Täydellinen lista hankinnoista toiselle lapselle

Luin Juliaihmisen blogipostauksen täydellisestä listasta eli siitä, mitä kaikkea vauvalle tulisi hankkia ennen syntymää.

Tämän innoittamana päätin laatia oman listani asioista, joita olemme hankkineet toiselle lapselle ennen hänen syntymäänsä:

 • N/A

= Ei mitään.

Okei, okei. Syy on tietysti se, että kaikki on jo kertaalleen hankittu, ja toisen lapsen varusteista stressaa muutenkin vähän vähemmän. Rouva kyllä kyseli tuossa kaupassa käydessään, pitäisikö hänen ostaa paketti pienimpiä vaippoja. ”No eikös ne ehdi ostaa myöhemminkin?” vastasin. Vaipat jäivät hankkimatta.

IMG_3205 (1).jpg

Pieniä vaatteita meillä oli kellarissa enemmän kuin tarpeeksi. Lajittelin ne eilen kokojen mukaan eri pusseihin, ja kaikki 50 – 60 -senttiset lähtivät pyykkiin.

Muutenkin tuntuu, että kaikki tarvittava on joko jo olemassa tai hankitaan tarpeen tullen.

Esimieheni kysyi minulta eilen, olemmeko jo pakanneet synnytyslaukun, kun laskettuun aikaan on kuitenkin alle kaksi viikkoa ja synnytys voi käynnistyä milloin vain. Nauroin, että emme tietenkään.

Rouva alkoi kuitenkin kysellä, että pitäisikö lastenhuoneessa olevan laatikoston päällys edes raivata hoitopöydäksi. OK, se on hyvä tehdä. Ja hoitopöytä oli kuitenkin täynnä niitä vaatteita, jotka piti joka tapauksessa lajitella, joten se kävi siinä samalla. Ja samaiseen laatikostoon piti raivata tilaa vauvan vaatteille.

IMG_3212.jpg

No, ei kai tässä sitten muuta. Auton turvakaukalo palautui vanhempieni varastosta ja Bugaboo-vaunut odottavat omassa vaunuvarastossamme.

Täytyy myöntää, että kyllä tässä alkaa jo vähän jännittää – varsinkin kun tyyppi istuskelee edelleen tukevasti pää pystyssä äitinsä vatsassa eikä aio selvästikään kellahtaa enää oikeaan asentoon pää alaspäin.

Kommentit (46)
 1. Teillä on niin erilainen tilanne kuin meillä. Kaksi alle kaksivuotiasta ja ensimmäinen hankinta taisi olla tuplarattaat. Sänkyä kakkosella ei vielä ole, nukkuu vaunuissa tai sohvalla tai meidän sängyssä tm.

  -Newborn-setti hankittiin käytettynä vasta kakkosen syntymän jälkeen. Samoin taisi olla ”lisälaatikoiden” kanssa. Meillä siis hoitotason alla liukuvat laatikot (oliskos laakereilla tm.?), joiden tila ei riittänyt mutta joista suurin osa toisaalta oli liian syviä, joten sinne hankittiin välilaatikot. Niissä ei ole etupaneelia, ja ne näkyvät vain kun sen syvän laatikon vetää ulos. Jos tästä nyt jotain ymmärtää.

  lisäksi jotain vaatteita on tullut hankittua. Esikoisen kanssa saatiin kasa vaatteita lainaan, tällä kakkosella niitä ei ole ollut ja sukupuolikin eri, niin jossain vaiheessa vaatetta oli jopa niukasti. Edelleen yöpukuja voisi hankkia lisää. Imetystyynyn (Doomoo) hankin myös tällä kertaa, enkä ole katunut!

  Yhden paketin vaippoja halusin myös kotiin, samoin korviketta pari pakkausta. Itse käytän huoletta samaa nenä-Fridaa, tutteja ja tuttipulloja tälle toisellekin, tosin tutit ym. on keitetty ja ovat ehjiä.

  Mulla tää toka syntyi kolmen tunnin sisään ekoista supistuksista jotka noteerasin synnytyssuppareiksi (muihin en kiinnittäny huomiota), ja niin pian olin niin kipeä, etten olisi pystynyt hoitamaan esikoista, pakkaamaan laukkua tm. 

  Oman sairaalakassini ”välttämättömät” olivat sisäkengät, neuvolakortti ja Kelakortti, lompakko (jota en kyllä tarvinnut mutta jota ilman en osaa olla), avaimet, kännykkä (yhteydenpitoon ja valokuvaukseen), padi ja näiden laturit, hammasharja ja -tahna, hiusharja, hiuslenkki, huulirasva, shampoo ja deodorantti. Taisi mukana olla myös Gatorade-pullo (pystyy juomaan makuullakin kun siinä on se suutin) ja jotain patukoita.

  Lisäksi olin tarkistanut, että kotona oli puhtaat, mukavat vaatteet odottamassa lähtöä. Etten missään nimessä ota laatikosta pikkuhousuja, joiden kuminauha lörpöttää irrallaan tm. Vauvalle olin valinnut vaatteet, ja mies toi oikeat myssyt ja kutakuinkin oikeat bodyt ja potkarit laitokselle.

  Autoon taisin laittaa lähinnä tuplatakin alleni, jos lapsivedet menevätkin penkille. Ai niin, ja pidin sylissä kulhoa, jos oksennan autossakin kivusta, mutta onneksi siltä vältyttiin, viimeiset oksennukset tein kotiovella 😀

 2. Lämmin suositus bugiksen seisomalaudalle johon saa myös pienen istuimen! Meillä lasten ikäero 2v1kk. Tuo lauta oli oikeestaan ainoa hankinta toiselle lapselle.

  1. Tuo on käynyt mielessä, mutta en tiedä tuleeko hankittua. Tyttö kuitenkin jo mielellään potkuttelee vieressä, kun mennään johonkin, enkä haluaisi totuttaa häntä enää uudelleen siihen, että hänet kuljetetaan paikasta toiseen. Rattaita olemme käyttäneet viimeisen vuoden (?) aikana enää vain muutaman kerran, ja silloinkin vain matkoilla. Ja Rouvahan vannoo kantorepun nimiin ja karttaa vaunuja, sillä niiden kanssa on niin kömpelöä liikkua.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *