Täydellinen munakokkeli sunnuntaiaamuun

Näin syntyy kuohkea munakokkeli kolmelle:

1. Ota viisi tai kuusi kananmunaa ja särje ne kulhoon.

IMG_6784.jpg

2. Vispaa, kunnes keltuaisten rakenne on rikkoontunut.

IMG_6771.jpg

3. Sulata nokare voita kattilassa ja kaada kananmunat kattilaan. Kypsennä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen.

IMG_6789.jpg

4. Munakokkeli on valmista, kun kananmunat ovat juuri ja juuri hyytyneet. Mausta suolalla.

IMG_6799.jpg

Nauti hyvässä seurassa esimerkiksi leivän, uunikuivattujen tomaattien, valkohomejuuston ja vasta puristetun veriappelsiinimehun kanssa.

IMG_6816.jpg

Kommentit (18)
  1. Tilasin vihdoinkin Gastronaatti -kirjan. Voi miten se on upea kirja! Aivan ihana. Käytännössä olen parissa päivässä lukenut sen kannesta kanteen. Vihdoinkin juuri sellainen keittokirja, jota olen toivonut eli konstailematonta ja herkullista ruokaa, niin ettei mikään mene hukkaan. Huomenna aamupalaksi tulossa rieskoja ja tänään laitetaan karitsan lapa uuniin yöksi ja sämpylätaikina jääkaappiin kohoamaan. Pari jo ennestään tuttua ja kokeiltua reseptiä kirjassa jo olikin, joten tiedän, että kaikilla muillakin ohjeilla tulee takuuvarmasti hyvää ruokaa. Kerro terveisiä Satulle, että aivan mainio kirja ja niin hyvin kirjoitettu ja upeat kuvat. Jatko-osaa odotellessa, Johanna

  2. Mistä tuo sitruspuserrin on? Yritin ettiä muista postauksista tietoa, mutta en löytäny.

    1. Eipä siitä ole postausta ollutkaan, mutta se on siis Freshforcen appelsiinipuristin. Samaa sarjaa on myös sitruunan- ja limenpuristimet. Omamme on ostettu Chez Mariuksesta. Tosi hyvät. Ehkä pitäisi vinkata ihan omalla postauksellakin..?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *