Tanssia ja pizzaa

Isyyspakkaus

Perjantaista näyttää muodostuvan viikon odotetuin päivä - monessakin mielessä. No ensinnäkin TGIF, you know.

Mutta perjantai on myös tanssipäivä! Tyttö alkoi käydä syyskuun alussa tanssitunneilla, ja hän rakastaa niitä. Tanssitunteja odotetaan ja niistä puhutaan paljon. Hän juoksee tunnilta hymyissä suin, ja kertoo, että oli tosi kivaa.

Eikä tässä kaikki, perjantai on myös ravintolapäivä! Koska ruoan laittaminen tanssitunnin jälkeen menisi hieman turhan myöhään, päätimme, että perjantaisin käymme yhdessä syömässä ulkona. Ja tyttö oppi tämän aika nopeasti. Jo parin kerran jälkeen hän alkoi kysyä, että mennäänkö ravintolaan syömään. No mennään! Vaikka pizzalle!

Olemmekin viime aikoina käyneet syömässä kolmessa suositussa ja erittäin suositeltavassa pizzapaikassa: Putte's Bar & Pizza, Skiffer ja Linko, kaikissa käyty perjantaisen tanssitunnin jälkeen. Ja hahaa, hyvä kolmikko: Nyt-liitekin kuvasi näitä kolmea paikkaa sanoin: "trenditietoiselle nuorelle kohderyhmälle suunnattu pizzeria". Sinne siis tuntemaan itsensä trendikkääksi ja nuoreksi!

Putte's Bar & Pizza

Kalevankatu 6
http://www.puttes.fi/

Monien mielestä kaupungin parhaat pizzat. Ja Aperol Spritzit. Kokeile Silence of the Lambs!

Skiffer

Erottajankatu 11
http://www.skiffer.fi/fi/erottaja/

Skifferin pizzat eivät ole varsinaisesti pizzoja, vaan niitä kutsutaan liuskoiksi. Samapa tuo: näyttää pizzalta ja maistuu pizzalta, paitsi että pohja on ohut, rapea ja ilmava. Kuulemma leivinjauheella nostatettu. Täytteet ovat hauskan kekseliäitä, ja jälkiruoaksi saa 3 Kaverin Jäätelöä!

Linko

Linnankoskenkatu 12
http://www.linkopizzabar.fi/

Linko oli meille uusi tuttavuus, vaikka onkin ollut olemassa jo viime vuoden kesästä saakka. Vaikka paikka ei ole aivan uusi, kannattaa varautua siihen, että pöytää ei saa aivan heti. Me satuimme paikalle juuri oikeaan aikaan, mutta meidän jälkeemme tulleet joutuivat sitten jo vähän odottamaankin. Mutta ou jees! Sekä pizza että jälkiruoaksi nauttimani panna cotta lähentelivät täydellisyyttä. Ei mitään lisättävää, ei poistettavaa. Tänne uudestaan!

Kommentit

Lilleri78
Tuttitango

Ihanat perjantaitraditiot! Nuo on niitä hetkiä, joista muistot syntyy :) (tosin ei ehkä ihan kaksivuotiaalla vielä)

Minkälaisella tanssitunnilla teidän tyttö käy? Alkoi kiinnostamaan, minä kun en tanssinopettajana ole varma, pitäisikö kolmevuotiaillekaan olla vielä omia tunteja... Paitsi jos mennään yhdessä vanhemman kanssa, se on eri juttu. Mutta teillä kuulostaa kivalta, kun tyttökin viihtyy noin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Se on sellaista noin 2,5-vuotiaasta ylöspäin tarkoitettua musiikkiliikuntaa. Tarkalleen ottaen en tiedä mitä siellä tehdään, sillä vanhemmat eivät käy siellä salissa mukana. Ja se on itse asiassa hyvä juttu. Kun me olimme viime keväänä mukana kokeilutunneilla, se meni vähän säätämiseksi, ja nyt kun hän on siellä yksin, hän on paljon reippaampi. Ei mun mielestä kaksivuotiaan tarvitsisi oikeastaan harrastaa vielä mitään, mutta kun tyttö alkoi osoittaa kiinnostusta sekä musiikkia että tanssia kohtaan, päätimme kokeilla, tykkäisikö hän tästä. Ja tykkää.

Piipo79

Meillä yritettiin käydä tuolla samaisella tunnilla ja pipariksi meni vaikka kaikki muut harrastukset muskareineen toimii. Yhdellä tunnilla onnistuimme olemaan kun vanhemmat saivat olla salin sivuilla, toiselle tunnille ei päässyt enää sivuille ja loppujen lopuksi (useamman kerran uusintasisääntulon jälkeen) opettaja sanoi, ettei voi ottaa itkevää lasta tunnille. Eihän siinä mitään, mutta voi mikä ongelma syntyi siitä kun kausi oli maksettu. Loppujen lopuksi maksoin yhdestä tunnista 35 euroa, mikä on parempi kuin koko kausimaksu. Mutta täytyy kyllä todeta, että kyseinen paikka vaihtuu toiseen. Emmehän itse päättäneet että kokeilut jäivät siihen....lasten harrastuksien kanssa on kyllä aika haastavaa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Harmi kyllä. Rouva kertoikin, että oli nähnyt teidät siellä. Mä muuten maksoin sen lukukausimaksun vasta sitten, kun sitä uutta tuntia oli kokeiltu pari kertaa... :)

Piipo79

Joo, olisi pitänyt tehdä itsekin niin! Toisaalta en uskonut että käytäntö on lastentunnin (2,5 v alk.) kohdalla niin joustamaton ettei pari kertaa anneta olla vanhempien kanssa niin että lapsi tutustuisi tilaan ja tilanteeseen kun itkevänäkään ei huolittu tunnille. Eli vaihtoehtoja ei jäänyt. Nooh, onneksi on olemassa eri paikkoja missä tämä on onnistunut. Kokemuksesta meillä on riittänyt kaksi kertaa ja sen jälkeen lapsi ei ole halunnut äitiä lähellekään...

Tommi K
Isyyspakkaus

Multa  kysyttiin, haluaisinko laskun kahdesta ekasta kerrasta vai suoraan koko syksystä. Päättelin jo siitä, että maksu on aika sitova & lopullinen...

Piipo79

Joo näin minäkin ymmärsin kuin tein netin kautta ilmoittautumista, mutta kokemuksesta tiesin että lapsemme tottuu uuteen harrastukseen nopeasti. Sen vuoksi en ollutkaan valmis luovuttamaan tuntien suhteen heti, toisin kuin opettaja joka sanoi ettei voi ottaa lasta tunnille (+ lupasi samassa yhteydessä että kausimaksu palautetaan). Kun vaihtoehtoja jatkamiselle ei ollut (itkevää lasta ei otettu ymmärrettävästi tunnille eikä vanhempi päässyt hetkeksikään saliin että tilanne olisi rauhoittunut), eikä se lopetus ollut vanhempien päätös, niin outoa että palautuksesta joutui vääntämään niin kovin. Loppujen lopuksi sain maksettavaksi yhdestä tunnista tuon kaksi kokeilukertaa, mutta ei sekään järjestynyt hetkessä. Opetuksena tästä kaikille vanhemmille että kannattaa selvitellä tarkasti käytännöt. Itselle tuli täysin yllätyksenä se, ettei hetkeäkään voi olla samassa tilassa, mikä on luonnollista sopeutumisen kannalta ihan noin varhaiskasvatuksellisestakin näkökulmasta kun ryhmä oli 2,5 v alk. Toista sitten isompien lasten ryhmässä.

Kristaliina
Puutalobaby

Ehkä ootte jo huomanneetkin - mutta esim. Helsingin tanssiopiston taaperotanssissa vanhempi saa olla vielä 2-vuotiaiden ryhmässä mukana. Me käydään siellä ja tykätään ihan hurjasti; isot suositteluni!

Piipo79

Juu, pitää tulla siihen seuraavalla kaudella. Se ei nyt osunut aikataulullisesti nappiin. Olen myös kuullut kehuja lasten sirkuskerhosta.

Outoa, outoa (Ei varmistettu)

No jo on suuren maailman juttuja, jos aikuinen ihan poikkeuksellisesti saa olla vielä 2-vuotiaiden ryhmässä mukana"! Kyllä täällä pikkukaupungissa saa istua katsomassa jopa 8-vuotiaiden jalkapalloharkkoja peleistä puhumattakaan ja koulun retkipäiväänkin ovat vanhemmat tervetulleita...

Lilleri78
Tuttitango

Mä sanoisin, että tanssitunnit ja jalkapalloharkat on luonteeltaan aika erityyppisiä. Tanssitunneilla pitää saada lapset keskittymään rauhallisiinkin juttuihin ja herätellään mielikuvitusta, vanhemmat salin sivuilla usein sekoittavat pakkaa liikaa ja menee keskittyminen vääriin juttuihin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Vai että suuren maailman juttuja. Täällä on tarjolla monenlaisia ryhmiä monessa tanssikoulussa, ja tässä ryhmässä tarkoitus on harjoitella tunnilla olemista ilman vanhempaa. Niin kuin jo aiemmin kirjoitin, niin meillä ilman vanhempaa oleminen näyttää tässä asiassa toimivan paremmin. Toisille se ei sovi, ja onneksi tarjolla on monta muuta koulua ja ryhmää. Me valitsimme tämän tunnin puhtaasti tanssikoulun sijainnin ja ajan perusteella. Onneksi lapsi viihtyy hyvin.

Piipo79

Se on ihan ok että tanssikoululla on käytäntönsä ja joillekin ne toimivat, vaikka itse olisinkin sitä mieltä että näin pienten ryhmässä voisi sallia muutamia kertoja vanhempien kera että lapsi tottuu uuteen. Se, mikä tässä mätti oli se, että kausimaksun osittaisestakin palautuksesta joutui neuvottelemaan (vaikka opettaja tilanteessa sanoi että tietenkin palautetaan) kun vaihtoehtoja jatkamiselle ei ollut opettajan sanoessa ettei sisääntulotestauksia itkujen siivittämänä voi jatkaa, eikä toisena vaihtoehtona ollut tilanteen rauhoittaminen vanhemman kanssa salissa. Harmi, itsekin kun olen aiemmin kyseisen koulun tunnilla käynyt.

Lilleri78
Tuttitango

Höh, kurja juttu. Kolmevuotiaillekin on melkoinen opettelunpaikka mennä tunnille ilman vanhempia ja yleensäkin ymmärtää, miten siellä toimitaan. Esim. iso tyhjä tila houkuttelee harmillisen helposti juoksentelemaan ympäriinsä ja vaatii opettajalta melkoista selkeyttä saada lapset toimimaan yhdessä. Saati sitten, että ollaan todennäköisesti ensimmäistä kertaa missään ilmaan vanhempaa (usein nimenomaan kotihoidossa olevia lapsia tuodaan harrastamaan ja harjoittelemaan muiden kanssa toimimista). Mä olen kyllä itse antanut vanhempien olla tarvittaessa mukana, mutta toisaalta ymmärrän, jos jollain on toisenlaiset käytännöt. Pienten kanssa on aika herkkää peliä. Ja mä en mielellään edes ottaisi alle 3-vuotiaita vielä tanssitunnille, ja parhaiten homma musta toimii vasta 4-vuotiaasta eteenpäin. Toimiston puolellakin olisi hyvä ymmärtää, että parasta bisnestä voisi olla joustava ja toivottaa tervetulleeksi uudelleen vaikka vuoden kuluttua!

Tommi K
Isyyspakkaus

Siis mä en voi uskoa, että lapsella on joka perjantai sama paita päällä! :D Huomasin sen vasta nyt, kun katsoin kuvia. On sitä pesty välillä ;)

JiiHoo

Hihii, tähän kiinnitin ensimmäisenä huomion :D Mutta muistan omasta lapsuudestani ainakin lempparimekon ja lempparipaidan, jotka oli PAKKO saada AINA päälle :) Prinsessa kun olen ollu ihan lapsesta lähtien ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Lapsi ei ole edes osallistunut tämän vaatteen valintaan... Nyt on kyllä aika hankkia kyllä lapselle lisää paitoja!

Vierailija (Ei varmistettu)

Perjantaipaita! Onhan sekin traditio :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, no mä noudatan muutenkin pukeutumisessa tradioita: edellisen työpaikkani kesäjuhlissa näytettiin kerran jostain syystä kuvia edellisen vuoden kesäjuhlista. Huomasin kuvista, että olin pukeutunut täsmälleen samoihin vaatteisiin kuin vuotta aiemminkin. Enää en muista mitä ne olivat, joten todennäköisesti samat kledjut on päällä taas seuraavissa firman bileissä :D

Soffe
Soffen Maailma

Pakko kehaista Linkoa: käymme mieheni kanssa siellä toisinaan (lähipaikka kun sattuu olemaan), ja joka kerta ruoka on ollut tasaista, erinomaista laatua. :) Ja tunnelma on ihan omanlaisensa, ei tunnu että olisi Helsingissä Suomessa, vaan jossain kaukomailla. Ja live-keikat Lingossa ovat jotain kokemisen arvoista! Kiva kuulla, että teidänkin perhe tykkäsi. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

No todellakin! Olisipa kiva käydä siellä live-keikalla. Jos niinku ylipäänsä kävisi joskus jossain ulkona iltaisin... :D

Valeäiti (Ei varmistettu) http://valeaiti.blogspot.fi

Noni, sitähän minäkin. Että samalla tunnilla ollaan :) me ei tällä viikolla päästy mutta viime viikolla kuikuilin että oliko se "ne"..?

Saman natsihkon opettajan alla siis kolme blogilasta :) nämä ainakin viihtyy superhyvin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Jaa jaa, no terve vaan! Käy seuraavan kerran sanomassa että moi! Mutta siis kolme: onko sulla siellä siis kaksi vai onko siellä joku muukin?

Valeäiti (Ei varmistettu) Http://valeaiti.blogspot.fi

Tulen tulen, yritän uskaltaa ;) kolme oli siis meidän kaksi ja teidän yksi, siis kolme blogilasta. Tai ilmeisesti enemmänkin kun nyt kommentteja luin. Ensi viikolla meiltä onkin vain Insinööri + lapset, saatte siellä sitten toisianne pällistellä.

Kommentoi