The Angry Birds Movie perheen silmin

Myös Rouva ja tyttö pääsivät eilen katsomaan Angry Birds -elokuvan Rovion perhepäivässä. Näytöksen jälkeen lapsille oli vielä järjestetty hauskaa Angry Birds -aiheista puuhaa Rovion toimistolla Keilaniemessä.

IMG_2767.jpg

Luin jostain spekulointia elokuvan ikärajasta, ja toiset taisivat luulla sitä kielletyksi alle 7-vuotiailta. Leffa on kuitenkin sallittu kaikille.

Tyttömme (huomenna 4-v) kertoi, että piti leffasta. Yritin kysellä, mistä hän piti, mutta hän ei osannut sanoa tarkalleen. Kovin paljon en nähnyt tytön kuitenkaan nauravan elokuvan aikana, mutta pääosa vitseistä onkin suunnattu vähän vanhemmille ja oikeastaan aikuisille.

”Mutta oliko se siis hyvä?” kysyin. ”Oli, tosi hyvä.”

Tyttö kertoi pitävänsä Redistä ja Stellasta sekä ”pikkutipuista”. Elokuvassa vilisee siis paljon pieniä suurisilmäisiä untuvikkoja (engl. Hatchlings), jotka ovat olleet todella suosittuja Angry Birds -elokuvan teasereissa pitkin talvea ja kevättä. 

Minulta on myös kyselty, onko elokuva pelottava. Pelottava ei ole oikea sana. Lintusaaren munaryöstö ja taistelu possukaupungissa (sorry spoilerit) ovat vauhdikkaita ja intensiivisiä ja siten aika jännittäviä. Tyttö myös näytti jännittyneeltä, ja jälkikäteen oli tuohtunut siitä, että possut olivat niin ”tyhmiä” ja varastivat ne munat. Ei hän kuitenkaan pelännyt.

IMG_2893-2.jpg

Rouvan reaktiot leffaan jännittivät itseäni eniten. Ja onneksi hän piti elokuvasta. Kovasti. Vilkuilin häntä salaa välillä, ja hän katsoi elokuvaa hymyssä suin. Hän naureskeli vitseille ja kehui muutamia niistä elokuvan jälkeen erityisen hauskoiksi.

Instagramiin hän kommentoi elokuvaa näin: ”Pääsin katsomaan aamulla vihaisia lintuja miehen työn takia roviolaisten perhepäivään ja kyllä, yllätyksekseni nautin leffasta ihan alusta loppuun (olen enemmän sellaisten elokuvien ystävä, joissa päähenkilöt lähinnä katselevat viipyilevästi toisiaan ja välillä keskustelevat). Angry Birds -leffa oli vauhdikas, rytmikäs ja myös hauska ihan näin aikuisen ihmisen näkökulmasta (mm. Hohto-viittaus). Ihan uskomattoman kreisi veto Roviolta lähteä tekemään itse Hollywood-leffaa, mutta juuri siksi tämä on niin mahtavaa. Toivon leffalle menestystä kaikesta sydämestäni. Menkää ihmiset katsomaan!”

Ja kyllä hän myös sanoi, että oli siinä lähes tippa linssissä ylpeydestä, kun elokuvan alussa kuului ensimmäisen kerran Angry Birds -peleistä tuttu teema ison orkesterin soittamana.

Niin, ja ne lopputekstit. Nyt sain kuvan myös sieltä 🙂 Siellä se on keskivaiheilla ihan oikealla.

IMG_2777 (1).jpg

Ensi-iltaviikonlopun jälkeen näyttää, että elokuvasta tulee yksi vuoden katsotuimpia Suomessa. Yhdysvaltojen ensi-iltaa joudumme odottamaan vielä viiden päivän ajan, ja menestys rapakon takana on se, mikä todella sanelee taloudellisen menestyksen. 

Kommentit (7)
 1. Käytiin tsekkaan maanantaina ja oli lapsen eka leffareissu (koska ei ole ollut aiemmin S-ikärajalla sellaisia leffoja, jotka olis lasta kiinnostaneet, kaikki on olleet ikärajalla 7, eikä niihin ole ollut asiaa nyt 3v 9kk lapsen kanssa). Vaikka lapsi ei tuntenut AB-konseptia kovinkaan hyvin etukäteen, lähinnä on pelannut AB Star Warsia ja linnut on etäisesti tuttuja olleet, mutta nyt aukesi hänellekin ihan uusi maailma.

  Kaikki viihtyi. Lapsi, vanhemmat, setä ja isovanhemmat. Kaikki nauroi, lasta jännitti Redin kohtalo ja kokemus oli kokonaisuutena erittäin hyvä. 

 2. Miksi lasten elokuviin pitää tukea aikuisten vitsejä?

  1. Siis onko täällä joku vierailija jolla on huono päivä ja purkaa sitä nyt Tommin blogiin?

   Lapset ei tuppaa käymään elokuvissa yksin. On aika kiva yleensä, että elokuvissa on jotain sekä lapsille, että aikuisille! Itse ainakin mielummin vietän 1,5h niin että viihdyn itsekin. 

  2. Murkinamasu
   16.5.2016, 12:09

   Oletko sä vahingossa syönyt vähän ärrinmurrin-karamelleja? Tämä ei ole ainoa kiukuttelu tässä blogissa tänään. Kuules kiukkumaakari: oletko sä muistanut tänään syödä? Joskus munkin lapsilla nälkä aiheuttaa kiukkumakkarointia. 😀
   Elokuvissa on kiva, että on kaikille vähän kaikkea, kun yhdessä niitä leffoja usein katsotaan. Parhaimmillaan ne aikuisten vitsit eivät mitenkään haittaa niitä, joille ne ei ole suunnattu, vaan tarjoavat lasten elokuvaan tietyn tason aikuisellekin.

  3. Ja huvipuistoihin aikuisten laitteita! Eikö olekin käsittämätöntä, että aikuisten pitäisi nauttia koko perheelle tarkoitetusta viihteestä?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *