Täydellinen leipä

Millainen on mielestäsi täydellinen leipä?

Minulle siinä on rapea ja hieman sitkeä kuori, ja sen sisus on pehmeä, ilmava, kostean mehevä ja miedosti hapan. Juureen leivottu. Sellaista saa joskus matkoilla, mutta kotimaasta sellaista on ollut vaikea löytää.

Paitsi nyt!

IMG_5876.jpg

Leipomo Keisarin (Ent. Kakku & Leipä Keisari) uusi levain-leipä on juuri sellainen, jota kuvaisin sanalla ’täydellinen’. Ei mitään muutettavaa. Kokonainen leipä on peräti puolimetrinen, mutta Keisari myy leipiä onneksi myös puolikkaina.

Maistoimme sitä ensimmäisen kerran viime viikolla ja söimme sen puolikkaan pois lähestulkoon yhdellä kerralla.

IMG_5885.jpg

Taikina on hiivaton (korjaus: eipä taida ollakaan) ja hitaasti kohotettu, ja leipä on paistettu arinauunissa. Se on rapea mutta pehmeä, eli juuri sellainen kuin pitääkin.

IMG_5877.jpg

Ja se ei tarvitse muuta kuin kirnuvoita päälle.

IMG_5893.jpg

Voisin elää tällä, jos se vaan olisi järkevää. Aaaahhh.

 

Keisari Levain -leivän hinta kokonaisena 8,90 €, puolikas 4,45 €.

Kommentit (15)
  1. Poropeukalo
    13.5.2015, 08:14

    Miksi leivän nimi on levain? Eikö tässä nyt johdeta kuluttajia harhaan. Levainleipä hapanjuurella nostatettu leipä, jossa ei ole lisättyä leivinhiivaa. Eihän vehnäleipääkään voi myydä ruisleipänä.

  2. Levain tarkoittaa kyllä ihan taikinajuurta.. eli kyseessä hapanleipä eikä mikään hiivaleipä! Ihan googlettamalla saa tämänkin tiedon. Keisarin vaaleassa levainleivässä (kuvassa) on kuulemma hyvin vähän hiivaa mukana. Heidän ruislevain leivässä ei oo ollenkaan.

    1. Tämä fakta taisi olla tarkistettu, hyvä niin 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *