Telliskivi Loomelinnak

Isyyspakkaus

Jos arvostat rähjäromantiikka ja vanhoja uusiokäyttöön otettuja tehdasmiljöitä, minulla on sinulle loistava kohde Tallinnassa: Telliskivi Loomelinnak Kalamajan kaupunginosassa (tai ainakin sen tuntumassa) osoitteessa Telliskivi 60A. Päädyimme alueelle puolivahingossa F-hoone-ravintolan perässä ja ymmärsimme vasta myöhemmin, mitä kaikkea muutakin alueella on.

Telliskivi loomelinnak, drinkillä F-hooneen edessä.

Rakennuksia on kaikenkaikkiaan 11 ja niissä sijaitsee useampia ravintoloita, baareja, näyttelytiloja ja studioita, ja yhdessä rakennuksista on pieni ostoskeskuksen tapainen ryhmittymä pikkuputiikkeja.

Lauantaisin alueella toimii myös Telliskiven kirpputori, joten Loomelinnak-visiitti kannattaa ajoittaa lauantaihin.

Telliskivi kirbuturg

Telliskivi kirbuturg

Kirpputori näyttäisi olevan avoinna joka lauantai, vielä talvellakin.

F-hoone

Telliskivi 60A, F-rakennus
https://www.facebook.com/pages/F-hoone/146165262101253

F-hoone lienee se tunnetuin alueen ravintoloista, ja ainakin jonkin lähteen mukaan se on valittu 50 parhaan virolaisen ravintolan joukkoon. En tosin tiedä kenen toimesta enkä mille listalle. Käymisen arvoinen se on silti ehdottomasti, varsinkin miljöönsä puolesta.

F-hoone

F-hoone

Ruokakin oli hyvin tehtyä, ja varsinkin omat lammaspelmenini (listalla mutton dumpling) erittäin hyvät. Silti annoksia - niin alku kuin pääruokiakin - vaivasi hienoinen mauttomuus, joka saattoi johtua yksinkertaisesti hyvin varovaisesta suolan käytöstä. Mutta älä tätä kavahda: voihan sitä suolaa pyytää sitten lisää. 

Grillattua avokadoa ja katkaraputäytettä, taustalla parsaa ja prosciuttoa

Lammaspelmenit sienikastikkeessa

F-hooneen hampurilainen

Muita ravintoloita alueella on useampi, ja niissä voisi hyvin käydä syömässä ja juomassa parinakin päivänä. Lendav Taldrik -ravintola (E-rakennus) näytti kiinnostavalta, ja jos olisi aikaa, voisin hyvinkin istuskella Pudel-baarissa tai Pokaali-viiniravintolassa (B-rakennus). Syötävää ja juotavaa saa myös A2-rakennuksen ostoskekuksen Reval-kahvilasta, Coffee Angels -kahvikaupasta sekä Homeart-sisustusliikkeen yhteydessä olevasta kuppilasta.

Lendav Taldrik

Pudel ja Pokaali

Coffee Angels

Reval Café

Homeart

Homeartista saa muuten myös herkullista La Muu -ekojäätelöä. Valitettavasti sitä myydään vain kuvassa näkyvissä pakkauksissa, mutta tien toisella puolella sijaitseva Baar Bistroo Kukeke tarjoaa sitä myös annoksina.

La Muu

Muut kauppakeskuksen liikkeet myyvät mm. vaatteita, sisutustuotteita, kosmetiikkaa vintage-tavaraa ja askartelutarvikkeita. 

Ostoskeskus, Telliskivi 60A

Les Petites

Les Petites, kuvan Liisa Ihmemaassa -henkinen kanitaulu lähti meidän mukaamme

Arte kunst ja hobi

Roheline Vihmavari

Samalla reissulla voi ihastella myös Kalamajan enemmän tai vähemmän ränsistyneitä tai kunnostettuja puutaloja ja käydä vaikka syömässä tai kahvilla Telliskiven raitiovaunupysäkin vieressä sijaitsevassa kuuluisassa Boheem Kohvikissa. Palataan siihen ja muihin ruoka-asioihin toisessa jutussa.

Telliskiven ja Koplin risteys, Boheem Kohvik kuvassa oikeahkolla

Malmi-katu

Yksi Koplin kaunottarista.

Kommentit

MillaP (Ei varmistettu)

Viron 50 parasta ravintolaa -lista julkaistaa vuosittain: ensin pelkät ravintolat ja myöhemmin ne rankataan vielä paremmuusjärjestykseen. Äänestykseen osallistuu eri ravintoloista henkilöitä. Lisätietoja asiasta ja se itse lista: http://www.eestimaitsed.com ja samma på engelska http://www.flavoursofestonia.com

Tommi K
Isyyspakkaus

Hienoa! Kiitos! Ja huomasinkin ilokseni, että kovasti pitämämme Kohvik Sesoon ja Kohvik Moon olivat listalla!

TheVillis (Ei varmistettu)

Voi kiiitos tämän postauksen vinkeistä! Ehkä vihdoin saan itseni (lue mieheni) liikkeelle tuonne Tallinnaan! Mukavaa kesän jatkoa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Peukkumerkki! Samoin!

sk (Ei varmistettu)

Kyllä on kiva lukea tälläistä ihan erikseen Kalamajan alueeseen keskittyviä Tallinna-postauksia. Se on kyllä jännä että on itsekin tullut vierailtua Tallinnassa vain kerran aiemmin ja reilun kuukauden päästä pitäisi pakata kimpsut ja kampsut siirtyä asumaan sinne ! Ehtii sitten Kalamajaakin varmaan tutustua huolella :)

Ananas
Ananas ja Kookos

Tallinna on niin ihana! Ja Viro ihan muutenkin.

Mutta mistä on tuo Rouvan täydellisen näköinen laukku peräisin?

Tommi K
Isyyspakkaus

Hih, samainen laukku herätti huomiota myös jossain aiemmassa matkapostauksessani. Olisikohan ollut New Yorkin -jutun kuvissa? Se on siis Lumi Designin laukku, mutta valitettavasti kyseistä mallia ei ole tietääkseni enää heidän valikoimassaan.

Ananas
Ananas ja Kookos

Heh, selvästi siis huomiota herättävän hyvä matkustuslaukku. Harmi, ettei enää ole saatavilla, täytyy jatkaa hyvän laukun etsintöjä. Kiitos kuitenkin vastauksesta! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Pieni korjaus vielä: Lumi Accessories.

Kommentoi