Testissä Stokke Newborn Set

Isyyspakkaus

Tytöllämme on ollut aivan pienestä asti Stokken Tripp Trapp -tuoli, johon olemme olleet hyvin tyytyväisiä.

Pidimme nyt itsestään selvänä, että myös pojalle ostettaisiin samanlainen tuoli, kun hän alkaa istua kanssamme pöydän ääressä. Vaan sepä tapahtuikin nopeammin kuin ajattelimmekaan!

Kun tyttö oli aivan pieni, meillä oli lainassa sitteri, mutta koimme sen jotenkin hankalaksi. Se oli lattialla ollessaan jatkuvasti tiellä, ja vauvakin oli silloin aivan eri korkeudella kuin muu perhe. Joskus pidimme sitteriä pöydällä, mutta sekään ei ollut oikein hyvä ratkaisu. Lopulta tyttö ei edes näyttänyt viihtyvän sitterissä, joten kovin pitkään sitä ei käytetty.

Poika on nyt osoittanut samanlaisia piirteitä kuin siskonsa neljä vuotta sitten: hän on päivisin virkeä ja vaatii paljon seuraa eikä halua maata selällään sängyssä. Sylissäkään vauvaa ei voi pidellä koko päivää, jos haluaa saada jotain muutakin tehtyä.

Nyt kokeilimme tuttavan luona Stokken Tripp Trapp Newborn Set -istuinta, ja sehän olikin aivan loistava kapine! Se myös joudutti tuoliostoksiamme.

Newborn Set on Tripp Trappin selkänojaan kiinnitettävä vauvanistuin, joka näyttää vähän auton turvaistuimelta henkseleineen. Vauva istuu siinä tukevasti ja oikeassa asennossa, joka on istuma- ja makuuasennon puolivälissä.

Toisen Tripp Trapp -tuolin löysin käytettynä netistä. En onnistunut löytämään aivan saman väristä tuolia kuin tytöllä, mutta aivan tarpeeksi lähellä se on. Newborn Setin ja irtopäällisen sain puolestaan blogin kautta Stokkelta. Päällinen on käännettävä, ja sen toisella puolella on toinen sinisävyinen kuosi.

Vauva voi nyt tuolin ansiosta istua pöydän ääressä samalla tasolla kuin muu perheensä.

Hän näkee tuolista hyvin ympärilleen, ja häntä on helppoa käydä suukottamassa samalla, kun touhuaa jotain vieressä.

Hän viihtyy istuimessaan erinomaisesti ja ottaa siinä välillä jopa unetkin.

Tuolin paikka on keittiön oviaukossa, josta sitä on helppoa siirtää ja kääntää keittiön suuntaan, pöydän ääreen tai sohvan viereen.

Istuimen mukana tulee myös pidike, johon saa kiinnitettyä jonkin roikkuvan lelun viihdyttämään vauvaa.

Loistosetti, ja kylläpä nyt harmittaa, että emme ymmärtäneet hankkia tällaista jo silloin, kun tyttö oli pieni!

 

Stokke Tripp Trapp Newborn Set saatu blogin kautta.

Kommentit

Hengailee (Ei varmistettu)

Hyvin näyttää viihtyvän! Onko teillä ollut pohdintaa siitä, kuinka kauan uskallatte pitää lasta sitterissä per vrk? Esim. täällä sanotaan sitterin olevan huono selkärangalle: http://www.epshp.fi/kersanet/kasvu_ja_kehitys/vauvaika/kehitys/liikkumis...

Tommi K
Isyyspakkaus

Eipä oikeastaan. Hän kyllä itse ilmoittaa ennemmin tai myöhemmin haluavansa pois istuimesta, ja pidempiä aikoja hän on esim automatkoilla ollut auton turvakaukalossa. Tuon tyyppiset sivut ja niillä olevat kritiikit lähtevät siitä ihmeellisestä oletuksesta, että jos lapsi on sitterissä, hän on vain sitterissä. Ei kai pitkiä aikoja vatsallaan tai selällään oleminenkaan ole sen parempaa, ja jos lasta pitää sylissä, asento ei useinkaan liene sen parempi kuin sitterissä.

Reetta Mäklin (Ei varmistettu)

Mikä ihana rakastunut pieni virneilme pojalla tuossa äidin suukotuskuvassa <3 <3

Tommi K
Isyyspakkaus

<3

annemi

Aivan ihana pieni poika, mitkä hymyt <3

Metsästin itse tuota samaa lisäosaa käytettynä raskaana ollessani muutaman kuukauden, meinasin luovuttaa mutta lopulta se löytyi. ONNEKSI! on muuten paras hankinta, meidän pieni on tykännyt olla siinä myös ja nyt nelikuisena on jo omien soseiden kanssa aktiivisesti perheen ruokailuhetkissä mukana. Hän tykkää myös istuskella kaukalossa kun teen ruokaa ja samalla häntä on helppo viihdyttää ja suukotella :) 

Lisäosa helpotti myös arkea kun vauva oli pienempi, saatiin tosiaan hetkeksi kädet vapaiksi ja usein syötyä iltaruoka koko perheen ollessa pöydän ääressä. Onpa meidän minikokki nukahtanutkin kaukaloonsa pari kertaa pöydän päähän :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiva kuulla! Meillä on ollut taas tänään (kuulemma) vähän vaikeampi päivä, ja poika ei ole ollut kovinkaan pitkiä aikoja istuimessa päivällä. Kun on kivempi olla sylissä niin että äiti katsoo silmiin :)

annemi

Syli on aina paras <3 

allu_ (Ei varmistettu)

Minä olen varmaan vähän vastarannankiiski tässä TrippTrapp-asiassa. Meilläkin on sellainen ja harmittaa, että maksoin siitä! Syöttötuoli-iässä se oli aluksi käytössä, mutta sen puhdistaminen oli tuskaa. Liikaa koloja mistä pestä puurot pois. Lisäksi tuolin maalipinta alkoi halkeilla pienestäkin kosteudesta. Kerran vaihdoin takuun piikkiin istuin- ja jalkalevyt, mutta uudet levyt menivät samaan kuntoon heti. Meidän tuoli on valkoinen ja ilmeisesti se on helpoiten pilalle menevä väri. Mutta miksi tehdä syöttötuoli, jota ei voi pyyhkiä puhtaaksi? Ja niitä maitomukejakin on kaatunut lukemattomia... Marssin Ikeaan ostamaan ruman, mutta käytännöllisen Antilop-syöttötuolin.

TrippTrapp pääsi käyttöön, kun lapsi oli tarpeeksi vanha siirtymään pois syöttötuolista. Ja vieläkin kiroan kokon tuolin. Istuinosa on niin leveä, että lapsi mahtuu venkoilemaan, pyörimään ja hyörimään, istumaan jopa poikittan jalat istuinosalla, eikä syömisestä tule mitään. Monta kertaa olen harkinnut taas Ikea-reissulla, josko ostaisin sieltä juniorituolin. Niihin kun mahtuu vain lapsen peppu ja ylimääräistä tilaa pelleilylle ei ole. Ja sitten saimme oman TrippTrappin sukulaisilta myös nuoremmalle lapselle...

Tuo Baby set näyttää kyllä kivalta, juuri sen takia, että vauvan saa pois lattialta. Ja kuvissa käyttäjä vaikuttaa oikein tyytyväiseltä!

allu_ (Ei varmistettu)

Siis Newborn set, ei Baby set (sehän onkin se syöttötuoliosa...)

Nakki (Ei varmistettu)

Siis mikäön ei ole ärsyttävämpää luin puhdistella tripp trappia! Meillä 2 lapsen kokemus tuolists, toinen oksentavaa sorttia - järkyttävän raskas kotityö tuo tuolin putsaus!!

Tommi K
Isyyspakkaus

Hui :-o

Torey
Näissä neliöissä

Meillä tuolia taasen on rakastaneet niin lapset kuin aikuisetkin. Mietittiin ensin kahta tuolia, mutta kun isompi tuntui muutenkin siirtyvän hiljalleen aikuisten tuoleille, niin ollaan menty yhdellä. Tuoli on ollut käytössä kahdella lapsella melkein 5 vuotta ja maali ei ole mennyt miksikään. Sitä on pesty oikein pesuaineillakin ja ainoat pysyvät jäljet pienten kulumien lisäksi on pienien varpaiden jäljiltä olevat kynsilakat. :P Meillä ollaan siis oltu todella tyytyväisiä! Tuota Baby Settiä meillä ei ole ollut kun kumpikin tyttö on tykännyt sitteristä. :)

 

Ja Tommille: teidän poika on tosi suloinen! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Meillä on kans molemmat ostettu käytettynä, ja ne on lakattua puuta. Se se vanhempikaan ole mennyt miksikään, mutta ei meillä sitä tosiaan ole jouduttu juurikaan hinkkailemaan puhtaaksi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Puhdistaminen? Onkohan meidän tyttö sitten jotenkin poikkeuksellisen siisti, sillä mä en ole kertaakaan kaivellut puuroja mistään koloista. Joskus pyyhkäissyt rätillä. Mutta tuon hyörimisen ja pyörimisen kyllä tunnistan! :D Ikean juniorituolit on kyllä ihan kivan näköisiä. Mitenköhän hyvin ne pysyy pystyssä, jos tyyppi potkaisee vauhtia pöydästä? Stokkea ei ole meillä saatu kaadettua.

Torey
Näissä neliöissä

Meillä esikoinen aikoinaan ykäsi tuoliin. Ei muuta kuin osasia irti ja en muista oisko mies sen kantanut suihkuun ja heti suihkuttanut puhtaaksi. Mutta ihan käyttökelpoinen se senkin jälkeen vielä on ollut. :D

Saatiin lahjaksi Tripp Trapp jo ennen vauvan syntymää ja ajateltiin ettei sitä tule käytettyä vielä pitkään aikaan, mutta tuohan on aivan mahtava! Pakko pistää heti tilaukseen! Teidän muksu näyttää ainakin viihtyvän loistavasti! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Suosittelen!

pikkukalanen (Ei varmistettu)

Voi miten suloinen tuo suukkokuva, ja muutenkin niin iloisen ja tyytyväisen näköinen pikkumies :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, on suloinen ja tyytyväinen tyyppi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä oli toi, ja oli loistava. Poika oppi istumaan aika myöhään, niin oli käytössä pitkään. Ei tarvinnut viritellä syöttötuoliin mitään pehmusteita, kunnes oppi istumaan. Tuttavat taas ei nähneet tästä mitään hyötyä omalle lapselleen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Niin, toiset pitävät myös kantoreppuja turhakkeina. Meillä taas sitteri ja kantoliina eivät päässeet jatkoon.

Nipa_3 (Ei varmistettu)

Tuo lisäosa on ihan huippu! Erityisesti toisen lapsen kohdalla. Meidän hulivilin viereen vauvaa ei uskaltanut jättää sitteriin hetkeksikään. Ja vauva " korkealla" vei myös vähemmän tilaa keittiössä kun sitteri lattialla.

Tommi K
Isyyspakkaus

Meillä myös tyttö pitää siitä, kun pikkuveli on tässä istuimessa. Tänään hän istui pitkään veljen edessä ja otti kuvia vanhalla pokkarikamerallani :)

Kommentoi