Sukothai @ Farang
”Jos me vietäisiin isän kanssa teidät syömään”, ehdotti äitini, ”kun te kuitenkin palautatte kaikki lahjat.”
Joo!
Paikkaa ei tarvinnut miettiä kahdesti, ei myöskään menua.
Farang
Ainonkatu 3, Helsingin taidehalli
Alkuun Lady Boi -cocktailit. Raikasta ja virkistävää: kuin mojitoa, jota on terästetty inkiväärillä ja litsillä.
Maistelumenu ”Sukothai”
Tämä kokonaisuus on omaan makuuni niin lähellä täydellisyyttä kuin vain voi olla. Jokainen annos on täynnä kaakkoisaasialaisia makuja kuten kookosta, pähkinää, limeä, korianteria ja chiliä, mutta ne ovat kuitenkin riittävän erilaisia ja niin herkullisia!
Vihersimpukka, paahdettu kookosdressing
korianteria, merileväkaviaaria, kookosta.
Cha plu -lehteä ja grillattua Farangin makkaraa
palmusokeri-maapähkinädressing.
Tuoretta banaaninkukkaa ja suolattua possua
salaatti tuoreesta banaaninkukasta, käsinkuorittuja katkarapuja, kookos-chili jam dressing.
Annoksen kanssa tarjoiltiin thai-jasmiiniriisiä, jota nautittiin myös kaikkien seuraavien ruokalajien kanssa.
Possun ribs ”Sweet Chili”
paahdettua possun ribsiä, Farangin sweet chili dressing, valkosipulia.
Kampasimpukka kuoressaan, vihreää currya
paistettua kampasimpukkaa, sokerihernettä, kookosöljyä.
Morning Glory, rapeaa ”suola&pippuri”-tofua
vesikrassia, paksoita, rapeakuoriseksi paistettua silken-tofua.
Phaenang currya, paahdettua kanaa
maapähkinää, thaikurkkupikkeliä, limelehteä.
”Falang Falang”
guavaa, valkosuklaata, litsi-guavasorbettia.
”Sang som lover”
rommilla maustettua sokerikakkua, ananas-satay, cashwepähkinää,
”young coconut”-jäätelöä.
Suositusviinit
Suositusviinipaketin otimme puolikkaana (3 x 8 cl + 1 x 4 cl), mikä on aivan riittävästi. Ruoat tulevat sen verran vauhdikkaasti, että täysiä 16 cl:n juoma-annoksia pitäisi kiskoa aikamoisella vauhdilla:
- Muskateller 2011, Sattlerhof, Gamlitz, Sudsteiermark, Itävalta (kolmelle ensimmäiselle annokselle)
- Edelsats 2011, Phillip Kuhn, Pfaltz, Saksa (kahdelle seuraavalle)
- Birichino Grenache Vieilles Vignes 2010 (tofulle ja kanalle)
- Besson Vineyard, Cantral Coast, USA 16cl Beerenauslese Cuvée 2009, Kracher, Burgenland, Itävalta (jälkiruoalle).
Lämpimän riisin kanssa tarjottu kylmä banaaninkukka-possuannos kuului yksimielisesti koko seurueemme lempiannoksiin, mutta kärkisijoilla olivat myös vihersimpukat ja cha plu -lehdet.
Niin, no possun ribsit makeassa chilikastikkeessa olivat myös erinomaiset ja rapeat, ja kanankoivet maistuivat mukavan tulisilta. Ei kampasimpukassa ja tofussakaan ollut valittamista, eli loistosetti kaiken kaikkiaan. Ja se guava-litsisorbetti…
Syöttötuolikin löytyi pienelle. Joutui tosin syömään vielä pelkkiä leivänmuruja ja jasmiiniriisiä, raukka.