Tervetuloa makuuhuonevierailulle

Isyyspakkaus

Tämäkin päivä siis koitti. Voin vihdoin kertoa, että remonttimme on valmistunut. Uskomatonta. Lastenhuone ei ole vielä aivan kuvauskunnossa, joten kurkistetaan tänään seinän taakse, makuuhuoneeseemme.

Sängyn takana olevalla seinällä on Tapettitalon Punos-tapettia, aitoa paperitapettia 1950-luvulta. Seinävalaisin on Rouvan kirpparilöytö kymmenen vuoden takaa. Katossa roikkuu Le Klint -valaisin, Köpiksen-tuliainen viime vuosikymmeneltä.

Huoneen pitkällä seinällä on tauluhylly, joka sijaitsi aiemmin olohuoneessa mutta jäi hassusti pianon taakse, kun piano siirrettiin nykyisestä keittiöstä olohuoneeseen. Nyt se palvelee makuuhuoneessa. Hyllylle on sijoitettu Liivia Sirolan öljyvärimaalaus.

Rouva teki itse uuden päiväpeitteen vanhoista pellavakankaista ja -pöytäliinoista. Hän leikkasi kankaat samankokoisiksi neliöiksi, ompeli ne kiinni toisiinsa, laittoi väliin vanua ja tikkasi kerrokset kiinni toisiinsa sieltä täältä käsin. Kuulostipa yksinkertaiselta. Kalenteriaikaa siihen meni pari kuukautta ja työtunteja lähes yhtä paljon kuin minulla muuhun remontiin.

Torkkupeitto on myös kirpparilöytö. Yksi niistä. Rouva on ostanut jo niin monta torkkupeittoa, että olen kieltänyt häntä ostamasta enää yhtään uutta.

Rouvan yöpöytä on vanha sairaalan pöytä Anne's Past and Presentistä. Vaatteet on aseteltu tuolille muka-huolimattomasti, ja Rouva lisäsi puhelimensa ja käsivoidetuubinsa kuvaan, jotta siihen tulisi vähän lisää elämää.

Omana yöpöytänäni toimii kaksi Conceal-kirjahyllyä. Ne luovat kaksi illuusiota. Ensimmäinen on se, että kirjat leijuvat ilmassa. Toinen on se, että olisin lukenut tai aikeissa lukea ne kaikki.

Vaatekaappi on yksi Rouvan Huuto.net-löydöistä. Kuvakulma on valittu niin, että seinää vasten nojaava lasinen ja aaltopahviin pakattu pöydänkansi jää lähestulkoon piiloon. Tulipa siivottua myös kaapin päällys, joka oli täynnä epämääräistä sälää. 

Maalasimme kaapin sisältä. Rouva yritti etsiä väriksi petroolinsinistä, mutta lopputulos oli vaaleansininen. Kolmannenkin yrityksen jälkeen.

Kiinnitin seinälle vanhasta naulakosta irrotettuja vaatekoukkuja, joissa on ukon pää. Laitoimme samoja koukkuja valkoisiksi maalattuna kylpyhuoneeseemme. Koukkuihin mahtuu roikkumaan yhtäaikaa kuudet farkut, muutama kerran käytetty paita ja naulakoiden päälle voi laittaa poikittain vielä pari neuletta.

Niin, joo, ne lattialistat. Eivät ne kaikki ole vielä seinissä kiinni, mutta sehän kuuluu asiaan. Ovatpa sitten helpommat irrottaa, kun seuraava remontti alkaa.

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

Hieno! Varsinkin nuo muka-huolimattomasti asetellut vaatteet ;)

annemi

Kaunis päiväpeitto! itseasiassa juuri tuollaista olen etsinyt omaan makuuhuoneeseemme. Ihastuin myös noihin kirjojen pidikkeisiin seinässä :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hauskat myös nuo Conceal-hyllyt! Tuli mieleen kuva, jonka näin, kun itse suunnittelin kirjahyllyä edelliseen asuntooni: siinä kuvassa kirjahylly oli tehty vanhoista tietosanakirjoista - en nyt löydä alkuperäistä kuvaa, mutta tähän tyyliin:
http://paperhaus.typepad.com/pp/2006/09/when_bookshelf_.html

Päädyin kuitenkin "perinteisempään" ratkaisuun eli rakensin kirjahyllyn punatiilistä ja laudasta. Sinänsä hienolle hyllylle tuli painoa n. 150 kg ja voit kuvitella, että huokaisin helpotuksesta, kun asunnon seuraava ostaja halusi pitää hyllyn. Sitä olisi ollutkin mukava lähteä purkamaan...

miian
Inspirationainen

Onneksi olkoon!! Valmis remontti! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Parempi kuva kirjahyllystä kiitos! Nyt ei kaikista kirjoista näe, mitä ne ovat.

Tommi K
Isyyspakkaus

Helmi K: Kiitos! 'Rennosti leviteltyä' torkkupeittoa asettelin vielä pidempään :)

annemi: Eikös olekin. Jos äitiyspäiväraha ei tunnukaan riittävän, ehkä Rouva alkaa tehtailemaan näitä!

Eeva Kolu: Kyllä, kyllä. Remontit valmistuvat. Edellinen remonttimmekin kesti vain 2 vuotta. Pirunpäiden kiinnittäminen seinään oli kyllä hieman työlästä, sillä jokainen on kiinni neljällä ruuvilla, ja seinämateriaalimme on pirullista porattavaa. Pysyvätpähän kiinni.

Kristaliina: Hah! Rouva suunnitteli joskus kenkähyllyä punatiilistä ja laudasta. Dyykkasimme tiilet jopa kerran eräältä roskalavalta ja kannoimme ne Ikean kassissa kotiin. Tiiliä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi, ja tarvitsimme myös lopulta huomattavasti enemmän hyllytilaa.

miian: Jee!

Vierailija (20:03): Tämä hämärä kuva riittäköön. Voin paljastaa, että päällimmäisenä on "Father Don and the Holy Ghost - Englannin hauskimmat väärinkuullut sanat".

annemi

Kerro rouvalle että täällä olisi yksi takuuvarma ostaja ;)

SariS

Nuo conceal-kirjahyllyt on kyllä huiput! Omat on vielä muuton jäljiltä kiinnittämättä kun ei ole löytynyt "sitä" paikkaa niille. Aivan ihana vaatekaappi teillä!

Liivia (Ei varmistettu)

Maalaukseni on päässyt tosi kauniiseen kotiin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Kaunis on maalauskin, ja sitä katsellaan joka ilta ja aamu :)

Masha (Ei varmistettu)

Yritin googlen kautta etsiä, jospa jossain olisi myynnissä sairaala yöpöytä ja nämä teidän kuvat pomppasivat heti ekana kuvahaussa. Pakko kyllä sanoa, että tuo teidän yöpöytä on just sellanen mitä etsinkin! Kaunis, simppeli ja aivan täydellinen levaripöytä! Sattuuko tuossa yöpöydässä olemaan mitään leimaa tai merkkiä mistä päin maailmaa tuo on, jos se vaikka jeesaisi samanlaisen yksilön löytämisessä? Kiitos.

Tommi K
Isyyspakkaus

Yritin etsiä jotain merkkiä tai mitä tahansa tekstiä, mutta en nähnyt mitään. Jos siinä on jotain ollut, niin se on jäänyt jo useamman maalikerroksen alle. Voit tietysti tiedustella Anne's Past and Presentistä, mistä he olivat sen saaneet. Rouva muistelee, että se olisi jostain ulkomailta, ehkä Puolasta.

Kommentoi