Tervetuloa makuuhuonevierailulle

Tämäkin päivä siis koitti. Voin vihdoin kertoa, että remonttimme on valmistunut. Uskomatonta. Lastenhuone ei ole vielä aivan kuvauskunnossa, joten kurkistetaan tänään seinän taakse, makuuhuoneeseemme.

img_3821.jpg

Sängyn takana olevalla seinällä on Tapettitalon Punos-tapettia, aitoa paperitapettia 1950-luvulta. Seinävalaisin on Rouvan kirpparilöytö kymmenen vuoden takaa. Katossa roikkuu Le Klint -valaisin, Köpiksen-tuliainen viime vuosikymmeneltä.

img_3794.jpg

Huoneen pitkällä seinällä on tauluhylly, joka sijaitsi aiemmin olohuoneessa mutta jäi hassusti pianon taakse, kun piano siirrettiin nykyisestä keittiöstä olohuoneeseen. Nyt se palvelee makuuhuoneessa. Hyllylle on sijoitettu Liivia Sirolan öljyvärimaalaus.

img_3763.jpg

Rouva teki itse uuden päiväpeitteen vanhoista pellavakankaista ja -pöytäliinoista. Hän leikkasi kankaat samankokoisiksi neliöiksi, ompeli ne kiinni toisiinsa, laittoi väliin vanua ja tikkasi kerrokset kiinni toisiinsa sieltä täältä käsin. Kuulostipa yksinkertaiselta. Kalenteriaikaa siihen meni pari kuukautta ja työtunteja lähes yhtä paljon kuin minulla muuhun remontiin.

Torkkupeitto on myös kirpparilöytö. Yksi niistä. Rouva on ostanut jo niin monta torkkupeittoa, että olen kieltänyt häntä ostamasta enää yhtään uutta.

img_3770.jpg

Rouvan yöpöytä on vanha sairaalan pöytä Anne’s Past and Presentistä. Vaatteet on aseteltu tuolille muka-huolimattomasti, ja Rouva lisäsi puhelimensa ja käsivoidetuubinsa kuvaan, jotta siihen tulisi vähän lisää elämää.

img_3764.jpg

Omana yöpöytänäni toimii kaksi Conceal-kirjahyllyä. Ne luovat kaksi illuusiota. Ensimmäinen on se, että kirjat leijuvat ilmassa. Toinen on se, että olisin lukenut tai aikeissa lukea ne kaikki.

img_3809.jpg

Vaatekaappi on yksi Rouvan Huuto.net-löydöistä. Kuvakulma on valittu niin, että seinää vasten nojaava lasinen ja aaltopahviin pakattu pöydänkansi jää lähestulkoon piiloon. Tulipa siivottua myös kaapin päällys, joka oli täynnä epämääräistä sälää.

img_3804.jpg

Maalasimme kaapin sisältä. Rouva yritti etsiä väriksi petroolinsinistä, mutta lopputulos oli vaaleansininen. Kolmannenkin yrityksen jälkeen.

img_3827_1.jpg

Kiinnitin seinälle vanhasta naulakosta irrotettuja vaatekoukkuja, joissa on ukon pää. Laitoimme samoja koukkuja valkoisiksi maalattuna kylpyhuoneeseemme. Koukkuihin mahtuu roikkumaan yhtäaikaa kuudet farkut, muutama kerran käytetty paita ja naulakoiden päälle voi laittaa poikittain vielä pari neuletta.

img_3783_1.jpg

Niin, joo, ne lattialistat. Eivät ne kaikki ole vielä seinissä kiinni, mutta sehän kuuluu asiaan. Ovatpa sitten helpommat irrottaa, kun seuraava remontti alkaa.

Kommentit (12)
  1. Yritin googlen kautta etsiä, jospa jossain olisi myynnissä sairaala yöpöytä ja nämä teidän kuvat pomppasivat heti ekana kuvahaussa. Pakko kyllä sanoa, että tuo teidän yöpöytä on just sellanen mitä etsinkin! Kaunis, simppeli ja aivan täydellinen levaripöytä! Sattuuko tuossa yöpöydässä olemaan mitään leimaa tai merkkiä mistä päin maailmaa tuo on, jos se vaikka jeesaisi samanlaisen yksilön löytämisessä? Kiitos.

    1. Yritin etsiä jotain merkkiä tai mitä tahansa tekstiä, mutta en nähnyt mitään. Jos siinä on jotain ollut, niin se on jäänyt jo useamman maalikerroksen alle. Voit tietysti tiedustella Anne’s Past and Presentistä, mistä he olivat sen saaneet. Rouva muistelee, että se olisi jostain ulkomailta, ehkä Puolasta.

  2. Maalaukseni on päässyt tosi kauniiseen kotiin!

    1. Kiitos! Kaunis on maalauskin, ja sitä katsellaan joka ilta ja aamu 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *