Sosetta ja sormiruokaa

Mitä yhteistä on isällä, koiralla ja vauvalla?

img_0640.jpg

Suolattomat soseruoat. Se, mikä ei kelpaa vauvalle, päätyy kahden aiemmin mainitun ravinnoksi.

img_0636.jpg

Tämä luomunaudanlihasta ja kurpitsasta tehty sose oli oikeastaan aika hyvän makuista, ihan suolattomanakin.

Suolaton kaurapuuro ja veteen keitetty riisipuuro maistuvat puolestaan niin karseilta, että ne tarjoillaan pienemmälle ja nelijalkaiselle jätemyllylle.

img_0846.jpg

Vauva on suhtautunut kaikkiin uusiin soseisiin aivan yhtä epäluuloisesti. Jopa banaani aiheuttaa irvistelyjä. Suurimmat hitit ovat olleet porkkanasose ja riisipuuro.

Eilen tosin kaurapuuro maistui yllättävän hyvin: sitä meni desin verran, kun edellisinä päivinä suuhun upposi ehkä neljä espressolusikallista.

Suurin yllättäjä on kuitenkin ollut päärynä, jota nautittiin sormin hyvällä ruokahalulla. Ehkäpä tyttö onkin sormiruokailija?

2012-11-20-1533_-_version_2.jpg

Kommentit (17)
  1. Suosittelen oikeesti tosi länpimästi sormiruokailua. Eipähän tarvii vääntää erilaisia soseita pakastimeen. Meillä aloitettiin kiinteät 6kk iässä ja 3kk mentiin pelkällä sormiruokailulla eli ei siis syötetty mitään. Sillon maito oli kuitenkin vielä niin suuressa roolissa että ei tarvii paljoa kiinteitä syödä. Sit halusin ruveta antamaan puuroa niin ruvettiin ne antaa lusikalla ja muuten edelleen sormiruokailua. Ehdottomasti parhaimpia puolia siinä oli se, että me pystyttiin itse syömään samalla ja käytiin usein viikonloppuisin brunssilla: pojalle eteen kaikkea pientä brunssipöydästä ja me saatiin syödä vieressä rauhassa kun toinen tutkiskeli innostuneena ruokaa.

  2. Hmm. Jääkaapista lämmitetty kokkareinen kaurapuuro maistui tänään huomattavasti paremmin kuin eilen juuri keitettynä ja tasaisen löysänä. Ja se puuro maistuu paremmin kuin mitkään soseet, joten en tiedä, mitä hedelmäsoseen lisääminen puuron sekaan tekisi. Porkkana-kaurapuuro saattaisi maistua aika funkyltä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *