Synttäripoika

Saanko esitellä: tässä on poikani. Hän täyttää tänään yhden vuoden!

IMG_4694.jpg

Hän harjoittelee kovaa vauhtia seisomista ja askelten ottamista. Ja askelmille kiipeämistä. Ylös päin on kova kiire: eräänä päivänä Rouva näki hänen vetävän leukaa ruokapöydässä roikkuen.

IMG_4697.jpg

Hän on varsinainen hurmuri, joka sulattaa sydämet sinisillä silmillään, vaaleilla kiharoillaan ja kuusihampaisella hymyllään. Hän on iloinen ja aktiivinen, nauraa paljon, ei yleensä turhia kitise ja halailee mielellään. Hän tutkii paikkoja ja juoksukonttaa ympäriinsä mutta saattaa myös viettää pitkiä aikoja paikoillaan keskittyen duploihin tai kirjojen selaamiseen.

Hän tulee kovaa vauhtia vastaan ovelle, kun tulen kotiin. Hän osaa ojentaa tavaran lattialta, kun pyydän sitä. Hän vilkuttaa, kun joku lähtee ja taputtaa, kun hän on iloinen. Hän myös tietää, milloin hän on tekemässä jotain, mikä ei ole sallittua ja konttaa vauhdikkaasti karkuun kovaa nauraen. Tai vuodattaa krokotiilinkyyneleitä, kun hänet pakkosiirretään paikasta toiseen, kaivetaan suusta pois jotain epäilyttävää tai otetaan kädestä pois jokin liian pieni esine.

Hänellä on hillitön ruokahalu, ja hän syö käytännössä kaiken, mitä annetaan. Yönsä hän nukkuu levollisesti aamuun asti, herää iloisena uuteen päivään ja ja nukkuu hyvät päiväunetkin – jos vain ollaan kotona.

IMG_4687.jpg

Hän sanoo: ”Kukka” ja ”kakka”.

Kun hänelle sanoo: ”Puu”, hän vastaa: ”Uu.”

Kerran hän toisti tytön perässä sanan ”Elsa”. Myös Rouva ja tyttö kuulivat sen, ja sitten ihmettelimme keskenämme, kuulimmeko todella oikein.

IMG_4689.jpg

Hän koskee kaikkeen, ylettää kaikkeen, levittää kaiken lattialle, laittaa kaiken suuhunsa ja irrottaa mielellään kannet kirjoista. Hän on oppinut avaamaan kaapit, liukuovet, pyykinpesukoneen luukun ja roskikset. Koiraa hän vähän jännittää.

IMG_4703.jpg

IMG_4704.jpg

Hän on meidän pieni kultapoikamme. Ei enää mikään vauva vaan täysimittainen, vahva ja jäntevä taapero!

IMG_4677.jpg

Seuraavasta vuodesta tuleekin vauhdikas, vai mitä?

Kommentit (8)
  1. Onnea synttärisankarille! 🙂 Meillä on puoli vuotta vanhempi taapertaja ja juu, vauhti ei ainakaan vähene 😀 Vaikka vauhtia ja vaarallisia tilanteita o välillä vähän liiaksikin asti, on ihanaa kun pienikin oppii puhumaan, leikkimään siskon kanssa ja tekemään asioita itse 🙂 Tuossa iässä kaikki kehityskin tapahtuu niin nopsaan!

    1. Nyt tämä tyyppi yrittää kiivetä asioiden päälle – ja tulee sitten pää edellä alas. Juuri tänään keinutuolista…

  2. Paljon onnea pojalle ja perheelle 🙂 aiotteko leikata pojan tukkaa? Vai odotatteko perinteisesti 2 vuoteen saakka ennen leikkausta? Meillä oli pojalla kans ihanat kiharat mut kyllästyin niihin ”tyttö”-kommentteihin hänen ollessa 2.5v ja siitä asti on ollut lyhyt tukka 🙂

    1. Mä olisin sen siistinyt jo jokin aika sitten mutta Rouva ei antanut 😀 Aiheesta ei keskustella.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *