Terveisiä puutarhamökiltä!

Isyyspakkaus

Kävin eilen ensimmäistä kertaa talven jälkeen puutarhamökillämme. Isäni auttoi lämminvesivaraajan siirtämisen kanssa (siis teki sen minun puolestani), sillä sen vanha sijainti aiheutti ongelmia talvisin.

Edellinen omistaja kertoi, että putkia ei saanut täysin tyhjennettyä vedestä syksyisin, ja ne halkesivat joka talvi. Nyt sitä ongelmaa ei pitäisi olla, sillä putkiin ei jää enää sellaista mutkaa, johon vesi jäi aiemmin seisomaan. Isäni aloitti työt jo syksyllä ennen pakkasia, mutta nyt ne oli tehtävä loppuun, sillä alueelle kytketään vesi jälleen ensi viikolla!

Rouva ja tyttö kävivät mökillä tarkastamassa paikat jo viime viikolla, joten tiesin, että mökki on pääosin kunnossa. Ainoa talvivahinko oli se, että tuuli oli vienyt kasvihuoneen kattopleksit mennessään, joten ne pitää liimata takaisin seuraavalla käynnillä. (Muistutus itselle: ota mukaan metallilasta ja liimamassaa.)

Raparperipenkissä näkyi eloa, viime syksynä istutetut tulppaanit näyttivät myös selvinneen talvesta ja jotain pientä kukkaa kukkii jo.

Mutta kevätsää saattaa vielä yllättää, kuten huomasimme raekuuron iskiessä.

Tästä se sitten alkaa, ja toden teolla päästään hommiin  viikon päästä. Jään nimittäin silloin koko toukokuuksi isyysvapaalle, ja tarkoitus olisi laittaa mökin pihaa kuntoon oikein urakalla: kuopsutella kukkapenkkejä, karsia saniaisia ja kuunliljoja ja perustaa uusia kasvatuslaatikoita. Ja tietysti keräillä kotiloita...

Nähdään pian uudelleen!

Kommentit

Sini K. (Ei varmistettu) http://blogit.meillakotona.fi/kasvihormoni/

Tuo jotain pientä kukkaa on kevättähtimö. Ja pistäpä raparperin päälle ämpäri, niin pääsette kevätsäistä huolimatta syömään satoa nopeammin! Mitä mustempi, sen parempi, sillä raparperi mureutuu ja miedontuu pimeässä kasvaessa.

Teillä on kevät paljon pidemmällä kuin täällä kolmosvyöhykkeellä!

Sini K.
kasvihormoni.fi

Tommi K
Isyyspakkaus

Oho, yritetäänpä muistaa huomenna. Kerrotko, mitä laittaa (jäljellä olevien) tulppaanien päälle, etteivät kauriit söisi..? :(

Sini K. (Ei varmistettu) http://blogit.meillakotona.fi/kasvihormoni/

...Ai niin, ja tuo toinen, sinisempi on idänsinililja. Se kun pääsee siementämään ja muurahaiset kuljettamaan siemeniä, teillä voi olla tytön kasvettua aikuiseksi sinisenään kukkiva nurmikko.

Amaalia (Ei varmistettu)

Paljon hommaa olet itsellesi kehitellyt :) meillä isävapaalla olevalla isällä oli kyllä kädet täynnä työtä kahden kanssa :). Tsemppiä vaan hommiin ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Onneksi meitä on kaksi vanhempaa vapaalla, ja tyttö saa kyllä käydä leikkimässä päiväkodissa kavereiden kanssa. Mutta kyllä, paljon on kaikenlaista aina työn alla :)

Kommentoi