Talo Toscanassa

Talomme Toscanassa sijaitsee Reggellon kunnassa, Pietrapianan ja San Donato in Fronzanon kylien välimaastossa. Sen nimi on Villa Reggiolo, ja se on varmasti kaunein paikka, jossa olemme koskaan matkoillamme yöpyneet.

IMG_8290.jpg

Villa sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Firenzestä vuoren rinteessä, ja sen ikkunoista, terassilta ja pihalta aukeaa näköala kohti Arno-joen jokilaaksoa. Pihassa kasvaa sitruunoita ja viikunoita.

IMG_8241.jpg

IMG_8303.jpg

IMG_8335.jpg

Talo itse oli upeampi kuin mitä osasimme odottaa. Vaikka olin nähnyt kuvat netissä, suut loksahtivat silti auki, kun näimme paikan luonnossa. Talossa on kolme makuuhuonetta, ruokasali, iso keittiö ja valtava kylpyhuone.

IMG_8162.jpg

IMG_8181.jpg

IMG_8156.jpg

IMG_8214.jpg

Rakennus on peräisin 1400-luvulta, ja se on täynnä upeita yksityiskohtia: alkuperäiset kattohirret, kivinen tiskiallas keittiössä, takan sisään sijoitettu penkki…

IMG_8190.jpg

IMG_8216.jpg

IMG_8229.jpg

Metrin paksuiset kiviseinät pitävät talon viileänä päivällä, ja yöllä makuuhuoneita voi viilentää avaamalla ikkunat.

IMG_8168.jpg

Tärkeimmät tekijät juuri tämän villan valitsemiseen sijaitsevat kuitenkin ovien ulkopuolella. Ensinnäkin seurueen 8- ja pian 7-vuotiaiden poikien iloksi valitsimme paikan, jonka pihassa on uima-allas. Ja kylläpä siitä on ehditty jo nauttiakin!

IMG_8248.jpg

IMG_8280.jpg

Aikuisten iloksi samassa pihapiirissä sijaitsee puolestaan ravintola, Il Reggiolo, joten ruokaa ei tarvitse laittaa joka päivä itse eikä myöskään ajaa aina kauemmas syömään. Näkymät ravintolan terassilta ovat huikeat.

IMG_8339.jpg

IMG_8365 (1).jpg

IMG_8381.jpg

Lähimmät kylät sijaitsevat pienen ajomatkan päässä. San Donato in Fronzanoon on vain reilun kilometrin matka, mutta varsinaiset palvelut sijaitsevat viiden kilometrin päässä Reggellon kunnan keskuksessa. Sieltä löytyvät pankkiautomaatit, supermarketit, kahvilat ja muut.

Tämä villa löytyi Airbnb:n kautta, ja sen hinnaksi tuli palvelumaksuineen reilut 200 euroa yöltä. Ei paha hinta tällaisesta majoituksesta. Vuokraamalla suoraan välittäjältä ilman Airbnb:tä tekisi majoituksesta vielä edullisempaa, mutta näin ensimmäisellä kerralla tuntui turvallisemmalta käyttää tuttua palvelua.

IMG_8283.jpg

Toisina päivinä tehdään autoretkiä ympäristöön ja toisina vaan oleillaan. Kyllä täällä kelpaakin lekotella. 

IMG_8294.jpg

Eikä ole Rouvallakaan hassumpi paikka oikolukea Gastronaatin printtejään!

Kommentit (11)
  1. Hei, Meillä on etsinnässä ensi toukokuulle huvila Toscanasta (2 aikuista, 2 lasta + isovanhemmat), kuinka suurelle porukalle ko. huvila on mitoitettu? Oliko rauhallisella paikka? Mietin tuota ravintolan läheisyyttä…

  2. Tulipa iso ikävä Italiaan! meidän edellinen talomme oli hyvin samanlainen, talo Italiassa on kyllä yksi parhaista tavoista lomailla 🙂 upea lomapaikka ja maisemat teillä!

    1. Yksi parhaista kyllä, mutta kuten juttusarja myöhempään juttuun kirjoitin, roadtrip on jatkossakin meille todennäköisempi valinta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *