisempaa! Jännää sinänsä, koska sormiruokaa meilläkin kaverina, jossa kai se jotain palasiakin joskus saa jostain irti...

Ja sormiruoassa olen ymmärtänyt, että istuma-asentoa suositellaan, että ei olisi taaksepäin nojaava, tukehtumisvaaran takia. En tiedä, onko vatsallaan olossa samaa tukehtumisvaaraa.

a-m.y
Kotia tekemässä

Meillä on sama homma ja aikalailla samanikäinen poika. Että hyvin on epäluuloinen ilme aina, kun jokin uusi maku tulee kokeiluun. Jopa yökky tulee monesti. Tällä hetkellä riisipuuro luumusoseella tai porkkanasose käy. Vellit ei käy lainkaan :)  Saa nähdä milloin loppuu nämä hiiren annokset ja alkaa tuhdimpi ruoka menemään?! 

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm. Jääkaapista lämmitetty kokkareinen kaurapuuro maistui tänään huomattavasti paremmin kuin eilen juuri keitettynä ja tasaisen löysänä. Ja se puuro maistuu paremmin kuin mitkään soseet, joten en tiedä, mitä hedelmäsoseen lisääminen puuron sekaan tekisi. Porkkana-kaurapuuro saattaisi maistua aika funkyltä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen oikeesti tosi länpimästi sormiruokailua. Eipähän tarvii vääntää erilaisia soseita pakastimeen. Meillä aloitettiin kiinteät 6kk iässä ja 3kk mentiin pelkällä sormiruokailulla eli ei siis syötetty mitään. Sillon maito oli kuitenkin vielä niin suuressa roolissa että ei tarvii paljoa kiinteitä syödä. Sit halusin ruveta antamaan puuroa niin ruvettiin ne antaa lusikalla ja muuten edelleen sormiruokailua. Ehdottomasti parhaimpia puolia siinä oli se, että me pystyttiin itse syömään samalla ja käytiin usein viikonloppuisin brunssilla: pojalle eteen kaikkea pientä brunssipöydästä ja me saatiin syödä vieressä rauhassa kun toinen tutkiskeli innostuneena ruokaa.

Kommentoi