Testissä iRobot Roomba -robotti-imuri (+arvonta)

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Witt

"Jos meillä ei kävisi siivooja, meillä olisi robotti-imuri." Näin olen sanonut useasti. Nyt kun sain sellaisen testattavaksi, aloin pohtia, ovatko nämä todella toisensa poissulkevia asioita.

Saanko siis esitellä: iRobot Roomba 880: ihmisen toiseksi paras ystävä heti astianpesukoneen jälkeen. Väsymätön puurtaja, joka tekee siivoamisesta lähes hauskaa.

Olemme jo kauan sitten päättäneet, että käytämme oman vapaa-aikamme mieluummin johonkin muuhun kuin siivoamiseen ja annamme jonkun muun huolehtia siitä, että lattiat pysyvät puhtaina ja tasot pölyttöminä.

Mutta vaikka kotonamme käy siivooja kerran viikossa, huomaamme, että pölyä ja roskaa ehtii kertyä nurkkiin ja sohvien ja pöytien alle ennen seuraavaa käyntiä. Erityisen inhottavaa on eteiseen lapsen mukana kulkeutuva hiekka, joka tuntuu ikävältä, kun kotona liikkuu paljain jaloin.

Kynnys ottaa imuri esiin ja imaista nämä pölyt ja roskat pois on silti todella suuri, sillä "siivoojahan tulee taas parin päivän päästä, joten antaa olla".

Nyt kun sain Roomban testattavaksi, havahduin siihen, miten paljon pölyä asuntoon todella tulee. Kun annoin robotin imuroida asunnon parin - kolmen päivän välein, sen säiliö täyttyi jokaisella siivouskerralla!

Roomba on voittanut ainakin seitsemän testiä, ja myös Helsingin Sanomat valitsi sen parhaaksi robotti-imuriksi toukokuun 2015 testissään. Imuri jaksaa työskennellä kerralla jopa 3 tuntia, joten se sopii myös isoihin asuntoihin.

Imuri kiertelee huoneita ja törmätessään esineisiin se vaihtaa suuntaa. Se tunnistaa pölyisemmät kohdat ja imuroi ne tarkemmin. Imurissa on pyörivä sivuharja, joka ylettää myös nurkkiin ja seinän vieruksiin. Katso tästä videosta tarkemmin, miten imuri liikkuu asunnossamme (ja mitä lapsi siitä pitää).

Olin huolissani siitä, löytääkö imuri hieman sokkeloisessa asunnossamme takaisin telakkaan ja miten se pääsee kynnysten yli, mutta huoli osoittautui turhaksi. Imuri ei häkeltynyt matoista eikä keittiön lattialle levitellyistä duplo-legoista, vaikka se siirtelikin niitä kulkiessaan.

Olen tähän mennessä käyttänyt imuria vain, kun olen ollut itse paikalla. Olen tietysti halunnut kytätä, missä imuri kulkee, siivoaako se jokaisen huoneen ja löytääkö se todella takaisin telakkaan. Laitteen voisi kuitenkin ohjelmoida imuroimaan tiettynä päivänä tiettyyn aikaan niin, ettei tarvitse itse olla kuuntelemassa imurin hurinaa. Se on kyllä pienempi kuin tavallisessa imurissa.

Nyt osaan jo katsoa, että lattialla ei ole mitään liian pientä ja litteää lelua, ja että läppärin johto on nostettu sivuun kulkuväylältä, joten seuraavassa vaiheessa uskaltaisin varmaan jo kokeilla imurin ajastamista.

iRobot Roomba 880:n hinta on 799 euroa
Lisätiedot: witt.dk/ebook/iRobot800_seriesFI/#/1/

* * *

Nyt voit saada apua arkeen myös keittiön puolelle, sillä saan arpoa kanssanne Salad-to-go-salaattileikkurin!

Salad-to-go leikkaa ja raastaa hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä ja juustoa nopeasti, ja sen arvo on 89 euroa. Käy jättämässä kommenttikenttään vapaa kommenttisi (vaikkapa kokemuksesi robotti-imureista) ke 9.12.2015 klo 20:00 mennessä ja muista jättää myös sähköpostiosoitteesi, niin salaattileikkuri voi olla sinun. Paljastan voittajan torstaina 10.12.2015.

Kommentit

kirkre (Ei varmistettu)

Tulipas kyllä loistavaan aikaan tämä robotestausjuttu! Juuri eilen illalla tutkimme mieheni kanssa netistä eri robotti-imureita, mutta ainakaan vielä ei mitään sieltä tilattu... Ainoa kokemus meillä on käytettynä ostetusta (todennäköisesti halvimmasta) robosta, joka hyytyi parin viikon käytön jälkeen! Vaikutti silti niin hyvältä kapistukselta, että kyllä tässä lapsi-kissa-taloudessa olisi tarvetta :)

Tittii (Ei varmistettu)

Oishan tuo kätevä!

jaanaca (Ei varmistettu)

Kätevältä näyttää. Koirakaan ei tainnut sitä hämmästellä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Koiraa jännitti parilla ekalla kerralla, ja se osoitti sen pyörimällä jaloissani kun imuri oli päällä. Parin kerran jälkeen se ei enää kiinnittänyt imuriin mitään huomiota :)

Kaisaaa (Ei varmistettu)

Yhdessä työpaikassa oli roboimuri ja olihan se ihan kadehdittavan näppärä. Oispa kelvannut sellainen kotiinkin.

Surku (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/laurareissaa

Mua jäi kans kiinnostamaan koiran reaktio, joten hyvä kuullla, että masiina otettiin nopeasti perheeseen. :D Jos mulla ikinä olisi rahaa tuollaiseen, niin todellakin ostaisin, koska imurointi on mulle se kaikista viheliäisin kotityö.

sikkuralla (Ei varmistettu)

Ei ole kokemusta robotti-imureista, mutta sellainen olisi varmasti kätevä lapsiperheessä.

Terhhi (Ei varmistettu)

En ole koskaan käyttänyt robotti-imuria, mutta yhdellä ystäväpariskunnalla on robotti-ruohonleikkuri! Mainio (ja hauska) laite pienehköllä pihalla jota varten isompi leikkuri tuntuisi hieman turhalta hankinnalta.

Torey
Näissä neliöissä

Uuh, arvonta! :D

Mä olen noita robotti-imureita pohdiskellut. Tykkäisköhän meiän kissa siitä... Lisäksi kaksikerroksissa talossa rappusten osalta se olisi vähän epäkätevä, mutta esim. kerrostalossa asuessa se ois ihana! Meillä aikoinaan kissanhiekkaa oli aina eteisessä ja olkkarissa kun kissan tassuissa kulki, ja imuroin melkeinpä päivittäin. Siellä toi ois ollu mahtava! Nykyään kissan loota on kakkosvessassa ja hiekat ei kulkeudu asuintiloihin yhtään samalla tavalla. :) 

 

S-posti: toreymjmp@gmail.com

hr (Ei varmistettu)

Olipa hauska video! Osuvat ja nokkelat kuvatekstit kruunasivat kaiken. Piristi päivää!

Caktus (Ei varmistettu)

Robotti-imuri on ollut omalla toivelistalla jo pitkään! Vaimo ei antanut tuollaista turhaketta ostaa ja siispä hankimme halvan ja alitehoisen rikkaimurin. Pitää näyttää video vaimolle, jos vaikka muuttaisi mielensä.

JohJa (Ei varmistettu)

Olen jo pitkään halunnut tuollaista imuria meille, tosin meillä imuria ei voisi jättää ilman valvontaa. Koiramme söisi imurin yksin ollessaan, on yrittänyt syödä sellaisen ihan perus imurin ja ruohonleikkurin, polkupyörän, mopon ym. Jos vain joku liikkuu ja pitää ääntä niin kiinni käydään, valvovan silmän alla osaa jo jättää tavaat rauhaan, mutta yksin ollessa voisi houkutus olla liian suuri.

- Mukana arvonnassa

Tommi K
Isyyspakkaus

Luin muuten myös aika kammottavan kokemuksen toisesta paikasta. Ajastettu robotti-imuri + koiran ripuli = aikamoinen sotku. :D

annannaa (Ei varmistettu)

Eikös tämä ollut Siskonpeti-sketsi? ;)

maijas (Ei varmistettu)

Onpas hauskan näköinen veitikka :D Kolhiiko maalattuja listoja niihin osuessaan?

Tommi K
Isyyspakkaus

En usko. Se nimittäin ei törmää esineisiin mitenkään vauhdilla, vaan osaa hidastaa jo esteen lähestyessä. Noituutta.

Eini (Ei varmistettu)

Olen jo vuosia haaveillut robo-imurista, näyttää kyllä niin kätevältä!

Hanna123 (Ei varmistettu)

Oih! Ihana, robotti-imuri on ollut harkinnassa pitkään, ja samaten tuo hyvältä kuullostava salaattisilppuri ;) nyt kun jäi taas äitiyslomalle niin kotityöt ikäänkuin siirtyivät kokonaan omille harteille. Tekniikka varmasti helpottaisi vapaa-aikaakin arvostavassa lapsiarjessa..

Pirjo (Ei varmistettu)

mukaan

Johanna K (Ei varmistettu)

Itsellä ei ole kokemuksia robotti-imurin käytöstä, mutta sellainen olisi varmasti kätevä ja siivousta helpottava laite. Varsinkin juurikin tuo huonekalujen alta imuroiminen sujuisi näköjään hyvinkin näppärästi. Oikein havainnollistava on tuo tekemäsi video! :) Juu ja osallistuisin siis mielelläni arvontaan.

anne88 (Ei varmistettu)

Tutulla on tämmöinen ja ihan hauska kapine, en ehkä kuitenkaan itselle ostaisi.

Maria98 (Ei varmistettu) http://majlife.blogspot.fi/

Jos hinta olisi vähän pienempi, niin voisin tuollaisen hankkia. Meillä on 2-kerroksinen talo ja mietin, että pitäisikö imuria kytätä yläkerrassa, ettei se pääse vahingossa syöksymään portaita alas. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Se osaa kuulemma tunnistaa portaat eikä syöksy, mutta laitteen mukana tulee myös kaksi majakkaa/virtuaalista seinää. Kun virtuaalisen seinän laittaa johonkin oviaukkoon (tai portaikon eteen), imuri ei mene sen ohi.

annannaa (Ei varmistettu)

Juurikin näin. Iso peukku robotti-imurille! Meillä on Roomba ja kaksikerroksinen talo, ja se tunnistaa portaikon kyllä todella hyvin, ei syöksy alas :) Myös virtuaalinen seinä toimii hienosti, estämme usein "jokapäiväsiivouksesta" lapsen huoneen, koska no, varmaan helppo arvata. Legot ja äärimmäisen tärkeät paperisilput, jotka ovat barbien sanomalehtiä tms jotka vaatii henkilön siivoamaan :D Me jätetään yleensä Roomba hurisemaan aamulla kun lähdetään kotoa. Ja siellä hän nököttää tyytyväisenä telakassaan iltapäivällä kun tullaan takaisin.

tiiu83 (Ei varmistettu)

Olen testannut joskus robotti-imuria ja minusta se vaikutti hankalalta.

kikke (Ei varmistettu)

ei ole kokemuksia robotti-imurista

TiaB (Ei varmistettu)

WOW, WOW ja WOW. Vekotin meni mun lahjalistalle ykkoseks! £545 ja ilmanen postitus, pieni hinta perherauhasta.

Looking for...

Yksin kun asun niin tuo motivaatio siivota on aika heikko, mutta koiran kanssa kannetaan sitten ihan antaumuksella juurikin hiekkaa sisään. Olen alkanut miettimään, että jos sitä vaan tyynesti heittäisi nykyisen vartissa hyytyvän imurin heittäisi roskiin ja kaksion imuroinnin saisi hoitaa sitten robotti. 

heeeeini (Ei varmistettu)

Robotti-imuri ois ajatuksena hauska mutta ei varmaan toimis meillä kun on lattiat täynnä leluja ja tavaraa ym ym ym. Imuroiminen on oikeestaan aika pieni homma sitten kun on saanu tavarat kerättyä :) Mutta ehkä joskus vois ollakin sellanen elämäntilanne vielä jossa tollaselle olis käyttöä. Tosin se siivooja ois toiveissa eka :D Mukana salaattisilppurin arvonnassa!

wilmaw (Ei varmistettu)

Tästähän sai mahtavan joululahjaidean omille, eläkeikää lähestyville, mutta sitäkin kiireisemmille vanhemmilleni.

Maiqu (Ei varmistettu)

Mä olen kiinnostunut kaikista arkea helpottavista jutuista. Tunnit loppuu vuorokaudesta...

Marli (Ei varmistettu)

Ei ole kokemusta robotti-imureista, mutta huvituksella olen katsellut naapurin pihalta eksyvää ja ojaan väsähtävää robottiruohonleikkuria.. :D

Marla-meritähti (Ei varmistettu)

Kaverini sai mieheltään syntymäpäivälahjaksi robotti-imurin. Hän loukkaantui. Minä taas olisin ollut ihan intona robo-imurista, rakastan kaikenlaisia laitteita. Heitä kynttilät pois, emme tarvitse romantiikkaa, koska meillä on elektroniikkaa!

vsh (Ei varmistettu)

Näyttää tehokkaammalta kuin edullisemmat robo-imurit.

moonangel (Ei varmistettu)

Jooo kyllä meillekin kelpaisi tuollainen imuri! Omia kokemuksia ei ole mutta näytti todella näppärältä ja kissatkin varmasti tottuisivat :) melkein alan jo harkitsemaan tuollaista :D

Satsuma (Ei varmistettu)

Haaveilen robotti-imurista, koska koirankarvaa kertyy kiitettävästi. KOkemusta kyseisestä vempaimesta ei vielä ole.
Mukaan kivaan arvontaan :)

merikukkaa (Ei varmistettu)

Robotti-imuri olisi kyllä kova sana meidän taloudessa!

Hukkakukka (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa! Robotti-imuri on varmasti kätevä peli.

Mimmi22 (Ei varmistettu)

Täälläkin on jo jonkin aikaa robotti-imuria haikailtu, ehkä vielä joskus kun hinnat vähän tippuu! Mukana arvonnassa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Osallistun arvontaan! ^^ Ja kysyn: kauanko tolla imurilla kesti siivota? En saanut katottua videota loppuun asti, josko vastaus olisi löytynyt sieltä :c

Tommi K
Isyyspakkaus

Vastausta ei olisi ollutkaan, ja se myös riippuu mm. asunnon koosta. Meidän 83 m2:n asuntoa imuri on siivonnut 1,5 - 2,5 tuntia. Jos pölysäiliö täyttyy, imuri palaa telakkaan nopeammin.

Anniliini (Ei varmistettu)

Onpa näppärän oloinen laite! Kuvittelin jo mielessäni kuinka päiväkodista kotiin tullessa vain napsauttaisin imurin päälle ja se imaisisi juurikin eteisestä ne rrrraivostuttavat hiekat ja roskat sisuksiinsa samalla kun itse voisi keskittyä ruuanlaittoon. Hinta vain on melkoisen suolainen..

Kukkavarvas (Ei varmistettu) http://uusioperheenkuviot.blogspot.fi

Robotti-imuri on ollut meillä toivelistalla todella pitkään. Vaan kahden kissan takia ei olla uskallettu hankkia. Me ollaan nimenomaan ajateltu että se käyttö olisi silloin kun ei olla kotona. Ja meidän tuurilla täällä leviäisi sen imurin mukana esimerkiksi kissan oksennukset.

Jodelie
Mama-mammutti

Vitsit. Robo-imuri kelpaisi kyllä tähän talouteen, tosin eipä salaattileikkurikaan toimettomaksi jäisi!

mamamammutti (@) gmail.com

Vea (Ei varmistettu)

EIKÄ MITEN IHANA VIDEO! :D Jos imuri aiheuttaa noin paljon iloa, niin sellainen pitäisi ehkä hankkia. Tosin veikkaan, ettei mun kissa välttämättä arvostaisi liikkuvaa toveria.

IrenaK (Ei varmistettu)

Siivouspalvelu kiinnostaisi, ketä käytätte ja paljonko maksaa? Seuraava postaus kaupallisena yhteistyönä keskustan siivouspalveluiden kanssa ja ilmaiset siivoukset teille vuodeksi. Ei nimittäin googlettamalla ole paljoa tietoa löytynyt!

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi kuulepas, toiveisiisi vastataan jo heti tuossa vuodenvaihteen jälkeen! :) Voin kyllä jo nyt kertoa, että siivousfirmamme on Freska. Hinnaston mukainen hinta 34 €/h.

Nyyrikki (Ei varmistettu)

En oikein ole innostunut noista robotti-imureista. Jollakin oli kuulema kärähtänyt, en siis ainakaan valvomatta jättäisi. Leikkuri kyllä kiinnostaa!

Annemarie (Ei varmistettu)

Ehdottomasti mukana robotti-imurin arvonnassa! Vanhempi malli on ollut viikottaisessa käytössä ja nyt olisi aika päivittää uuteen.

sarita71 (Ei varmistettu)

Osallistun leikkurin arvontaan. Ei ole kokemusta robotti-imureista.

Pages

Kommentoi