Talo Toscanassa

Isyyspakkaus

Talomme Toscanassa sijaitsee Reggellon kunnassa, Pietrapianan ja San Donato in Fronzanon kylien välimaastossa. Sen nimi on Villa Reggiolo, ja se on varmasti kaunein paikka, jossa olemme koskaan matkoillamme yöpyneet.

Villa sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Firenzestä vuoren rinteessä, ja sen ikkunoista, terassilta ja pihalta aukeaa näköala kohti Arno-joen jokilaaksoa. Pihassa kasvaa sitruunoita ja viikunoita.

Talo itse oli upeampi kuin mitä osasimme odottaa. Vaikka olin nähnyt kuvat netissä, suut loksahtivat silti auki, kun näimme paikan luonnossa. Talossa on kolme makuuhuonetta, ruokasali, iso keittiö ja valtava kylpyhuone.

Rakennus on peräisin 1400-luvulta, ja se on täynnä upeita yksityiskohtia: alkuperäiset kattohirret, kivinen tiskiallas keittiössä, takan sisään sijoitettu penkki...

Metrin paksuiset kiviseinät pitävät talon viileänä päivällä, ja yöllä makuuhuoneita voi viilentää avaamalla ikkunat.

Tärkeimmät tekijät juuri tämän villan valitsemiseen sijaitsevat kuitenkin ovien ulkopuolella. Ensinnäkin seurueen 8- ja pian 7-vuotiaiden poikien iloksi valitsimme paikan, jonka pihassa on uima-allas. Ja kylläpä siitä on ehditty jo nauttiakin!

Aikuisten iloksi samassa pihapiirissä sijaitsee puolestaan ravintola, Il Reggiolo, joten ruokaa ei tarvitse laittaa joka päivä itse eikä myöskään ajaa aina kauemmas syömään. Näkymät ravintolan terassilta ovat huikeat.

Lähimmät kylät sijaitsevat pienen ajomatkan päässä. San Donato in Fronzanoon on vain reilun kilometrin matka, mutta varsinaiset palvelut sijaitsevat viiden kilometrin päässä Reggellon kunnan keskuksessa. Sieltä löytyvät pankkiautomaatit, supermarketit, kahvilat ja muut.

Tämä villa löytyi Airbnb:n kautta, ja sen hinnaksi tuli palvelumaksuineen reilut 200 euroa yöltä. Ei paha hinta tällaisesta majoituksesta. Vuokraamalla suoraan välittäjältä ilman Airbnb:tä tekisi majoituksesta vielä edullisempaa, mutta näin ensimmäisellä kerralla tuntui turvallisemmalta käyttää tuttua palvelua.

Toisina päivinä tehdään autoretkiä ympäristöön ja toisina vaan oleillaan. Kyllä täällä kelpaakin lekotella. 

Eikä ole Rouvallakaan hassumpi paikka oikolukea Gastronaatin printtejään!

Kommentit

Kao Kao

Vau, sulan kateudesta ;) Onnittelut hienon paikan löytämisestä :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Sinne vaan! Voin antaa yhteystiedot :)

Riikka V (Ei varmistettu)

Tämä jäi kummittelemaan mieleeni ja etsin parhaillani kesäksi villaa Italiasta viikoksi tai pariksi. Olisiko tämän yhteystietoja mahdollista saada?

Tommi K
Isyyspakkaus

Moi! Välittäjä oli tämä https://www.airbnb.fi/users/show/3714886, mutta valitettavasti kyseistä villaa ei näytä olevan tarjolla ainakaan Airbnb:ssä. Villa pitäisi löytyä nimellä "Il Reggiolo" tai "Villa Reggiolo". Osoite on Località Reggiolo, kylä on Reggello. Jos vaikka Googlella löytyisi.

Silkkitassu

Tuli ihan muistot mieleen näitä kuvia katsellessa! Ihania! Viisi päivää Toscanan alueella, lähellä Arezzoa, viettäneenä, Italian maaseutu ja pienet villat ovat kyllä ehdottomasti kokemisen arvoisia! Olin reissussa juuri kun Italia vuonna 2006 voitti jalkapallon maailmanmestaruuskisat ja voit vain kuvitella miten sellainen pienikin kylä puhkesi isoon autontorvikonserttiin! Ja mikäs parempaa kuin viettää aikaa viinitilalla nauttien tilan omista viineistä ja maisemista. Vaikka oma reissu päättyikin sitten eroon silloisen poikakaverin kanssa niin Italiasta ei jäänyt karvasta makua suuhun.  

Tommi K
Isyyspakkaus

Ha! Voin kuvitella, olimme nääs juuri silloin Sisiliassa. Saavuimme Reggio di Calabriasta Messinaan, kun se tapahtui :)

Hosuli
Hömppäblogi

Ihan mahtavan näköinen talo ja mitkä maisemat! Teidän Italian-reissu kuulostaa jotakuinkin täydelliseltä lomalta.

Tommi K
Isyyspakkaus

Oli hieno talo ja maisemat! Ja kyllä arki unohtui aika tehokkaasti!

annemi

Tulipa iso ikävä Italiaan! meidän edellinen talomme oli hyvin samanlainen, talo Italiassa on kyllä yksi parhaista tavoista lomailla :) upea lomapaikka ja maisemat teillä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Yksi parhaista kyllä, mutta kuten juttusarja myöhempään juttuun kirjoitin, roadtrip on jatkossakin meille todennäköisempi valinta.

äiti82 (Ei varmistettu)

Hei, Meillä on etsinnässä ensi toukokuulle huvila Toscanasta (2 aikuista, 2 lasta + isovanhemmat), kuinka suurelle porukalle ko. huvila on mitoitettu? Oliko rauhallisella paikka? Mietin tuota ravintolan läheisyyttä...

Kommentoi