Sukothai @ Farang

”Jos me vietäisiin isän kanssa teidät syömään”, ehdotti äitini, ”kun te kuitenkin palautatte kaikki lahjat.”

Joo!

Paikkaa ei tarvinnut miettiä kahdesti, ei myöskään menua.

img_7093.jpg

Farang

Ainonkatu 3, Helsingin taidehalli

Alkuun Lady Boi -cocktailit. Raikasta ja virkistävää: kuin mojitoa, jota on terästetty inkiväärillä ja litsillä.

img_6996.jpg

Maistelumenu ”Sukothai”

Tämä kokonaisuus on omaan makuuni niin lähellä täydellisyyttä kuin vain voi olla. Jokainen annos on täynnä kaakkoisaasialaisia makuja kuten kookosta, pähkinää, limeä, korianteria ja chiliä, mutta ne ovat kuitenkin riittävän erilaisia ja niin herkullisia!

img_6999.jpg

Vihersimpukka, paahdettu kookosdressing
korianteria, merileväkaviaaria, kookosta.

img_7003.jpg

Cha plu -lehteä ja grillattua Farangin makkaraa
palmusokeri-maapähkinädressing.

img_7008.jpg

Tuoretta banaaninkukkaa ja suolattua possua

salaatti tuoreesta banaaninkukasta, käsinkuorittuja katkarapuja, kookos-chili jam dressing.

Annoksen kanssa tarjoiltiin thai-jasmiiniriisiä, jota nautittiin myös kaikkien seuraavien ruokalajien kanssa.

img_7016.jpg

Possun ribs ”Sweet Chili”
paahdettua possun ribsiä, Farangin sweet chili dressing, valkosipulia.

img_7022.jpg

Kampasimpukka kuoressaan, vihreää currya
paistettua kampasimpukkaa, sokerihernettä, kookosöljyä.

img_7027.jpg

Morning Glory, rapeaa ”suola&pippuri”-tofua
vesikrassia, paksoita, rapeakuoriseksi paistettua silken-tofua.

img_7038.jpg

Phaenang currya, paahdettua kanaa

maapähkinää, thaikurkkupikkeliä, limelehteä.

img_7109.jpg

”Falang Falang”
guavaa, valkosuklaata, litsi-guavasorbettia.

img_7116.jpg

”Sang som lover”

rommilla maustettua sokerikakkua, ananas-satay, cashwepähkinää, 
”young coconut”-jäätelöä.

Suositusviinit

Suositusviinipaketin otimme puolikkaana (3 x 8 cl + 1 x 4 cl), mikä on aivan riittävästi. Ruoat tulevat sen verran vauhdikkaasti, että täysiä 16 cl:n juoma-annoksia pitäisi kiskoa aikamoisella vauhdilla:

  • Muskateller 2011, Sattlerhof, Gamlitz, Sudsteiermark, Itävalta (kolmelle ensimmäiselle annokselle)
  • Edelsats 2011, Phillip Kuhn, Pfaltz, Saksa (kahdelle seuraavalle)
  • 
Birichino Grenache Vieilles Vignes 2010 (tofulle ja kanalle)
  • Besson Vineyard, Cantral Coast, USA 16cl
Beerenauslese Cuvée 2009, Kracher, Burgenland, Itävalta (jälkiruoalle).

img_7041.jpg

Lämpimän riisin kanssa tarjottu kylmä banaaninkukka-possuannos kuului yksimielisesti koko seurueemme lempiannoksiin, mutta kärkisijoilla olivat myös vihersimpukat ja cha plu -lehdet.

Niin, no possun ribsit makeassa chilikastikkeessa olivat myös erinomaiset ja rapeat, ja kanankoivet maistuivat mukavan tulisilta. Ei kampasimpukassa ja tofussakaan ollut valittamista, eli loistosetti kaiken kaikkiaan. Ja se guava-litsisorbetti…

Syöttötuolikin löytyi pienelle. Joutui tosin syömään vielä pelkkiä leivänmuruja ja jasmiiniriisiä, raukka.

Kommentit (13)
  1. Tämä oli illallinen ensimmäisessä kattauksessa klo 17. Hyvin toimi lapsenkin kanssa!

  2. Olitteko lounasaikaan vai illalla? Kiva jos tuonnekin pystyi ottamaan lapsen mukaan! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *