Tarttuva mökkikuume

Tänä lyhyenä aikana, jonka olemme olleet siirtolapuutarhureita, olen havainnut kaksi erityisen hauskaa asiaa. Ensinnäkin vietän nykyisin aikaa ulkona huomattavasti enemmän kuin ennen. Toinen hauska asia on se, miten mielellään kaverit tulevat mökille vierailemaan!

IMG_4390.jpg

Helatorstaina saimme mökille vieraiksi LähiömutsiHannen perheineen ja vietimme hauskan iltapäivän grillauksen merkeissä. Pallogrilli oli ensimmäistä kertaa käytössä, ja itse asiassa kerta oli myös ensimmäinen, kun ylipäänsä laitoimme jotain ruokaa mökillämme. Tähän mennessä olemme vain tuoneet mukanamme sen, mitä aiomme syödä.

IMG_4375.jpg

IMG_4385.jpg

IMG_4399.jpg

Lapset suhasivat keinukentän, kukkapenkkien ja mökin väliä, ja ihastelimme yhteen ääneen, miten kiva paikka siirtolapuutarhamökki onkaan lapsille.

IMG_4419.jpg

IMG_4421.jpg

IMG_4417.jpg

Ja tietysti myös aikuisille!

Taisimme pahentaa Hannen mökkikuumetta aika lailla, sillä he ovat haaveilleet omasta kaupunkimökistä jo pidempään. Itselleni kaupunkimökkeily on edelleen kovin erikoinen konsepti – koko ajatuksenhan keksin vasta alle vuosi sitten.

Olen kasvanut paikassa, jossa siirtolapuutarhoja ei ollut, ja siellä mökki tarkoitti sitä kaikesta eristyksissä olevaa hirsirakennusta järven rannassa metsän laidalla. Se ei ole kuitenkaan koskaan ollut oma unelmani, ja tämä urbaani mökkeily kasvihuoneineen ja kasvatuslaatikoineen tuntuu enemmän minun jutultani.

Rouva kyllä viihtyisi hyvin myös siellä järven rannalla eristyksissä, mutta ehkä sen aika on taas joskus myöhemmin.

IMG_4401.jpg

IMG_4402.jpg

Mökille pääsee nyt niin helposti, että kynnys lähteä sinne on matala. Sinne ei tarvitse myöskään lähteä päivä- tai viikkokausiksi vaan yöksi voi tulla kotiin.

Emme itse asiassa ole edes aikoneet yöpyä mökillä todennäköisesti vielä tänä kesänä, sillä emme ole laittaneet mökin sisätiloja vielä lainkaan kuntoon, nukkumapaikkoja on vain kahdelle ja yksivuotiaan kanssa on muutenkin kivempi tulla kotiin nukkumaan.

IMG_4393.jpg

Tämä puutarhamökki on meille ensisijaisesti puutarha, jossa sattuu olemaan mahdollisuus myös yöpyä. Haluamme toki, että yöpymisvalmiudet ovat jonain päivänä niin hyvät, että mökille voi jäädä nukkumaan ihan spontaanistikin ilman sitä, että kotoa on raahattava kassikaupalla tavaraa mukana.

IMG_4414.jpg

Mutta ihan ensin on saatava puutarha kesytettyä, kotiloiden lisääntyminen hillittyä ja kasvihuone käyttöön. Lisäksi Hannen ja perheen lähdettyä aloin heti pystyttää kasvihuoneen taakse, entiseen rikkaruohomättääseen, kolmea kasvatuslavaa, joihin laitetaan kasvamaan vihanneksia kotiloiden ulottumattomiin. Niistä kuitenkin enemmän toisen kerran.

IMG_4409.jpg

Kiitos vielä Hanne käynnistä ja tervetuloa uudelleen piakkoin! Pidämme unohtuneet lelut tallessa, ja sitä ruohosipuliakin voit ottaa sitten mukaan omaan kasvatuslaatikkoosi!

IMG_4426.jpg

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma sisustus
Kommentit (4)
 1. Voi ei. Sain ihan järkyttävän kuumeen. Kaupunkimökki! Jotenkin en ole tullut ikinä edes ajatelleeksi! Mutta sen olen kuullut, että noihin puutarhoihin jää niiin koukkuun! Ja nämä kuvat ainakin saavat fiilistelemään ihan täysin. Auts.

  Vietähän ihan paras sunnuntai- iloinen, inspiroiva ja ah niin rentouttava!

  -Maria, uusi kirjoittaja

  http://www.lily.fi/blogit/rohkaisua-sinulle/ajatustesi-vaikutus-itsetuntoon

  1. My pleasure! 😀 Ja tätä ihanuutta tulee vielä paljon kesän mittaan, eli kuume ei pääse hetkessä hellittämään.

 2. Hanne / Lähiömiutsi
  27.5.2017, 07:46

  Kiitos hurjasti, että saatiin tulla kylään ja nauttimaan melukylämeiningistä ihan omilla kotikulmilla.
  Saitte kyllä usutettua siirtolapuutarhamökkikuumeen taas akuutiksi, vaikka hyvin ollaan koitettu sitä miehen kanssa hoidella ja rauhoitella kuluneet vuodet 😀 Ettei kuume vaan pääse laantumaan, pitää pian kieppaista taas pyörällä teidän mökin kautta ainakin hakemaan ne unohtuneet lelut ja ruohosipulit näin alkuun 🙂

  1. Lämpimästi tervetuloa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *