Toivolan Vanhassa Pihassa

Jyväskylä on niitä kaupunkeja Suomessa, joista on surutta hävitetty lähes kaikki merkit elämästä ennen 1950-lukua. Joitain puutaloja keskustassa on säilynyt, mutta kovin suurta merkitystä niillä ei ole kaupungille tai kaupunkilaisille ollut.

IMG_9340 (2).jpg

Siksi olikin ilo kuulla, että Cygnaeuksenkadun alkupään 1800-luvulta peräisin olevaan puutalokortteliin oli avattu Toivolan Vanhaksi Pihaksi nimetty käsityöläismiljöö. Kokonaisuudessa on useampi rakennus, joissa on sekä pikkuputiikkeja että vanhan synnytyslaitoksen alakerrassa sijaitseva Kahvila Muisto.

Vaikka piha kahviloineen on auennut jo vuonna 2012, saimme aikaiseksi vierailla siellä ensimmäisen kerran vasta viime viikonloppuna.

IMG_9376.jpg

Kahvila Muisto on mukava lisä kaupungin muuten melko vähäiseen kahvilatarjontaan.

IMG_9378.jpg

IMG_9387.jpg

Pihassa on tapahtumia ympäri vuoden, ja myös vanhan synnytyslaitoksen ja Toivolan talon pikkuputiikit ovat avoinna kesät talvet.

IMG_9365.jpg

IMG_9369.jpg

Lisäksi pihan makasiinirakennuksissa on kesällä useampi pop-up-kauppa.

IMG_9342 (1).jpg

Ihastuimme kovasti Melli EcoDesignin lastenvaatteisiin, joissa oli PaaPii Designin hauskat eläinkuosit. Vink vink, vaatteita saa muuten tilattua myös netistä (http://www.melliecodesign.com/).

IMG_9354 (1).jpg

IMG_9346.jpg

Kesäviikonloppuisin Kahvila Muistossa on lettukestit. Kymmenellä eurolla saa ruokaisan letun, ja ainakin minun poro-meetvurstitäytteeni oli erittäin maukas.

IMG_9426.jpg

IMG_9431.jpg

IMG_9410.jpg

Äitini kehui kovasti kahvilan sunnuntaibrunssia, mutta se oli nyt kesätauolla. Brunssi on kyllä ehdottomasti käytävä maistamassa joskus syksyllä.

Toiseen kertaan jäi myös vierailu pihan varsinaisissa museorakennuksissa eli 1800-luvun puolivälin jyväskyläläisissä käsityöläiskodeissa, jotka olivat sunnuntaina suljettuina.

IMG_9415 (1).jpg

Mutta mielellänihän täällä vierailen toistekin!

 

Lisätiedot: http://www.toivolanvanhapiha.fi/

Kommentit (20)
  1. Tuo on kyllä niin sympaattinen paikka! Itsenäisyyspäivänä sai tuntea ylpeyttä jyväskyläläisenä, kun kyseisen pihan isäntä ja emäntä olivat mukana Linnan juhlissa, heh!

  2. Mellin ihana pupu-designilla oleva hattu oli ensimmäinen vaatekappale mikä tytölle hankittiin raskauden aikana. Tykkään kovasti!
    Ja Toivolan pihalla tulee käytyä Hermannin herkkutori-tapahtumissa. Aivan ihana miljöö muutenkin ja todella monipuolisesti löytyy kaikkea!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *