Täytetyt kesäkurpitsankukat

IMG_6511 (1).jpg

Täytetyt kurpitsankukat (Fiori di zucca) olivat yksi parin viikon takaisen Italian-matkamme suurista herkuista ja uusista makukokemuksista. Ne olivatkin niin herkullisia, että niitä piti syödä useammin sekä Napolissa että Procidalla. Kun kävimme viikonloppuna maalla, Rouvan oli heti päästävä kokeilemaan niitä ja kehittelemään omaa kurpitsankukkareseptiään.

Kukat olivatkin juuri sopivan kokoisia sitä varten.

IMG_6484.jpg

Ja niin mainioitahan Rouvan kurpitsankukista tuli, että en malta olla julkaisematta reseptiä täällä. Rouva jopa valmisti kukkien sisällä olevan juuston itse, mutta se tehtiin siksi, ettei maalla ollutkaan saatavilla mitään täyttämiseen soveltuvaa juustoa kuten ricottaa. Tuorejuusto ei täyttämiseen sovellu, sillä se valuu sulaessaan ulos kukista.

Italiassa kukkien päällä oli selkeästi paksumpi tempura-tyyppinen pastella-taikinakuori, ja kukat oli uppopaistettu. Rouva halusi yksinkertaistaa reseptiä ja vain kieritteli kukat kananmunassa ja jauhoissa. Lisäksi uppopaistamisen sijaan kukat paistettiin pannulla runsaassa öljyssä. Ja hyvää tuli!

Kurpitsankukat voi valmistaa joko pekonin kanssa tai ilman. Rouva täytti puolet kukista pekonilla ja puolet pelkällä juustolla, ja molemmat olivat yksinkertaisesti herkullisia.

IMG_6501.jpg

Ainekset

  • pekonia
  • ricotta-juustoa tai pehmeää kotijuustoa
  • (suolaa)
  • kesäkurpitsankukkia
  • kananmunaa
  • vehnäjauhoja
  • öljyä paistamiseen

Valmistaminen

  1. Leikkaa pekonit pieneksi silpuksi ja paista ne
  2. Sekoita jäähtynyt pekoni juustoon ja mausta tarvittaessa suolalla
  3. Leikkaa kesäkurpitsankukkien kanta irti veitsellä, jolloin niiden tyveen syntyy pyöreä reikä
  4. Työnnä juustotäyte kukan sisään reiän kautta
  5. Särje kananmuna lautaselle ja vispaa sen rakenne rikki haarukalla. Laita toiselle lautaselle vehnäjauhoja. Kierittele kukat kananmunassa ja sen jälkeen vehnäjauhoissa
  6. Kuumenna paistinpannulla runsaasti (n. 1 cm) öljyä ja nosta kukat pannulle. Kääntele kukkia ja paista niiden kuori joka puolelta kullanruskeaksi.

Varo, näihin tulee himo.

Kommentit (13)
  1. Apuva aikaisemmin huudelleena tulin hihkumaan kaikille Tampereella asuville, että kauppahallin vihanneskojun omistaja saa näitä tilattua tarvittaessa. Soitin kauppiaalle tänään aamulla, ja viljelijä toi kukat oitis näytille. Tämän illan ohjelma siis tiedossa 😉 Nam!

    1. Upeaa palvelua Tampereella! Sinne siis kauppahalliasioille kaikki, jotka lähistöllä asuvat!

  2. Vierailija H
    30.8.2013, 08:17

    Roomassa olen noita kerran maistanut, ja olivat kyllä hyviä! Jostain syystä ajattelin silloin, että lienee mahdottoman vaikeita tehdä ja koska oli vielä loppusyksy, unohtui ajatus seuraavaan kesään mennessä. Kiitos ”helpotetusta” reseptistä, nyt kyllä pitää kokeilla. Osaatko muuten sanoa, missä vaiheessa kukka olisi paras poimia, vai onko sillä mitään väliä? Siis että pitäisikö poimia aivan uusi kukka, vai jo vähän aikaa kukkinut?

    1. Kukka on varmaan parhaimmillaan silloin, kun se näyttää siltä, miltä näissä kuvissa 😀 Eli kukan tulee olla kypsä muttei kuitenkaan vielä yhtään lerpahtanut. Eh, olipa epämääräinen vastaus 😉 Kooltaanhan nämä olivat aika isoja, sanoisinko n. 8 cm pitkiä, eli ovat ne jo jonkin aikaa kukkineet. Luulen kyllä, että tunnistat sopivat kukat liian nupullaan olevien ja liian nahistuneiden joukosta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *