Testissä iRobot Roomba -robotti-imuri (+arvonta)

Kaupallinen yhteistyö: Witt

”Jos meillä ei kävisi siivooja, meillä olisi robotti-imuri.” Näin olen sanonut useasti. Nyt kun sain sellaisen testattavaksi, aloin pohtia, ovatko nämä todella toisensa poissulkevia asioita.

Saanko siis esitellä: iRobot Roomba 880: ihmisen toiseksi paras ystävä heti astianpesukoneen jälkeen. Väsymätön puurtaja, joka tekee siivoamisesta lähes hauskaa.

IMG_5371.jpg

Olemme jo kauan sitten päättäneet, että käytämme oman vapaa-aikamme mieluummin johonkin muuhun kuin siivoamiseen ja annamme jonkun muun huolehtia siitä, että lattiat pysyvät puhtaina ja tasot pölyttöminä.

Mutta vaikka kotonamme käy siivooja kerran viikossa, huomaamme, että pölyä ja roskaa ehtii kertyä nurkkiin ja sohvien ja pöytien alle ennen seuraavaa käyntiä. Erityisen inhottavaa on eteiseen lapsen mukana kulkeutuva hiekka, joka tuntuu ikävältä, kun kotona liikkuu paljain jaloin.

Kynnys ottaa imuri esiin ja imaista nämä pölyt ja roskat pois on silti todella suuri, sillä ”siivoojahan tulee taas parin päivän päästä, joten antaa olla”.

Nyt kun sain Roomban testattavaksi, havahduin siihen, miten paljon pölyä asuntoon todella tulee. Kun annoin robotin imuroida asunnon parin – kolmen päivän välein, sen säiliö täyttyi jokaisella siivouskerralla!

Roomba on voittanut ainakin seitsemän testiä, ja myös Helsingin Sanomat valitsi sen parhaaksi robotti-imuriksi toukokuun 2015 testissään. Imuri jaksaa työskennellä kerralla jopa 3 tuntia, joten se sopii myös isoihin asuntoihin.

Imuri kiertelee huoneita ja törmätessään esineisiin se vaihtaa suuntaa. Se tunnistaa pölyisemmät kohdat ja imuroi ne tarkemmin. Imurissa on pyörivä sivuharja, joka ylettää myös nurkkiin ja seinän vieruksiin. Katso tästä videosta tarkemmin, miten imuri liikkuu asunnossamme (ja mitä lapsi siitä pitää).

Olin huolissani siitä, löytääkö imuri hieman sokkeloisessa asunnossamme takaisin telakkaan ja miten se pääsee kynnysten yli, mutta huoli osoittautui turhaksi. Imuri ei häkeltynyt matoista eikä keittiön lattialle levitellyistä duplo-legoista, vaikka se siirtelikin niitä kulkiessaan.

Olen tähän mennessä käyttänyt imuria vain, kun olen ollut itse paikalla. Olen tietysti halunnut kytätä, missä imuri kulkee, siivoaako se jokaisen huoneen ja löytääkö se todella takaisin telakkaan. Laitteen voisi kuitenkin ohjelmoida imuroimaan tiettynä päivänä tiettyyn aikaan niin, ettei tarvitse itse olla kuuntelemassa imurin hurinaa. Se on kyllä pienempi kuin tavallisessa imurissa.

Nyt osaan jo katsoa, että lattialla ei ole mitään liian pientä ja litteää lelua, ja että läppärin johto on nostettu sivuun kulkuväylältä, joten seuraavassa vaiheessa uskaltaisin varmaan jo kokeilla imurin ajastamista.

IMG_5384.jpg

iRobot Roomba 880:n hinta on 799 euroa
Lisätiedot: witt.dk/ebook/iRobot800_seriesFI/#/1/

* * *

Nyt voit saada apua arkeen myös keittiön puolelle, sillä saan arpoa kanssanne Salad-to-go-salaattileikkurin!

Salad-to-go leikkaa ja raastaa hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä ja juustoa nopeasti, ja sen arvo on 89 euroa. Käy jättämässä kommenttikenttään vapaa kommenttisi (vaikkapa kokemuksesi robotti-imureista) ke 9.12.2015 klo 20:00 mennessä ja muista jättää myös sähköpostiosoitteesi, niin salaattileikkuri voi olla sinun. Paljastan voittajan torstaina 10.12.2015.

Kommentit (104)
  1. hannakaroliina
    9.12.2015, 20:10

    Olis kyllä hauska testata robotti-imuria! Ei siis mitään kokemusta niistä. Salaattileikkuristakaan ei kyllä sen puolin, kuulostaa hauskalta sekin!

  2. Väsynyt äiti
    9.12.2015, 15:59

    Tuo Roomba kuulostaa unelmapeliltä, kirjoitetaan pukille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *