Terveisiä puutarhamökiltä!

Kävin eilen ensimmäistä kertaa talven jälkeen puutarhamökillämme. Isäni auttoi lämminvesivaraajan siirtämisen kanssa (siis teki sen minun puolestani), sillä sen vanha sijainti aiheutti ongelmia talvisin.

IMG_4961.jpg

Edellinen omistaja kertoi, että putkia ei saanut täysin tyhjennettyä vedestä syksyisin, ja ne halkesivat joka talvi. Nyt sitä ongelmaa ei pitäisi olla, sillä putkiin ei jää enää sellaista mutkaa, johon vesi jäi aiemmin seisomaan. Isäni aloitti työt jo syksyllä ennen pakkasia, mutta nyt ne oli tehtävä loppuun, sillä alueelle kytketään vesi jälleen ensi viikolla!

IMG_4964.jpg

Rouva ja tyttö kävivät mökillä tarkastamassa paikat jo viime viikolla, joten tiesin, että mökki on pääosin kunnossa. Ainoa talvivahinko oli se, että tuuli oli vienyt kasvihuoneen kattopleksit mennessään, joten ne pitää liimata takaisin seuraavalla käynnillä. (Muistutus itselle: ota mukaan metallilasta ja liimamassaa.)

IMG_4956.jpg

Raparperipenkissä näkyi eloa, viime syksynä istutetut tulppaanit näyttivät myös selvinneen talvesta ja jotain pientä kukkaa kukkii jo.

IMG_4959 (1).jpg

Mutta kevätsää saattaa vielä yllättää, kuten huomasimme raekuuron iskiessä.

IMG_4970.jpg

Tästä se sitten alkaa, ja toden teolla päästään hommiin  viikon päästä. Jään nimittäin silloin koko toukokuuksi isyysvapaalle, ja tarkoitus olisi laittaa mökin pihaa kuntoon oikein urakalla: kuopsutella kukkapenkkejä, karsia saniaisia ja kuunliljoja ja perustaa uusia kasvatuslaatikoita. Ja tietysti keräillä kotiloita…

IMG_4984.jpg

Nähdään pian uudelleen!

Kommentit (5)
  1. Paljon hommaa olet itsellesi kehitellyt 🙂 meillä isävapaalla olevalla isällä oli kyllä kädet täynnä työtä kahden kanssa :). Tsemppiä vaan hommiin 😉

    1. Onneksi meitä on kaksi vanhempaa vapaalla, ja tyttö saa kyllä käydä leikkimässä päiväkodissa kavereiden kanssa. Mutta kyllä, paljon on kaikenlaista aina työn alla 🙂

  2. …Ai niin, ja tuo toinen, sinisempi on idänsinililja. Se kun pääsee siementämään ja muurahaiset kuljettamaan siemeniä, teillä voi olla tytön kasvettua aikuiseksi sinisenään kukkiva nurmikko.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *