Terve Jyväskylä, Verso ja DeLorean!

Toinen pieni kesälomamatkamme suuntautui keskiseen Suomeen. Vietimme yhden yön Rouvan äidin luona Etelä-Savossa, ja jatkoimme sieltä omien vanhempieni luo Jyväskylään.

Jyväskylä Kävelykatu

Matkan pääsyy oli oikeastaan se, että kävimme tapaamassa yhdeksänkymppisiä isovanhempiani, jotka ovat olleet viime aikoina vähän huonossa kunnossa. He ilahtuivat tietysti kovasti vierailusta, ja myös anoppini ja omat vanhempani olivat iloisia nähdessään lapset.

Otimme Jyväskylässä myös kaiken irti isovanhemmista, ja sovimme torstai-illalle treffit ystäviemme kanssa Jyväskylän keskustaan. Olimme oikeastaan ajatelleet ensin toista ravintolaa, mutta yhtäkkiä ystävämme muistivat, että Kävelykadun varrelle avatun Verso-hotellin ravintola, Verso Baari, on avannut ovensa kesän aikana.

Jyväskylä Versobaari

Ravintolan ja hotellin takana ovat samat omistajat kuin Hotelli Yöpuulla ja Ravintola Pöllöwaarilla, joten Jyväskylän ravintolaskeneä tuntevat osaavat jo aavistaa, että uudesta Verso Baarista voi lähteä etsimään erinomaista laatua.

Hotelli on puolestaan avattu entisen Jyväshovin paikalle. Legendaarinen Jyväshovi lopetti toimintansa kolme vuotta sitten, 77 vuoden jälkeen, ja hotellin omistanut osuuskauppa Keskimaa luopui myös tiloista.

Jyväskylä Versobaari

Pöllöwaariin verrattuna Verson tunnelma on huomattavasti rennompi, hyvällä tavalla, ja vaikka Versokin on hivenen fine diningin suuntaan kallellaan, ote on selkeästi ronskimpi ja kasuaalimpi kuin Pöllöwaarissa.

Alkucocktaileissa on mukana myös huumoria, esimerkiksi Rouvan alkudrinkissä oli mausteena minttua ja kurkkua, ja se oli nimeltään Mirkku. Oma chili-rommi-ananascocktailini oli nimeltään Chananas, ja se oli ihanan kesäinen ja toi mieleen jonkin lomamatkan etelään joskus kauan sitten.

Jyväskylä Versobaari

Listalla on kolme osioita: Viinin viereen, Keittiön sesonki ja Keittiön klassikot. Viinin viereen on pieniä tapas-tyyppisiä annoksia, joita voi ottaa joko yksittäisinä annoksina naposteluun viinin kanssa tai tehdä kuten me: otimme kaikkia kuutta naposteltavaa sisältävän lajitelman (30 €) ja jaoimme ne alkupaloiksi: Marinoitua lohta, friteerattua scampia, härkäpastramia, viinitarhurinjuustoa, vuohenjuustoa ja kyssäkaalia.

Kaikki tapakset (tms.) olivat erittäin maukkaita, mutta erityisen paljon pidin marinoidusta lohesta ja sen kanssa tarjotuista pikkelöidyistä sinapinsiemenistä sekä aivan tajuttoman mureasta härkäpastramista.

Jyväskylä Versobaari

Pääruoaksi valitsin Keittiön sesonki -listalta karitsan sisäfileetä, kaalia ja portviinikastiketta (25 €). Jos härkäpastrami oli mureaa, tämä karitsa vasta olikin pehmeää!

Jyväskylä Versobaari

Rouvan pääruoka oli samalta sesonkilistalta, ja päivän kalaksi paljastui siika, jonka kanssa tarjottiin tuoreita kesän kasviksia ja uusia perunoita. On korostettava tässä yhteydessä, että molemmat pääruoat maksoivat 25 €, mikä ei ole lainkaan paha hinta. Helsingissä voisin hyvin olettaa karitsan tai siian lisukkeineen maksavan pääruokana kympin enemmän.

Jyväskylä Versobaari

Jälkiruokana oli ihastuttava annos mansikkaa, vaniljajäätelöä ja kakkumuruja.

Jyväskylä Versobaari

Kaikki oli todella herkullista, ja voin siis suositella Verso Baaria lämpimästi. Sanoisin jopa, että Verso on mielenkiintoisinta, mitä olen Jyväskylän ravintolatarjonnassa nähnyt aikoihin. Jyväskylä oli pitkään ravintolatyhjiö, josta löytyi vain osuuskaupan ketjuravintoloita, mutta ehkäpä tämä alkaa vähitellen muuttua!

Jyväskylä Versobaari

Uusi ravintola ei näin arki-iltana ollut lainkaan täynnä, ja pientä puheensorinaa tarvittaisiin elävöittämään tunnelmaa, joten toivon, että jyväskyläläiset ja muualta saapuvat matkailijat löytävät ravintolan!

Jyväskylä Versobaari

* * *

Kun Versossa käy, kannattaa ehdottomasti käydä digestiiveillä lähestulkoon naapurissa sijaitsevassa DeLoreanissa. Se sijaitsee hyvin epätodennäköisessä paikassa, ei-minkään näköisen toimistotalon toisessa kerroksessa, paikassa johon kukaan ei voisi eksyä vahingossa – mikä on vähän sääli!

DeLorean on hauska kasariteemainen cocktaibaari, jonka drinkkilistat ovat sarjakuvien muodossa. Seinillä on 1980-luvun leluja ja näytöllä pyörii kasaripiirrettyjä ja mainoksia.

Jyväskylä DeLorean

Drinkeillä on tasainen 10 euron hinta, joten jälkikäteen laskun jakaminen porukan kesken on helppoa.

Jyväskylä DeLorean

Paikan klassikoksi on muodostunut drinkki nimeltä Toxic Avenger.

Jyväskylä DeLorean

Se ei lähde ehkä pois koskaan.

Jyväskylä DeLorean

* * *

Olipahan vaan hauska ilta, ihan näin aikuisten kesken.

Jyväskylässä oli ylipäänsä kivaa, ja olisihan siellä voinut viettää vaikka yhden yön pidempäänkin, mutta matka jatkui jo kohti Tamperetta ja Särkänniemeä. Palataan!

perhe matkat ruoka-ja-juoma
Kommentit (8)
  1. Harmi kun ette tykkää Jyväskylästä. Teidän pitää tutustua rauhassa kaupungin tarjontaan niin vanhat ikävät muistot unohtuu. Tervetuloa uudestaan avoimin mielin!

    1. Hmm, mihinkäs tämä kommentti viittasi? Tässähän sitä juuri tutustuttiin kaupungin uuteen tarjontaan ja tykättiin siitä, mitä nähtiin 🙂

  2. Jyväskylän satamasta löytyy myös aivan ihana ja törkeän hyviä burgereita tarjoava Konttiravintola Morton. 🙂

    1. Sinne oltiin itse asiassa menossa, kun tuo Verso tuli esiin. Sinne siis seuraavalla kerralla 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *