Telliskivi Loomelinnak

Jos arvostat rähjäromantiikka ja vanhoja uusiokäyttöön otettuja tehdasmiljöitä, minulla on sinulle loistava kohde Tallinnassa: Telliskivi Loomelinnak Kalamajan kaupunginosassa (tai ainakin sen tuntumassa) osoitteessa Telliskivi 60A. Päädyimme alueelle puolivahingossa F-hoone-ravintolan perässä ja ymmärsimme vasta myöhemmin, mitä kaikkea muutakin alueella on.

IMG_7434.jpg

Telliskivi loomelinnak, drinkillä F-hooneen edessä.

Rakennuksia on kaikenkaikkiaan 11 ja niissä sijaitsee useampia ravintoloita, baareja, näyttelytiloja ja studioita, ja yhdessä rakennuksista on pieni ostoskeskuksen tapainen ryhmittymä pikkuputiikkeja.

Lauantaisin alueella toimii myös Telliskiven kirpputori, joten Loomelinnak-visiitti kannattaa ajoittaa lauantaihin.

IMG_7397.jpg

Telliskivi kirbuturg

IMG_7403.jpg

Telliskivi kirbuturg

Kirpputori näyttäisi olevan avoinna joka lauantai, vielä talvellakin.

F-hoone

Telliskivi 60A, F-rakennus
https://www.facebook.com/pages/F-hoone/146165262101253

F-hoone lienee se tunnetuin alueen ravintoloista, ja ainakin jonkin lähteen mukaan se on valittu 50 parhaan virolaisen ravintolan joukkoon. En tosin tiedä kenen toimesta enkä mille listalle. Käymisen arvoinen se on silti ehdottomasti, varsinkin miljöönsä puolesta.

IMG_7251.jpg

F-hoone

IMG_7242.jpg

F-hoone

Ruokakin oli hyvin tehtyä, ja varsinkin omat lammaspelmenini (listalla mutton dumpling) erittäin hyvät. Silti annoksia – niin alku kuin pääruokiakin – vaivasi hienoinen mauttomuus, joka saattoi johtua yksinkertaisesti hyvin varovaisesta suolan käytöstä. Mutta älä tätä kavahda: voihan sitä suolaa pyytää sitten lisää. 

IMG_7273.jpg

Grillattua avokadoa ja katkaraputäytettä, taustalla parsaa ja prosciuttoa

IMG_7275.jpg

Lammaspelmenit sienikastikkeessa

IMG_7284.jpg

F-hooneen hampurilainen

Muita ravintoloita alueella on useampi, ja niissä voisi hyvin käydä syömässä ja juomassa parinakin päivänä. Lendav Taldrik -ravintola (E-rakennus) näytti kiinnostavalta, ja jos olisi aikaa, voisin hyvinkin istuskella Pudel-baarissa tai Pokaali-viiniravintolassa (B-rakennus). Syötävää ja juotavaa saa myös A2-rakennuksen ostoskekuksen Reval-kahvilasta, Coffee Angels -kahvikaupasta sekä Homeart-sisustusliikkeen yhteydessä olevasta kuppilasta.

IMG_7441.jpg

Lendav Taldrik

IMG_7435.jpg

Pudel ja Pokaali

IMG_7494.jpg

Coffee Angels

IMG_7483.jpg

Reval Café

IMG_7477.jpg

Homeart

Homeartista saa muuten myös herkullista La Muu -ekojäätelöä. Valitettavasti sitä myydään vain kuvassa näkyvissä pakkauksissa, mutta tien toisella puolella sijaitseva Baar Bistroo Kukeke tarjoaa sitä myös annoksina.

IMG_7505.jpg

La Muu

Muut kauppakeskuksen liikkeet myyvät mm. vaatteita, sisutustuotteita, kosmetiikkaa vintage-tavaraa ja askartelutarvikkeita. 

IMG_7499.jpg

Ostoskeskus, Telliskivi 60A

IMG_7518.jpg

Les Petites

IMG_7486.jpg

Les Petites, kuvan Liisa Ihmemaassa -henkinen kanitaulu lähti meidän mukaamme

IMG_7476.jpg

Arte kunst ja hobi

IMG_7528.jpg

Roheline Vihmavari

Samalla reissulla voi ihastella myös Kalamajan enemmän tai vähemmän ränsistyneitä tai kunnostettuja puutaloja ja käydä vaikka syömässä tai kahvilla Telliskiven raitiovaunupysäkin vieressä sijaitsevassa kuuluisassa Boheem Kohvikissa. Palataan siihen ja muihin ruoka-asioihin toisessa jutussa.

IMG_7386.jpg

Telliskiven ja Koplin risteys, Boheem Kohvik kuvassa oikeahkolla

IMG_7375.jpg

Malmi-katu

IMG_7381.jpg

Yksi Koplin kaunottarista.

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (9)
 1. Tallinna on niin ihana! Ja Viro ihan muutenkin.

  Mutta mistä on tuo Rouvan täydellisen näköinen laukku peräisin?

  1. Hih, samainen laukku herätti huomiota myös jossain aiemmassa matkapostauksessani. Olisikohan ollut New Yorkin -jutun kuvissa? Se on siis Lumi Designin laukku, mutta valitettavasti kyseistä mallia ei ole tietääkseni enää heidän valikoimassaan.

   1. Heh, selvästi siis huomiota herättävän hyvä matkustuslaukku. Harmi, ettei enää ole saatavilla, täytyy jatkaa hyvän laukun etsintöjä. Kiitos kuitenkin vastauksesta! 🙂

    1. Pieni korjaus vielä: Lumi Accessories.

 2. Kyllä on kiva lukea tälläistä ihan erikseen Kalamajan alueeseen keskittyviä Tallinna-postauksia. Se on kyllä jännä että on itsekin tullut vierailtua Tallinnassa vain kerran aiemmin ja reilun kuukauden päästä pitäisi pakata kimpsut ja kampsut siirtyä asumaan sinne ! Ehtii sitten Kalamajaakin varmaan tutustua huolella 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *