Täydellinen lista hankinnoista toiselle lapselle

Isyyspakkaus

Luin Juliaihmisen blogipostauksen täydellisestä listasta eli siitä, mitä kaikkea vauvalle tulisi hankkia ennen syntymää.

Tämän innoittamana päätin laatia oman listani asioista, joita olemme hankkineet toiselle lapselle ennen hänen syntymäänsä:

  • N/A

= Ei mitään.

Okei, okei. Syy on tietysti se, että kaikki on jo kertaalleen hankittu, ja toisen lapsen varusteista stressaa muutenkin vähän vähemmän. Rouva kyllä kyseli tuossa kaupassa käydessään, pitäisikö hänen ostaa paketti pienimpiä vaippoja. "No eikös ne ehdi ostaa myöhemminkin?" vastasin. Vaipat jäivät hankkimatta.

Pieniä vaatteita meillä oli kellarissa enemmän kuin tarpeeksi. Lajittelin ne eilen kokojen mukaan eri pusseihin, ja kaikki 50 - 60 -senttiset lähtivät pyykkiin.

Muutenkin tuntuu, että kaikki tarvittava on joko jo olemassa tai hankitaan tarpeen tullen.

Esimieheni kysyi minulta eilen, olemmeko jo pakanneet synnytyslaukun, kun laskettuun aikaan on kuitenkin alle kaksi viikkoa ja synnytys voi käynnistyä milloin vain. Nauroin, että emme tietenkään.

Rouva alkoi kuitenkin kysellä, että pitäisikö lastenhuoneessa olevan laatikoston päällys edes raivata hoitopöydäksi. OK, se on hyvä tehdä. Ja hoitopöytä oli kuitenkin täynnä niitä vaatteita, jotka piti joka tapauksessa lajitella, joten se kävi siinä samalla. Ja samaiseen laatikostoon piti raivata tilaa vauvan vaatteille.

No, ei kai tässä sitten muuta. Auton turvakaukalo palautui vanhempieni varastosta ja Bugaboo-vaunut odottavat omassa vaunuvarastossamme.

Täytyy myöntää, että kyllä tässä alkaa jo vähän jännittää - varsinkin kun tyyppi istuskelee edelleen tukevasti pää pystyssä äitinsä vatsassa eikä aio selvästikään kellahtaa enää oikeaan asentoon pää alaspäin.

Kommentit

Riia Meikkipää

Mahtavaa lukea että muillakin on sama meno kun täällä! Laskettuun aikaan kaksi viikkoa tässäkin osoitteessa, hankitoja tehty minimaalisen vähän eli yksi body ja yhdet housut. Mummi on kutonut neuletakin ja housut valmiiksi jos säät eivät suosi ja se onkin sitten siinä.

Muuten koti näyttää kaoottiselle kaksivuotiaan laittaen paikkoja päivittäin järjestykseen. Muistelin että viime kerralla kehto odotti valmiina pedattuna, vaipat ja asiat paikoillaan ja nyt ei sitten mitään. 

No, kattellaan sitten kun joku päivä.. ensin mennään kuitenkin sairaalaan ja tullaan sieltä takaisin! Ehtiihän tuota. Tsempit viime metreille sinne rouvalle ja koko porukalle.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, samoin sinne! Saatiin mekin Rouvan työkavereilta joitain pikkuruisia vaatteita ja Rouvan ystävättäreltä säkillisen hänen pojalleen pieneksi käyneitä vaatteita, eli vaatteita pojalle on kyllä varmasti enemmän kuin tarpeeksi - jopa muutamaksi vuodeksi! :D

Kukkala (Ei varmistettu)

Ihanan huoletonta ja jos ja kun kaikki menee hyvin, noin voikin toimia ja jälkeen päin todeta, että hyvä homma, tämä on juuri oikea tapa toimia. Mutta jos jotain tapahtuukin ja asiat ei mene suunnitelmien mukaan, niin omasta kokemuksesta voin sanoa, että on varsin käytännöllistä, jos kaikki on kuitenkin katsottuna ja laitettuna valmiiksi. Mutta toki kaikki menee hyvin, tsemppiä loppuaikaan!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Mitä siis suosittelisit, että olisi valmiiksi laitettuna?

Torey
Näissä neliöissä

Meillä laitettiin taasen kaikki valmiiksi toisellekkin pienelle. Mun mielestä oli kiva valmistella pienen sänky, vaatteet ja hoitopöytä tarvikkeineen. Kotiin oli kiva tulla kun sai olla perheen kanssa rauhassa kun kenenkään ei tarvinnut laittaa vauvantavaroita. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä luulen, että vauva nukkuu taas meidän välissä, ja sitten tilaan ehkäpä Vaavisängyn. Ja hoitopöytä ja vaatteethan meillä nyt on kunnossa. Vain vaipat puuttuu!

Torey
Näissä neliöissä

Vaipat onneksi nappaa vaikka samalla kun kotiutuu sairaalasta. :)

Meillä on tytöt on kanssa nukkunu ekat pari kuukautta kanssa lähinnä meiän sängyssä. Mut silti pinnis ollut sängyn vieressä, että sinne on voinut halutessaan toisen laittaa. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Rouva oli kuullut kans jostain pinnasängystä, jossa on laskettava laita ja jonka voisi laittaa oman sängyn viereen, mutta meillä ei kyllä taida mitenkään mahtua sellaista makuuhuoneeseen... Vaavisänky meni, se testattiin viimeksi. Vauvan varsinainen sänkyhän meillä jo on, sillä se on sen mallinen ja niin iso, että tyttö nukkui siinä lähes neljävuotiaaksi.

Torey
Näissä neliöissä

Aivan!

 

Meilläkään ei saanut laitaa alas, mutta isossa makkarissa Stokke pyöri millon mitenkin ensimmäiset 10kk ja sitten pieni sai muuttaa siskonsa kanssa samaan huoneeseen. :)

Marihanna (Ei varmistettu)

Meillä ei ollut hoitopöytää lainkaan (koska hoitotoimet tehtiin joka tapauksessa yleensä kylppärissä vesipisteen lähellä). Esikoinen syntyi vielä sen verran ennenaikaisesti, että äitiyspakkausta lukuunottamatta emme olleet tehneet mitään hankintoja. Pinnasänky sentään tilattiin päivää ennen kuin lapsi syntyi - ja sitten vauva nukkuikin pahvilaatikossa. :-)

Tommi K
Isyyspakkaus

Meillä oli esikoisen syntyessä (muistaakseni) hommattuna sänky, vaunut, auton turvakaukalo, joitain vaatteita ja loput tulivatkin suurin piirtein äitiyspakkauksesta. Jokin uni- ja purulelu tuli Rouvan baby showereista, ja kestovaippoja oli saatu kaverilta. Niin, ja rintapumppu oli lainassa kaverilta, mutta se jäi käyttämättä, joten nyt ei olla jaksettu ottaa sitä edes lainaksi. Katsotaan myöhemmin, onko tarvetta. Niin, ja olikohan mulla se kantoliina jo silloin? Sitä en kuitenkaan oppinut käyttämään.

iidis
Varpain jaloin

Meillä pienempi sai kaiken käytettynä, emme edes äitiyspakkausta ottaneet, koska kaikkea oli muutenkin jo niin paljon. Hän oli tosiaan serkussarjan viides, joten kaikesta saadusta pääsi vielä valitsemaan päältä ne omat suosikit, kun kaikkea oli niin paljon. Meillä oli kehto pedattu valmiiksi ja rattaatkin, kumpaakaan ei pieni käyttänyt! Yöt hän nukkuin meidän vieressämme ja vaunuihin hän ei koskaan suostunut, vaan matkusti muina apinanpoikasina liinassa. Kahden kanssa liina onkin ollut ihan mahtava, kun saa kädet vaaiksi ja pieni kulkee mukana kaikkialle ilman, että täytyy miettiä portaita tai ovia yms. Testaa liinaa jo valmiiksi nyt ennen vauvan syntymää, niin on helpompi lähteä kokeilemaan vauvan kanssa kun sidonnat on valmiiksi tutut.

Vau mikä vauva!

Meillä toinen lapsi syntyi "yllättäen jo" 38+5, eli oikeasti täysiaikaisena ei mitenkään yllättäen, mutta omien "kai se vähän yli menee kuitenkin" -ajatusten myötä pääsi kuitenkin yllättään. Pienet vaatteet ym vanhat jutut oli suurinpiirtein kaivettu jo esiin ja mun parina sairaalapäivänä mies ehti hyvin koota pinnasängyn ja ostaa ne vaipat, joten hyvin meni :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, ja mäkin aion kyllä jäädä siitä sitten saman tien isyysvapaalle, eli ehdin kyllä hyvin kaikenlaista :)

Meillä poika on kasvanut ihan jäätävää tahtia. Nyt 1 veenä pitää samoja vaatteita kun sisko 3 veenä.. ovat 93cm ja 105 cm ja ikäeroa 2,5v. Tsemppiä viime hetkiin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Huh! Täälläkin saattaa olla isompi tyyppi tulossa. Hän oli arvioiden mukaan jo tuossa muutama viikko sitten painavampi kuin tyttö syntyessään, joten voipi olla, että niitä kaikkien pienimpiä vaatteita ei tarvitse pitkään käyttää. Jos ollenkaan.

Toimitus
Toimitus

Ihanan rentoa menoa! Pitäkää toi! :) Ja tsemppiä loppusuoralle!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

MarjaH (Ei varmistettu)

Mä olin hankkiutunut eroon kaikesta mahdollisesta esikoisen (nyt 3 v) jälkeen, joten hankittiin kaikki uusiksi. Toki sekä nyt että edellisellä kierroksella lähes kaikki oli kierrätettyä, eli rahaa ei sinänsä juuri kulunut. En vain tykkää hillota esineitä, joista on ollut muille käyttöiloa tänä aikana.

Täällä on vielä vähän vaiheessa asiat, la on kuitenkin alle viikon päästä. Eiköhän me silti selvitä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Me säästettiin ne kaikkein kivimmät vaatteet, jotka olivat jo silloin hyvin pitkälti kierrätyskamaa. Kellarissa oli onneksi tilaa, joten pakkasin kaikki pusseihin ja pahvilaatikkoon. Nyt sitten annettiin pienet tyttöjen vaatteet kaverille ja saatiin vaihtarina säkillinen pieniä poikien vaatteita. Tsemppiä sinne!

soffe1 (Ei varmistettu)

Me ostimme kakkoselle ainoastaan stokken tuoliin vauvakaukalon, jota ei ymmärtääkseni ollut markkinoilla vielä viisi vuotta sitten. Se oli huippuostos, kun vauva sai olla mukana ruokahetkissä heti, eikä tarvinnut maata lattian tasossa tai olla sylissä ruokailun ajan. Ja mikäänhän ei ole unen jälkeen tärkeämpää kuin hyvä ruoka ;) muuten olikin kaikki veljen vanhaa tai kavereilta saatua. Ehkä jonkun mekon sorruin ostamaan :D

Katie
Aika kypsä äidiksi

Meilläkin oli tämä, ihan loisto-ostos. Ja kuulemma lemmikkiperheissä vielä kätevämpi, kun pitää vauvan poissa nuoleskelukorkeudelta. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, ja varmaan pysyy tyytyväisempänä tuossa kuin makuuasennossa sitten kun alkaa jo seurata vähän ympäristöään?

Katie
Aika kypsä äidiksi

Joo, luulen kyllä. Me ei hoksattu hommata vauvakaukaloa ihan vastasyntyneelle, vaan vasta kun Eddie oli jo muutaman kuukauden ikäinen eli tietoisempi ympäristöstään, mutta silloin ainakin toimi tosi hyvin. Ja saahan kaukalon nostettua tuolista lattialle keinuttimeksikin, jos muksu haluaa rokata. Suosittelen kyllä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, mä olenkin nähnyt tuon vauvakaukalon, ja se näyttää aika kätevältä! Nyt vaan tarttis olla toinen Stokke, ja Rouva haluaisi tietysti löytää samanlaisen käytetyn kuin meillä jo on :) 

Katie
Aika kypsä äidiksi

Oi, maltoitteko olla ottamatta tämänvuotista äitiyspakkaustakaan? Musta niin ihania kuoseja, että olisin ottanut jo niiden takia. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Meillä jäi niin monet äitiyspakkauksen vaatteista käyttämättä - ja niin paljon vaatteita on jo, että ei oikein nähty tarpeelliseksi. Ja sitten monet jutut olisi tulleet tuplana. Kuosit oli kyllä kivempia kuin siinä vuoden 2011 olminvärisessä pakkauksessa, joka me saatiin keväällä 2012. Sitähän ei toki tiedä, mihin asti viime vuoden pakkauksia jaetaan.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Kieltämättä se 2011 pakkaus oli aika olminvärinen...! :D Sisko sai sen (ja me vaatteet siskonpojan jälkeen), ja olin kyllä tyytyväisempi vuoden 2013 pakkauksen värikkyyteen. Ja musta joka vuosi sen jälkeen on mennyt paremmaksi!

Amaalia (Ei varmistettu)

Huh miten huoletonta menoa :D itse aina naureskelin muille että teen kaikki niin valmiiksi ettei synnytyksen jälkeen tarvi kuukauteen poistua kotoa, jos ei halua/pysty :D. Eli varattuna oli kaikkea ruoasta apteekin tarpeisiin ja tietty vaippoihin. Apteekkiin meni monta kymppiä, kun ostin valmiiksi kaikki lääkkeet, vitamiinit, nenäfriidat ym mitä ei viitsi lapselta toiselle hygienian takia kierrättää.

Ja toki kaupasta varmuuden vuoksi tutteja ja -pulloja (nehän on hankittava tietty uudet - tosin juniori ei tuttipulloa huolinut ja ne saatiinkin ottaa käyttöön muistaakseni vasta 2 kk iässä sairaalan suosituksen mukaan). Vaippoja, pesuaineita, rasvoja kaupasta ja äidille tietty nännirasvaa, rintapumppu (edellistä käytetty PALJON), liivinsuojia (kertakäyttöiset on alkuun parhaita kun maitoa tulee paljon), rintakumeja ja imettäjälle sopivaa ruokaa ja välipalaa paljon :D. Ja tietty esikoiselle kaikenmaailman puuhakirjaa, kyniä ja muutama uusi lelu, jos imetyshetket käy hänen voimille ;)

Esikoisen jälkeen oli markkinoille tullut paljon tarpeellista ;) joten tietty piti hankkia mm kunnon kantoreppu, rattaisiin adapteri että saa turvaistuimen kiinni ynnä muuta. Vauva-aika onkin siitä erilaista, kun vauva ei olekaan ainut lapsi, joten esikoista ja arjen sujuvuutta on syytä huomioida. Muun muassa seisomalauta tuli hankittua vaunuihin ja pyörillä kulkeva vauvansänky, jotta vauva pystyi olemaan siellä missä mekin :)

Pakkaseen vielä leivottiin paljon ja laitettiin ruokia valmiiksi :) se olikin hyvä, koska synnytyksestä tuli pieniä vaikeuksia arkeen, kun en mm päässyt kunnolla kävelemään neljään viikkoon hermopinteen takia...

Tommi K
Isyyspakkaus

Huh! :D Melko suunnitelmallista :) Kantoreppu on tosi hyvä! Me saatiinkin muuten lainaksi samainen Manduca, jota Rouva käytti myös tytön kanssa! Meinasinkin jo unohtaa sen. Mutta sekin oli siten hassu, että se vain tupsahti eräänä päivänä postissa, kun omistaja tiesi, että tarvitsisimme sitä pian :)

Frida14 (Ei varmistettu)

Itsekin pyrin toisen kanssa varautumaan mahdollisimman hyvin, tosi en ihan noin kattavasti. :) Apteekeissa ja kaupoissa olisi ollut miehen aika hankala aluksi pyöriä hakemassa milloin mitäkin puuttuvaa, joko 2.5-vuotiaan kanssa tai sitten jättää häntä kotiin. Vauvalla kun oli oma rytminsä ja 2.5-vuotiaalla omansa. :)

KolmenÄiti (Ei varmistettu)

Meillä kävi niin, että kun kolmas syntyi (12 päivää lasketun ajan jälkeen), meillä ei ollut vaippoja ostettuna kotiin. Ajateltiin, että pärjätään eka päivä laitokselta saatavilla Liberon ja Pampersin pakkausten vaipoilla. No, päästiinkiin suoraan synnytyssalista kotiin 6 tunnin päästä synnytyksestä, eikä heillä siellä ollut noita pakkauksia. Onneksi mainittiin asia, niin saatiin sieltä pieni kasa vaippoja mukaan :D
Kaksi päivää myöhemmin oli "kotiinlähtötarkastus" Naistenklinikalla ja siellä oli sit odottamassa molemmat pakkaukset, kun olivat synnytyssalista merkanneet, että haluaisimme ne :D
Pakko vielä todeta, ettei pieniä vaippoja löytynyt meidän lähikaupasta ja sen vuoksi oli jäänyt hankkimatta...

Tommi K
Isyyspakkaus

Oho. No meillä on onneksi lähistöllä useampiakin lähikauppoja. Tosin niitä Eco baby -hippivaippoja, mitä tykättiin käyttää, taidettiin kyllä myydä vain yhdessä liikkeessä.

sk (Ei varmistettu)

Meillä oli kans olevinaan kaikki tarvittavat tavarat jo valmiina ennen lapsen syntymää, mutta käytäntö sitten vasta osoitti, mitä vielä tarvitsisimme. Minulta alkoi tulla maitoa niin runsaasti, että miehen oli pakko käydä ostamassa rintapumppu kotiutumisen jälkeen. Toinen asia mitä tarvittiin, oli nenäfriida (juu, en ollut ennen kuullutkaan moisesta, mutta on aivan loistovehje!). Johtuen runsaasta maidontulosta, sitä meni imetettäessä vauvan nenään ja kun se kuivui kovaksi, niin nenä meni tukkoon. Ja vastasyntyneet vauvathan hengittävät vain nenän kautta, joten tuo kapistus oli tosi tarpeellinen suolatippojen kera.

Ei liity vauvahankintoihin, mutta muistelen lukeneeni sun vanhemmista remppapostauksista, että omistatte myös seinän takana olevan toisen asunnon. Joko on asunnon laajennussuunnitelmia perheen kasvamisen myötä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Jees, niin omistetaan. Kyllähän se haave yhdistää asunnot on alkanut nostella tuossa päätään. Ehkä sitten, kun tyttö menee kouluun, olisi kiva ajatus, että olisi omat huoneet. Ja jo nyt on vähän hankalaa saada mahtumaan kahden lapsen vaatteet tuohon yhteen pieneen laatikostoon, eikä toista oikein mahdu. Mutta tarkempia suunnitelmia tai päätöksiä ei ole vielä tehtynä.

Sannaaaas (Ei varmistettu)

Ihanaa!! Hei kerrothan muuten sitten miten tyttö sopeutuu uuteen tulokkaaseen :) mitä luulet, onko hän ymmärtänyt, että teitä on ihan oikeasti oikeasti pian neljä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Toki, eiköhän siitä aiheesta postata vielä monta kertaa :) Kyllä hän varmasti jo ymmärtää, että meitä on neljä, mutta eihän sitä meistä kukaan vielä osaa ajatella, mitä kaikkea se tarkoittaa käytännössä.

MeriM (Ei varmistettu)

Heh, tulee muistoja kuuden vuoden takaa... Kuukausi ennen kuopuksen laskettua aikaa aloitettiin lastenhuoneen remontti (jep, fiksua :D). Tenava istua tanitti tiukasti mun mahassa ja vkon 37 kontrollissa äitipolilla päätettiin ex tempore yrittää ulkokäännöstä. Lapsi kääntyi kuin kääntyikin ja ilmeisesti tämän operaation seurauksena lähti syntymään jo neljä päivää myöhemmin. Kaikki meni hyvin, vaikka vain vaunut ja vaatteet oli valmiina. Haasteellisinta oli vastasyntyneen kanssa vahtia ettei tuolloin 2,5 v. isoveli mennyt maalipyttyyn uiskentelemaan tai vasaroimaan seiniä imetyssessioiden aikana. Tsemppiä teille, kyllä asioilla on tapana järjestyä :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, meillä sitä ulkokäännöstä yritettiin jo kerran. Tyyppi saatiin kääntymään vain kyljelleen, ja hieman myöhemmin hän kellahti takaisin istuma-asentoon...

Salallaa (Ei varmistettu)

Meijän lista äitiysloman alkaessa sisälsi turvakaukalon adaotereilla ja vaatelipaston esikoiselle ja no pienempinä hankintoina tuli hankittua myös D-vitamiinit, vanulaput, pumpulipuikot, kosteuspyyhkeet, tutit, sinkkivoide ja talkki. Vaavisänky tilattiin heti syntymän jälkeen. Ja kyllä, hoitopöytä varusteineen odotti valmiina, samoin sairaalakassi jne. Jokainen tavallaan ja tsemppiä tulevaan.

Tommi K
Isyyspakkaus

Yritettiin tuossa miettiä, mitä siihen sairaalakassiin tulisi. Viimeksi siellä oli samppanjaa ja ananasta :D Sellaisia ei ole nyt tarkoitus nauttia.

Elina (Ei varmistettu)

Jotenkin huojentava tämä teksti ja kommentit. Itse olen tuntenut oikein syyllisyyttä siitä, että toisen lapsen kohdalla valmistelut menivät niin ohimennen. Kai vanhemmat voivat tuntea syyllisyyttä mitä kummallisimmista asioista...

Tommi K
Isyyspakkaus

Ja myös syyllistää toisiaan. Mun mielestä on ihan absurdi ajatus, että tämä toinen lapsi olisi jotenkin vähemmän tärkeä kuin ensimmäinen siksi, että hänelle ei ole tarvinnut hankkia mitään uutta. Mutta näinkin voi ilmeisesti ajatella.

elmiina (Ei varmistettu)

Lämmin suositus bugiksen seisomalaudalle johon saa myös pienen istuimen! Meillä lasten ikäero 2v1kk. Tuo lauta oli oikeestaan ainoa hankinta toiselle lapselle.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuo on käynyt mielessä, mutta en tiedä tuleeko hankittua. Tyttö kuitenkin jo mielellään potkuttelee vieressä, kun mennään johonkin, enkä haluaisi totuttaa häntä enää uudelleen siihen, että hänet kuljetetaan paikasta toiseen. Rattaita olemme käyttäneet viimeisen vuoden (?) aikana enää vain muutaman kerran, ja silloinkin vain matkoilla. Ja Rouvahan vannoo kantorepun nimiin ja karttaa vaunuja, sillä niiden kanssa on niin kömpelöä liikkua.

Eilisen lupaukset

Teillä on niin erilainen tilanne kuin meillä. Kaksi alle kaksivuotiasta ja ensimmäinen hankinta taisi olla tuplarattaat. Sänkyä kakkosella ei vielä ole, nukkuu vaunuissa tai sohvalla tai meidän sängyssä tm.

-Newborn-setti hankittiin käytettynä vasta kakkosen syntymän jälkeen. Samoin taisi olla "lisälaatikoiden" kanssa. Meillä siis hoitotason alla liukuvat laatikot (oliskos laakereilla tm.?), joiden tila ei riittänyt mutta joista suurin osa toisaalta oli liian syviä, joten sinne hankittiin välilaatikot. Niissä ei ole etupaneelia, ja ne näkyvät vain kun sen syvän laatikon vetää ulos. Jos tästä nyt jotain ymmärtää.

lisäksi jotain vaatteita on tullut hankittua. Esikoisen kanssa saatiin kasa vaatteita lainaan, tällä kakkosella niitä ei ole ollut ja sukupuolikin eri, niin jossain vaiheessa vaatetta oli jopa niukasti. Edelleen yöpukuja voisi hankkia lisää. Imetystyynyn (Doomoo) hankin myös tällä kertaa, enkä ole katunut!

Yhden paketin vaippoja halusin myös kotiin, samoin korviketta pari pakkausta. Itse käytän huoletta samaa nenä-Fridaa, tutteja ja tuttipulloja tälle toisellekin, tosin tutit ym. on keitetty ja ovat ehjiä.

Mulla tää toka syntyi kolmen tunnin sisään ekoista supistuksista jotka noteerasin synnytyssuppareiksi (muihin en kiinnittäny huomiota), ja niin pian olin niin kipeä, etten olisi pystynyt hoitamaan esikoista, pakkaamaan laukkua tm. 

Oman sairaalakassini "välttämättömät" olivat sisäkengät, neuvolakortti ja Kelakortti, lompakko (jota en kyllä tarvinnut mutta jota ilman en osaa olla), avaimet, kännykkä (yhteydenpitoon ja valokuvaukseen), padi ja näiden laturit, hammasharja ja -tahna, hiusharja, hiuslenkki, huulirasva, shampoo ja deodorantti. Taisi mukana olla myös Gatorade-pullo (pystyy juomaan makuullakin kun siinä on se suutin) ja jotain patukoita.

Lisäksi olin tarkistanut, että kotona oli puhtaat, mukavat vaatteet odottamassa lähtöä. Etten missään nimessä ota laatikosta pikkuhousuja, joiden kuminauha lörpöttää irrallaan tm. Vauvalle olin valinnut vaatteet, ja mies toi oikeat myssyt ja kutakuinkin oikeat bodyt ja potkarit laitokselle.

Autoon taisin laittaa lähinnä tuplatakin alleni, jos lapsivedet menevätkin penkille. Ai niin, ja pidin sylissä kulhoa, jos oksennan autossakin kivusta, mutta onneksi siltä vältyttiin, viimeiset oksennukset tein kotiovella :D

Kommentoi