Terveisiä Turusta

Jopas teki tiukkaa lähteä kotoa yhtään mihinkään.

Olemme harkinneet lähtöä Länsi-Suomen retkelle jo monta päivää, mutta kotona on ollut liian hyvä olla. Unirytmi on keikahtanut koko perheellä taas aivan hassuksi, ja on ollut ylipäänsä vain kiva olla paikoillaan ja lomailla ihan Helsingissä. Nyt päätimme kuitenkin lopettaa jahkailun ja suunnata ensin kohti Turkua.

IMG_7053-2.jpg

Valitsimme yöpaikaksi Park Hotelin, joka sijaitsee Turun rautatieaseman tuntumassa. Hotellin rakennus on 1900-luvun alun jugend-talo, joka on muutettu hotelliksi 1980-luvulla.

IMG_7035-2.jpg

Tämän hotellin sisustuksessa enemmän on enemmän, ja vaikka periaatteessa olemme skandinaavisen yksinkertaisuuden ystäviä, jotain huikean hauskaa on näissä kultauksissa, kristallikruunuissa, muhkeissa lipastoissa – ja posliinikoirissa!

IMG_7012-2.jpg

IMG_7049-2.jpg

Hotellin papukaija, viisikymppinen Jaakko-tyttö, ilahduttaa pieniä vieraita, tässä hotellin runsaalla aamiaisella.

IMG_7136-2.jpg

Eilisen illallisen kävimme nauttimassa ravintola Pinellassa, ja palasimme pian sen jälkeen takaisin hotellille ihmettelemään, millaista onkaan matkustaa ja yöpyä hotellissa kahden lapsen kanssa, vaikkakin näin pienimuotoisesti. Keräämme tässä myös rohkeutta alkaa haaveilla jostain ulkomaanmatkasta.

IMG_7092-2.jpg

IMG_7059-2.jpg

IMG_7080-2.jpg

Turkuun ei ole tarkoitus jäädä pidemmäksi ajaksi, vaan matka jatkuu nyt kohti Naantalia ja arvannetko mitä? Se on yllätys tytöllekin.

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (2)
 1. ravintolavinkkejä
  12.7.2016, 20:02

  Hei Tommi,

  Sinun ravintola- ja ruokajuttuja on kiva lukea, kiitos niistä! Hollantilaiset ystäväni (35-40 vuotiaita) saapuvat Suomeen roadtripille elokuussa, ja he käyvät mm. Helsingissä, Turussa ja Jyväskylässä. Voisitko vinkata muutaman ravintolan ja kahvilan mahdollisesti kaikista noista kolmesta kaupungista, joissa heidän kannattaisi käydä syömässä? Olisin hurjan kiitollinen! Paikat saisivat olla keskihintaisia, siis sellaisia oman kukkaron paikkoja. Varmasti joku paikoista voisi olla sellainen jossa voisi maistella suomalaisia makuja. En tiedä olisiko tässä ideaa vaikka omaksi postaukseksi, eli minne viedä ulkomaiset vieraat syömään Helsingissä. Minä ainakin lukisin ja pistäisin korvan taakse!

  1. Kiitos, kiva kuulla! Ja hyvä ajatus tuollainen koostepostaus, sillä teen sellaisia liian harvoin. Mutta jos en saa sitä aikaiseksi ajoissa, niin tässä jo nyt muutama tärppini. Turun suhteen tuntemukseni on tosin hyvin rajallinen.

   Helsinki:

   • Ravintolat Baskeri & Basso, Kuurna, Vinkkeli, Loung3, Kolmon3n (Ja tietty Farang ja Gaijin, jotka on sitten aasialaisia) 
   • Kahvila Chjoko, Gastro Café Kallio ja kesäkahvila Siili

   Turku

   • Ravintolat Tintå ja Ludu
   • Kahvila Gaggui Kaffela

   Jyväskylä

   • Ravintola Harmooni
   • Kahvilat Muisto ja Papu, Teehuone Teeleidi

   …ja jos tarvitset vinkkejä myös muualle niin…

   Tampere

   • Ravintolat Huber, Bertha, Pikkubistro Kattila ja Neljä vuodenaikaa
   • Kahvilat Runo, Valo, Vohvelikahvila ja Pyynikin munkkikahvila

   Porvoo

   • Ravintolat Meat District ja Sinne 
   • Kahvilat Postres ja Porvoon kahvipaahtimo

   Mikkeli

   • Ravintolat Tertin Kartano ja Vilee
   • Kahvila Tertin Kartano

   Rauma

   • Ravintolat Kalatori ja Goto
   • Wanhan Rauman KaffeBar

   Siinähän mulla olisikin jo postaus valmiina – kuvat vain puuttuu 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *