Suuruudenhullu terassiprojekti etenee

Vaasan-reissun jälkeen edessä oli karu arki.

2012-07-28-1303.jpg

Siis karu loma-arki terassin rakennuksen parissa.

Olihan tämä vähän suuruudenhullu projekti, tämä liki 80 neliömetrin terassin rakentaminen. Nyt alkaa olla jo selvää, että se ei valmistu loman aikana. Olisi varmaan valmistunut ilman heinäkuun odottamatonta sadekautta ja ihmeellistä selkkausta lautojen höyläyksessä (ks. Älä tee sitä itse).

Viime päivinä helle on hellinyt, tai miten sen nyt ottaa, ja ukkosmyrskyt ovat onneksi väistäneet tämän saaren, joten olemme saaneet hommaa aika pitkälle.

2012-07-31-1327.jpg

Kaksi kolmannesta laudoista, eli se osa, joka oli kunnollista, on käsitelty hiilenmustalla puunsuojaöljyllä, ja iso osa niistä on jo paikoillaan. Entäpä sen viimeisen kolmanneksen kohtalo?

2012-07-30-1309.jpg

Emme tietenkään alkaneet höyläämään lautoja käsin, sillä oli itsestään selvää, että ongelman ratkaiseminen ei kuulu asiakkaalle, vaikka se täällä maaseudulla olisikin tapana. Rouva kävi lautojen toimittajan kanssa kiivaan keskustelun, joka ei johtanut mihinkään, ja muutaman päivän jäähdyttelyn jälkeen hän otti yhteyttä Kuluttajaneuvontaan.

Asia oli aivan selvä: laudoista on tehtävä kirjallinen reklamaatio. Siinä toimittajalle annetaan kolme vaihtoehtoa:

  1. Toimittaa samanlaiset laudat viallisten tilalle
  2. Hyvittää viallisista laudoista sen summan, jonka niiden ostaminen rautakaupasta maksaisi (n. 1 200 euroa)
  3. Korjata vika laudoista.

Kun laitoimme miehelle tekstiviestin, jossa tiedustelimme hänen sähköpostiosoitettaan, asia ratkesikin ilman reklamaatiota. Hän soitti perään ja lyhyen neuvottelun jälkeen lupasi hakea laudat mökkimme pihasta ja höyläyttää ne kuntoon.

Tässä prosessissa kyseisistä laudoista tuli tosin muutaman millin kapeammat ja pari milliä ohuemmat kuin muista, mutta totesimme, ettei sitä kukaan huomaa. Case closed.

2012-07-31-1322.jpg

Paitsi että nyt ne laudat ovat käsittelemättä, ja myös puuöljymme loppui, vaikka sen piti riittää koko määrään. Ilmeisesti moni muukin on päättänyt öljytä terassinsa, sillä aine oli loppunut myös kaikista lähikaupungeista. Ou nou. Tilasimme sitä paikalliseen rautakauppaan, mutta saamme sen aikaisintaan torstaina. Eipä tosiaan taida loma riittää tämän terassin rakentamiseen. Ensi viikolla edessä onkin se, mitä en uskalla edes mainita ääneen.

2012-07-31-1323.jpg

Kommentit (4)
  1. Minuskis: Kiitos! Olemme myös tyytyväisiä väriin. Sen kanssa oli lopulta hieman säätämistä. Palaan asiaan seuraavassa terassia koskevassa postauksessa.

    Vierailija (15.26): Niin varmaan moni muukin, mutta meillä luonnonmukaisuus oli tärkeämpää kuin helppous.

    Lyyti: Eikös olekin! Tertistä se on ostettu. Kannattaa varmaan kysyä sieltä, myydäänkö sitä missään muualla. Hyvää se kyllä on!

  2. Ihana olutmerkki! Onko se peräisin Terin kartanosta ja saisikohan sitä mistään muualta?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *