The Angry Birds Movie on täällä!

Tämän viikon pääteema ja suuri jännityksen aihe on The Angry Birds Movie. Siis Angry Birds -elokuva. Elokuvan Suomen-ensi-ilta on huomenna, mutta kutsuvierasensi-ilta oli jo tiistaina.

Iso JEEEEEE!!!

Olen siis itse töissä Roviolla, mutta tähän ensi-iltaan sain kutsun bloggaajana, ja sain kutsua mukaan kaksi muuta bloggaajakaveria.

IMG_2859-2.jpg

Kuva: Elsa Heiko

Elokuva on ollut maailmalla esillä hyvin näyttävästi, ja myös Helsingissä Redin vihaiset silmät tuijottavat ohikulkijoita Tennispalatsin ikkunateippauksista.

IMG_2303-2.jpg

Lehdissä on tietysti jo kerrottu kaikki faktat elokuvan tuotannon kustannuksista ja spekuloitu sillä, kiinnostavatko linnut ja possut ”enää” ihmisiä. Sitten on pohdittu, onko leffan juoni muukalaisvihamielinen.

Toiset kriitikot ovat pitäneet leffasta, toiset ovat jääneet kaipaamaan vahvaa naispääosaa ja lisää syvyyttä hahmoihin. Ja Frozeniinkin on verrattu. Täytyypä muistuttaa, että Frozen on kuitenkin kautta aikain maailman menestynein animaatioelokuva, ja jopa Disneyn on vaikea yltää uudelleen yhtä suureen täysosumaan.

Mutta Angry Birds -elokuvahan on aidosti todella hyvä! Se on sopivan monitasoinen niin, että se on hauska sekä lapsille että aikuisille. Animaation jälki on upeaa ja värikästä, ja jopa 3D-versiona kuva on kirkas. Jos yleensä suhtaudun vähän skeptisesti 3D-elokuviin, tätä elokuvaa suosittelisin ainakin aikuisille kolmiulotteisena.

IMG_2867-2.jpg

Itse olen tietysti puolueellinen, vaikka en ole leffan tekemisessä mukana ollutkaan. Otankin siis vapauden laitana kahta puolueetonta bloggaajaa, jotka olivat katsomassa elokuvaa kanssani. Kumpikaan ei ole ollut aiemmin Angry Birds -fani eivätkä he ole myöskään pelanneet pelejä.

WTD-Nata sanoi:

”Ihan törkeen hauska leffa, nauroin nolosti ääneen. Ja hei, missä toisessa koko perheen elokuvassa soi Sound of da Police? Kysynpähän vain.”

Oi mutsi mutsi -Elsa puolestaan kirjoitti omassa blogissaan näin:

”Osaksi varmasti juuri ennakko-odotusten puutteesta johtuen Angry Birds elokuva räjäytti mulla pankin. Se oli hauska, nokkela, mukaansa tempaava, värikäs ja visuaalisesti tosi hieno.”

Nyt odotan lauantain perhenäytöstä, jossa tyttö ja Rouvakin pääsevät näkemään elokuvan. Sitten taidan joutua käymään vielä kerran katsomassa leffan englanninkielisenä.

Ja pääsenpähän ihailemaan vielä lopputekstejä pariin kertaan isolta kankaalta. Ei sitä nimittäin uskonut, että oma nimi olisi vielä joskus Hollywood-leffan lopputeksteissä! Taisivat luetella kaikki roviolaiset siellä viimeisissä kiitoksissa 🙂

Vaikka Angry Birdsit eivät edes kiinnostaisi, elokuva kannattaa mennä katsomaan jo ihan siksi, että se on suurin suomalainen elokuvatuotanto, jota on koskaan tehty tai tullaan mahdollisesti tekemään.

IMG_2865-2.jpg

Nyt on edessä jännittävät pari viikkoa. Ensimmäiset kritiikit Yhdysvalloista ovat olleet positiivisia, ja esim. Variety kirjoitti elokuvan ylittävän ”kaikki kyyniset odotukset”. Varsinainen ensi-ilta on siellä kuitenkin vasta ensi viikolla.

Kaikki siis sankoin joukoin elokuviin, niin Suomessa kuin ympäri maailman!

Kommentit (10)
  1. Moi! Sopiiko sinun mielestä heinäkuussa 4 vuotta täyttävälle? Onko kuinka pelottava?

    1. Leffa on viralliselta luokitukseltaan S, eli sallittu kaikille. Pelottava se ei ole, mutta pari action-kohtausta voivat olla vähän jännittäviä pienille. Itse en epäröi oman lähes 4-vuotiaani kanssa yhtään. Sinne vaan! 🙂

  2. Täytyy mennä katsomaan. Traileri ollaan nähty pariin kertaan ja lapsi vaatii päästä katsomaan. Kyllä itseänikin oikeastaan aika kovasti kiinnostaa trailerin perusteella, vaikken ole koskaan Angry Birdsejä pelannut tai niistä muutenkaan mitään tajua.

    1. Juu, tuo leffa toimii tosi hyvin, vaikka ei olisi koskaan pelannutkaan pelejä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *