Stranger Things

Stranger-Things-netflix-poster.jpg

Oletko sinä jo katsonut Stranger Thingsin Netflixistä? Itse löysin sarjan useamman työkaverin suositusten perusteella ja katsoin sen jaksot lähes putkeen lähinnä bussissa matkoilla töihin ja takaisin.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1983, ja siinä alakouluikäinen poika katoaa mystisesti. Hänen äitinsä (Winona Ryder) on varma, että poika on hengissä, ja hän alkaa uskoa, että poika yrittää viestiä hänelle välkyttelemällä sähkövaloja heidän kodissaan. Myös pojan kaverit alkavat jäljittää kadonnutta ystäväänsä.

Samoihin aikoihin suurin piirtein saman ikäinen tyttö, joka pystyy siirtämään esineitä ajatuksen voimalla, karkaa salaisesta tutkimuskeskuksesta, jossa häntä on pidetty ilmeisen pitkään.

Ja jossain lähellä väijyy jokin vaarallinen olio, joka ei ole tästä maailmasta. Lisää ihmisiä katoaa.

Kun ensin kuulin, että sarja on kauhua, suhtauduin siihen hieman varoen. Olen jotenkin yliherkkä kummitustarinoille, enkä ole uskaltanut katsoa esimerkiksi kehuttua American Horror Storya. Kun kävi ilmi, että Stranger Things on ennemminkin tieteis-kauhua ja X-Files-tyyppistä jännitystä, ajattelin, että voisin katsoa sen. Ja hyvä niin!

Sarja oli erittäin hyvä, hienosti rytmitetty ja sen sijoittuminen 1980-luvulle hauskaa. 1980-luvun jäljittely musiikkia myöten on niin autenttista, että nykyajasta muistuttaa vain kerronnan rytmi, joka oli 1980-luvulla huomattavasti verkkaisempaa.

Sarja julkaistiin heinäkuussa Netflixissä, ja toinen kausi ilmestyy ensi vuonna. Odotan jo sitä.

Kommentit (6)
  1. Mekin katsottiin sarja putkeen muutamana päivänä miehen kanssa heti kun se ilmestyi, koska Winona Ryder 🙂  

    1. Hän tekee kyllä hyvän roolin!

  2. Sarja on tosi hyvä, mutta en voisi kuvitellakaan katsovani sitä montaa jaksoa putkeen! Enkä illalla viimeisenä ennen nukkumaanmenoa 😀 Pikkupojat ovat koko tarinan suola!

    1. Mua ei nuo scifi-hommat ja örkit hetkauta, mutta kummitusjuttuja en kestä lainkaan. Siksi olinkin vähän yllättynyt, kun joku kans kertoi, että oli menettänyt yöunet ekasta jaksosta…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *