Täydellinen illallinen Ravinteli Huberissa

Kyllä olivat kuun ja tähtien asennot juuri oikeat, kun kävimme Tampereella Ravinteli Huberissa (Aleksis Kiven katu 13, Tampere).

IMG_9059.jpg

Särkänniemen lisäksi Huber oli toinen pääkohteemme Tampereen-retkellämme, ja varasimme pöydän heti ensimmäiselle illalle niin, että meillä oli pari tuntia aikaa käydä hotellilla majoittumassa.

IMG_8982.jpg

Huberissa kävimme syömässä edellisen kerran neljä vuotta sitten, kun tyttö oli suurin piirtein pojan ikäinen. Ruoka oli silloinkin loistavaa, joten odotukset olivat korkealla.

IMG_8989.jpg

Lasten kanssa kun liikeessä olimme, heidän jaksamisensa oli tietty suurin huolenaiheemme. Edellisellä kerralla Huberissa emme nimittäin tainneet päästä jälkiruokiin asti lainkaan.

Tyttöä briiffasimme jo etukäteen, että tämä on sitten isille ja äidille tärkeä juttu. Viisivuotias sen jo ymmärtää.

Poikanen ei puolestaan nukkunut aiemmin päivällä junamatkalla kuin pienen hetken, mutta nukahti sentään rattaisiin, kun lähdimme kävelemään kohti ravintolaa. Perillä hän jatkoi uniaan tovin ja heräsi, kun alkuruoat olivat jo pöydässä.

IMG_9032.jpg

Hän sai maistella kaikkea – ja maistelikin – ja muuten pidimme hänet tyytyväisenä leivällä, jota otimme kotoamme mukaan useamman viipaleen.

Alkuun otimme Paistettua kotijuustoa, porkkanaa & ruista sekä Härkää Tartar, kanamunaa & kaprista. Vahva aloitus illalliselle.

IMG_9018.jpg

IMG_9035.jpg

Pääruoaksi tilasimme puolen kilon Mixed Grill -satsin, joka sisälsi marmorihärkää, häränhäntää ja possun niskaa. Jotta lihaa olisi varmasti tarpeeksi, otimme vielä hevosta, jota Rouva ei ollut maistanut aiemmin. Kaikki hiiligrillissä kypsennettyjä, nam!

Lisukkeiksi tilasimme pikkelöidyt kasvikset, varhaisperunaa, kukkakaalia ja pähkinää sekä ranskalaiset. Dippeinä oli bearnaise-kastiketta ja kaprismajoneesia. Ruokaa oli riittävästi.

IMG_9063.jpg

Liha oli aikalailla täydellistä. Taisin pitää eniten marmorihärästä, joka oli myös tytön suosikki. Hän huokaili useaan otteeseen, miten herkullista kaikki on. Osa siitä meni varmasti sen illallisen tärkeyden korostamisen piikkiin, mutta kyllä hän söi myös hyvin tukevan annoksen ja halusi jopa lisää. Ja maistoi aivan kaikkea, ihana pieni ennakkoluuloton pieni.

Poikanenkin sai pehmeää häränhäntää, mutta kokolihaan tottumattomana hän ei sitä kovin montaa murusta jaksanut pureskella.

Lisukkeet olivat nekin mainiot. Erityisesti ihastelin pikkelöityjä kasviksia, jotka maistuivat kovin raikkailta lihaisten pääruokien rinnalla.

IMG_9050.jpg

Koska olin päättänyt, että tällä kertaa syömme myös jälkiruoat, varasin mukaan myös tussit ja piirustuspaperia, ettei vaan tulisi mitään tylsistymistä, josta seuraisi seinille hyppelyä. Pojalle annoimme lisää leipää ja vahvimman aseemme: pullollisen maitoa.

IMG_9076.jpg

IMG_9070.jpg

Tilasimme jälkkäriksi yksimielisesti Valkosuklaaganache, mantelia & sitruunaverbenajäätelöä -annokset. Erinomaista! Tytölle verbenajäätelö oli hieman erikoista, mutta valkosuklaaganachea hän ihasteli.

IMG_9092.jpg

Poikanen sai listan ulkopuolelta oman erikoisherkkujälkiruokansa: tuoreita mansikoita. Hetkeä myöhemmin totesimme, että on parasta kietaista lautasliina kaulan ympäri suojaamaan paitaa.

IMG_9086.jpg

Voi kyllä! Kyllä Huber oli juuri niin hyvä kuin muistimme, ja ilta oli kaikin puolin erittäin onnistunut. Kiitos siis sekä Huberille että kaikille seuralaiselleni tästä! Muistelemme tätä illallista ja koko matkaa vielä pitkään.

IMG_9131.jpg

Milloinkas tullaan uudestaan Tampereelle?

 

Lue myös
Junamatkasta Tampereelle ja
Särkänniemen-retkestä.

Kommentit (8)
  1. Oletteko käyneet Ravinteli Berthassa? Mahtava mesta! Kuuden ruokalajin menu + juomapaketti = parhautta. Palaan Berthaan uudestaan ja uudestaan, enkä ole vielä kertaakaan pettynyt. Lämmin suositus kaikille hyvän ruoan ja juoman ystäville!

    1. Olemme käyneet siellä ennen lapsia, eli siitä on pitkä aika. Siellä tunnelma on vähän intiimimpi, joten emme ole viitsineet lähteä sinne lasten kanssa 🙂 Huber on tilavampi ja tilan mahtuu enemmän ääniä, jos tulisi jotain kitinää 😉

  2. Huber on ehdottomasti omakin lempiravintolani, ainakin Tampereella. Meilläkin siihen liittyy ”tärkeyttä”, sillä siellä söimme illallista ensimmäisenä vuosipäivänämme. Olimme saaneet sukulaiselta vinkin ja muistutuksen, että Huberiin kannattaa mennä vähän isommalla nälällä.
    Palvelu oli loistavaa. Söimme juurikin tuota herkullisen mureaa, miltei jo lautasella aivan sulavaa hevosta sekä ribsejä kola-BBQ-kastikkeella. Lisäksi tilasimme pippurikastiketta, joka oli taivaallisen pehmeää eikä jäänyt syömättä sekään vaikka etenkin hevosta olisi syönyt aivan yksinäänkin.

    1. Kuulostaa hyvältä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *