Terveisiä Soulista!

Instagram-seuraajani jo varmasti huomasivatkin, että lensin lauantaina Souliin, Etelä-Koreaan. Kyseessä on muutaman päivän mittainen työmatka, ja aikaa varsinaiseen kaupungin kiertelyyn ei ole.

IMG_2445.jpg

Ehdin sentään eilen käydä katsomassa jotain sillä aikaa, kun kollegani päättivät mennä päiväunille. Itse ajattelin, että jet lagin kannalta on parempi pysyä väkisin valveilla koko päivä.

Hyppäsin metroon ja suuntasin yhteen kaupungin päänähtävyyksistä, joka on 1400-luvulta peräisin oleva Unescon maailmanperintölistallakin oleva Changdeokgungin palatsi.

IMG_2467.jpg

Palatsin rakennukset on rakennettu puusta, ja monet sen osat ovat kärsineet pahasti tai jopa tuhoutuneet vuosien varrella, ja niitä on sittemmin restauroitu. Palatsin pääportti on rakennettu uudelleen jo 1600-luvun alussa, kun alkuperäinen portti oli palanut joitain vuosia aiemmin.

IMG_2411.jpg

Alue on valtava, ja pelkkä puutarhakin niin iso, että sinne voi eksyä. Jep. Jouduin turvautumaan Google Mapsiin, että löysin tieni ulos.

IMG_2520.jpg

Mutta kaunis oli puutarha näin ruska-aikaan. Harmi, että sää oli vähän sateinen.

IMG_2539.jpg

Hotellimme, bisneskumppanimme ja myös oma Korean-toimistomme sijaitsevat Gangnamissa, joka varmasti kuulostaa jotenkin tutulta. Pari vuotta sitten ei voinut välttyä kuulemasta korealaisen PSY:n megahittia Gangnam Style, jolle on pystytetty Gangnamiin jopa oma vitsikäs monumenttinsa. Sen olisi ilmeisesti pitänyt myös soittaa kyseistä kappaletta, mutta laite ei näyttänyt olevan päällä.

IMG_2733.jpg

Vaikka nähtävyyksiä ei ehdikään katsella enempää, onneksi myös työmatkoilla on pakko syödä! Ja voi mikä ruokaparatiisi Gangnam onkaan! 

IMG_2569.jpg

Palataan siihen omassa postauksessa. Voit katsella esimakua Instagramista.

Kommentit (3)
  1. Oih, Korea. Olin siellä vaihdossa 6kk muutama vuosi sitten ja vaikka en ikinä oikein oppinut pitämään korealaisesta ruuasta, en silti vaihtaisi sitä aikaa mihinkään. Olin Seoulin lähellä Incheonissa, joka on paljon korealaisempi kuin Seoul. Lounaalla käytiin lähes joka päivä samassa paikassa, jos ei saatu koreaa puhuvaa kaveria mukaan, koska ruoka tilattiin paperilapulle kirjoitettuja merkkejä ruksaillen. Opittiin, että yhdessä paikassa ekan kolumnin viides ja tokasta kolmas niin hyvää ruokaa tulee ja siinä pysyttiin. Sitä ruokaa ja fried chickeniä on ikävä. Ja montaa muuta ruokaan liittymätöntä asiaa. Ehkä sinne joskus vielä pitää palata.

  2. Mikä ihana ruska! Täällä Suomenmaalla ovat puut jo niin lehdettömät. 🙁

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *