Tertin kesäpöytä

Blogiani pidempään seurannut tietää, että kesäperinteisiimme kuuluu retki Tertin kartanoon Mikkelissä, jossa meillä on tapana käydä syömässä vatsamme täyteen paikallisia herkkuja notkuvasta kesäpöydästä. Niin myös tänä kesänä.

IMG_2464.jpg

IMG_2549.jpg

IMG_2531.jpg

IMG_2436.jpg

Kartanolla on pitkä historia. Ensimmäiset merkinnät Tertin kartanosta (silloin nimeltään Hintsalan rustholli) ovat 1540-luvulta, ja nykyiseen omistajasukuun se on siirtynyt vuonna 1894. Historia näkyy talon jokaisessa nurkassa ja yksityiskohdassa.

IMG_2483.jpg

IMG_2538.jpg

IMG_2546.jpg

Matkailu- ja ravintolatoimintansakin Tertti on ehtinyt vakiinnuttaa, sillä nykyiset omistajat ovat ehtineet pyörittää sitä jo vuodesta 1978. Tertti on kuitenkin malliesimerkki siitä, miten perinteikkään paikan ei tarvitse olla pölyttynyt.

Buffet-lounaan maut ovat tuoreita ja mielenkiintoisia ja lähiruokaan keskittyvä ravintola trendikkäämpi kuin koskaan.

IMG_2390.jpg

IMG_2510.jpg

IMG_2523.jpg

Seurueemme lemppareita olivat sampi samppanja-ruusumarinadissa, maalaispatee ja palvattu possu.

IMG_2411.jpg

IMG_2511.jpg

IMG_2515.jpg

Paikka näyttää kuvissa tyhjältä, mutta kyseinen illuusio johtuu siitä, että olimme viimeiset lounaalta poistuvat asiakkaat, ja sain kuvata nurkkia rauhassa.

IMG_2471.jpg

Pihapiirissä on myös herkkukauppa, kahvila ja Muotiaitta-vaatekauppa.

IMG_2494.jpg

IMG_2581.jpg

Rouvaa ja mukana ollutta puutarhabloggaria kiinnosti kuitenkin kaikkein eniten talon kasvimaa/yrttitarha/kukkapenkki, josta tulee iso osa ravintolassa tarjottavista kasviksista.

IMG_2565.jpg

IMG_2577.jpg

Ja kyllä me vielä joku päivä päästään kokeilemaan sitä kartanon hotelliakin! 🙂

 

Tertin kartanon kesäpöytä 3.8.2015 saakka päivittäin klo 12 – 16 (su 12 – 17). Hinta 42 €.
http://www.tertinkartano.fi/

Kommentit (5)
  1. Rouvalla on todella kaunis laukku! Saanko kysyä minkä merkkinen se on tai mistä se on ostettu?

    1. Voi, mulla on jäänyt vastaamatta tähän, mutta jos vielä huomaat tämän kommentin niin Rouva kertoi sen olevan peräisin Huuto.netistä. Se on Mulberryä, ja kuulemma jokin ikivanha malli.

  2. Käykääs tarkkaan Mikkelissä ollessanne ravintola Viilee. Olis ihan teidän tyylinen ja oon kuullu kehuja. Itse en ole päässyt vielä käymään mut seuraavalla Mikkelin reissulla aion testata.

    1. Me käytiin siellä viime kesänä (http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/loman-paatosillallinen-bistro-vileessa), ja se oli kyllä erinomainen! Suosittelen. Nytkin olisi haluttu käydä, mutta siihen ei valitettavasti ollut aikaa, kun oltiin mökillä lopulta niin vähän…

      1. Okei! Multa on mennyt ohi! Kävin muutes tänään juttusi innoittamana Harmoonissa Jyväskylässä lounaalla. Kiitti vinkistä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *