Tallinnan suurin yllättäjä: Sfäär

Jos joku ravintola yllätti meidät Tallinnassa tällä kertaa erittäin positiivisesti niin Sfäär Resto & Store (Mere Puiestee 6).

IMG_0713-2.jpg

Olemme käyneet ravintolassa kerran aiemminkin, ja sillä kerralla ruoka oli ”ihan ok”.

Pidimme kuitenkin kovasti ravintolan tilasta ja konseptista, joten päätimme käydä siellä lounaalla heti saavuttuamme, sillä ravintola sijaitsee hyvin kätevästi aivan satama-alueen tuntumassa, hienossa vanhassa tehdasrakennuksessa.

IMG_0638-2.jpg

IMG_0650-2.jpg

Ja nyt olimme aivan myytyjä.

Ruoka oli todellakin enemmän kuin ”ihan ok”. Se oli kaikin puolin erinomaista ja vielä niin kovin kaunistakin. Katso vaikka tuota Rouvan ”rapeaa kalaa” (ylin kuva), joka sisälsi fish’n’chips-tyylistä friteerattua kuhaa ja paahdettuja juureksia.

Jo alkuruoat olivat loistavat ja kuin karkkia silmille. Itselläni oli kampasimpukoita ja kurpitsapyreetä, ja Rouva valitsi vuohenjuustoa ja punaista quinoaa.

IMG_0688-2.jpg

Tyttö toivoi tiikerirapupastaa, ja ihastelimme kaikki, miten törkeän hyvää sekin oli.

IMG_0676-2.jpg

Ja ei kai kukaan voi vastustaa käsin tehtyjä ravioleja, joissa on kesäkurpitsaa ja aurinkokuivattua tomaattia, tarjoiltuna voi-salviakastikkeessa?

IMG_0696-2.jpg

Sfäär on paitsi ravintola myös kauppa. Olisin ollut kiinnostunut paristakin paidasta, mutta harmillisesti juuri minun kokoni puuttui hyllystä.

IMG_0668-2.jpg

IMG_0666-2.jpg

Voi kyllä! Ensi kerralla emme mieti kahdesti, kävisimmekö Sfäärissä.

Joten sinä, Tallinnan-matkaaja, älä sinäkään vaan kävele Sfäärin ohi matkalla satamasta Viru-keskuksen suuntaan! Lämpimät suositukseni.

IMG_0658-2.jpg

Kommentit (2)
  1. Kiva kun teillä oli Sfääristä ja Leibistä positiiviset kokemukset, pitää itsekin uskaltaa käydä varsinkin Sfäärissä uudestaan. Meillä kokemukset eivät olleet ihan niin hyvät.
    ( http://porilainenmustamakkaralla.blogspot.fi/2016/04/tallinnan-ravintolat-sfaar-resto.html ja http://porilainenmustamakkaralla.blogspot.fi/2016/04/tallinnan-ravintolat-leib-resto.html )

    Sfäärissä varmaan erilaisilla annoksilla oltaisiin oltu tyytyväisempiä ja Leibiin nyt vaikutti myös muiden ruokailijoiden ja tarjoilijan käyttäytyminen. Tallinnassa on kyllä hyvä ruokaskene meneillään ja ravintoloita olisi enemmän tarjolla, kuin ehtisi käymään. Mukava myös nähdä, kuinka hyvin lapset otetaan vastaan, vaikka itselle se ei olekaan ajankohtaista 🙂

    1. Ilmeisesti taso siis vaihtelee, mikä on tietysti valitettavaa. Meilläkin Sfäärissä ekalla kerralla ruokaa vaivasi mauttomuus, mutta nyt kaikki oli erittäin hyvää. Leibin listaan olisi kaivannut vähän mielikuvitusta ja yllätyksellisyyttä, mutta se on ihan mun oman pääni sisäinen ongelma, joten en viitsinyt sitä kirjoittaa 😉 Fabrik oli tosi hyvä, ja mun lemppari on edelleen Kolm Sibulat, johon pitää päästä uudelleen ensi kerralla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *