Synttäriviikonloppu

Pieni täytti perjantaina kaksi vuotta, ja voi millainen juhlaviikonloppu tästä tulikaan!

IMG_5708.jpg

Perjantaina tyttö ja Rouva kävivät kokeilemassa taaperotanssia kuten äitienpäivänä lupailtiin. (Kyllä, leuassa on laastari…)

IMG_5349.jpg

IMG_5325.jpg

Perjantai-iltana myös maisteltiin ensimmäiset pienet kakkupalaset varsinaisen syntymäpäivän kunniaksi ja puhallettiin tietysti kynttilät.

IMG_5365.jpg

IMG_5372.jpg

Isin ja äidin paketista paljastui Tove Janssonin Kuinkas sitten kävikään!

IMG_5381.jpg

Lauantaina oli vuorossa superyllätys, kun pieni vietiin yllätysretkelle Kulttuurikeskus Caisaan, jossa vastassa olivatkin Mimi ja Kuku

IMG_5472 (1).jpg

IMG_5432 (1).jpg

IMG_5450.jpg

Ennen konserttia Mimi lakkasi tytön kynnet, ja hän esitteli niitä koko viikonlopun kertoen olleensa Mimin sylissä.

IMG_5389.jpg

Loppupäivä valmisteltiin sunnuntain syntymäpäiväjuhlia.

IMG_5478 (1).jpg

Sunnuntaina oli varsinaisten juhlien vuoro.

IMG_5573.jpg

IMG_5559.jpg

Juhlat vietettiin pitkälti ruokalautasten ääressä. Tarjolla oli:

  • Paahdettua parsaa (sitä kehuttua ja kiiteltyä)
  • Samasta parsasta tehtyä ohra-parsasalaattia
  • Parmankinkkua, ogen-melonia ja paahdettuja munakoisoja
  • Uunissa kuivattuja tomaatteja
  • Paahdettua paprikaa

IMG_5547 (1).jpg

  • Savumuikkutahnaa
  • Paprika-fetatahnaa
  • Kikhernetahnaa

IMG_5542.jpg

  • Vuohen goudaa
  • Le Roulé -tuorejuustoa
  • Le Brebiouta
  • Le Petit Brietä
  • Cabriel Coulet -sinihomejuustoa
  • Kalamata-oliiveja
  • Paahdettuja suolamanteleita
  • Kirsikoita

IMG_5545 (1).jpg

  • Patonkia ja
  • Raparperilevitettä (vrt. lemon curd).

IMG_5577 (1).jpg

Laseissa kuohui Alkon tilausvalikoiman La Jara Organic Prosecco Brut, josta sekoitettiin alkuun myös raparperimimosat käyttäen itsekeitettyä raparperimehua.

Vielä tunti ennen juhlien alkua Rouva mietti ihan tosissaan, onkohan ruokaa riittävästi. Oli sitä. Ja pienihän toivoi itse juhliin vain kakkua. Ja kun kysyttiin uudelleen, hän vastasi: ”Puuroa.”

IMG_5589 (1).jpg

IMG_5615.jpg

IMG_5635.jpg

Tiedättehän, miten aina sanotaan, ettei pitäisi kokeilla mitään uutta reseptiä, kun tulee vieraita – puhumattakaan täysin uuden reseptin kehittämisestä? Höpsis, silloinhan se juuri on parhainta, kun on niin paljon syöjiä testaamassa!

Tällä kertaa vieraat saivat testata raparperi-valkosuklaamoussekakkua. Ja se oli muuten ihan törkeän hyvää! Koristeena pakastekuivattuja mustikoita ja mansikoita (Punnitse & Säästä). Pöydässä myös Konditoria PH7:n suklaita.

IMG_5658.jpg

IMG_5673.jpg

Viikonlopun jäljiltä olo on aika samanlainen kuin tässä kuvassa aurinkoa ottavalla Eppu-koiralla.

IMG_5606.jpg

Pieni näytti kuitenkin nauttivan kaikesta.

IMG_5709.jpg

Kun häneltä kysyy, oliko kiva viikonloppu, hän vastaa: ”On.”

Niin, kaksivuotiaalla ei ole imperfektiä. Ei ole menneisyyttä. On vain tämä hetki ja koko tulevaisuus edessä. Siinä on jotain hyvin runollista.

Kommentit (16)
  1. Maukkaan näköisiä ruokia. Millä reseptillä teit uunikuivatut tomaatit?

    1. Kiitos! Mutta ou nou, ne tomaatit ovat tulossa Rouvan kirjaan, joten joudun pitämään reseptin vielä salassa…

  2. Ihanat tarjoilut! Blogissasi on muutenkin tosi herkullisia reseptejä. Saanko udella paprika-fetatahnan ja kikhernetahnan tarkempaa sisältöä? Olen suorastaan hulluna erilaisiin tahnoihin 🙂

    1. Kiitos! Kyllä saa, mutta kerron vain paprika-fetatahnan ohjeen 🙂 Toinen tulee nimittäin Rouvan syksyllä ilmestyvään kirjaan! Savumuikkutahnan ohjeen sen sijaan voin jakaa:

      http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/paprika-fetajuustotahna-ja-savumuikkutahna

      1. Kiitos — mahtavaa! Kirjasta tulee muuten takuulla kiinnostava.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *