Tokiosta

Täytyy myöntää, että ensimmäisellä Tokion-reissullani, kymmenen vuotta sitten, en ollut hirveän ihastunut kaupunkiin. Se tuntui valtavalta ja vaikeasti hahmotettavalta, ja kielimuuri oli yllättävän korkea. 

IMG_8539.jpg

Harajuku, Takeshita Street

IMG_8344.jpg

Shibuya Crossing

Nyt kun olen käynyt Tokiossa kahdesti lyhyen ajan sisällä, olen niin sanotusti löytänyt kaupungin. Tämä on paljolti henkilökohtaisen paikallisoppaani ansiota. Kun hän näytti paikkoja ja antoi vinkkejä, kaupunkiin oli helpompi päästä sisään. Silti olisi kyllä erittäin hyvä, jos osaisi paikallista kieltä, sillä monessa paikassa englantia ei puhuta tai sitä puhutaan vain auttavasti.

IMG_8275.jpg

JR Station, Shibuya

Liikkuminen on helppoa, vaikka metro- ja junaverkosto voivat vaikuttaa alkuun sekavalta. Kaikki asemat on kuitenkin nykyisin nimetty myös länsimaisin kirjaimin ja lippuautomaatit puhuvat englantia. Lippua ostaessa pitää tietää vain, minkä hintaisen lipun tarvitsee, mutta se selviää seinässä olevasta taulusta. Ja aina voi ostaa myös halvimman lipun ja maksaa lisää Fare Adjustment Machinessä määränpäässä.

IMG_7980.jpg

IMG_7999.jpg

IMG_7991.jpg

Ameyoko Street Market

Sen sijaan paikkojen löytäminen pelkän osoitteen perusteella ilman Google-karttaa on käytännössä lähes mahdotonta. Tokiossa ei voi suunnistaa katujen nimien ja talojen numeroiden mukaan, vaan osoitejärjestelmä perustuu numeroituihin alueisiin ja kortteleihin. Esimerkiksi osoite 1 Chome-2-3 Jingūmae, Shibuya-ku Tarkoittaa Shibuyassa Jingūmaen kaupunginosassa olevaa chome-aluetta 1 ja siellä olevaa korttelia 2 ja korttelissa olevaa taloa numero 3. (Toivottavasti tämä meni nyt oikein.) Tavallaan loogista mutta ulkopuoliselle vaikeaselkoista.

IMG_8482.jpg

Pehmoleluautomaatteja Ameyokossa

IMG_8530.jpg

IMG_8533.jpg

Peliautomaatteja

Minä otin tavaksi etsiä paikat Google Mapsilla iPadillani silloin, kun olin kiinni wi-fissä jolloin kartta jäi iPadin välimuistiin.

Monilla juna-asemilla on muuten ilmainen wi-fi-verkko, ja esimerkiksi Shibuyassa koko Shibuyan aseman ympäristön kattaa ilmainen verkko, johon voi hakea salasanan Hachikōn patsaan vieressä olevasta turisti-infosta.

IMG_8405.jpg

Yamanote-rengaslinja

Shibuya on muutenkin erittäin suositeltava alue majoittumiseen. Sinne pääset Naritan lentokentältä suoraan Narita Expressillä, kulkuyhteydet muualle kaupunkiin ovat loistavat ja alueella on niin paljon kauppoja ja ravintoloita, ettei sieltä ole mikään pakko edes poistua.

IMG_8513.jpg

Sushi

On muuten hyvä varata mukaan sen verran käteistä että selviää joistain pienistä ostoksista. Minä nimittäin huomasin paikanpäällä, että luottokorttini magneettijuova oli pilalla, joten se ei toiminut paikoissa, joissa ei ollut sirukortinlukijaa. Valitettavasti korttini ei kelvannut Narita Expressin lipunmyyntiautomaattiin eikä yhteenkään käteisnostoautomaattiin.

IMG_8270.jpg

Tokyo Skytree, Narita Express

Onneksi käteistä oli mukana sen verran, että sain Narita Expressin liput sillä, ja pienen pohdinnan jälkeen pyysin Tokiossa asuvaa kollegaani tuomaan vähän käteistä, kun tapaamme, jos kortti ei toimisi lainkaan. Sittemmin huomasin että sirukorttini toimi jokaisessa kaupassa ja ravintolassa.

IMG_8548.jpg

NTT Docomo Building 

Nyt olen siis jo takaisin loskaisessa Helsingissä, mutta Tokion-tunnelmia riittää vielä muutamaan juttuun ensi viikon aikana.

Luulen, että tämän reissun jälkeen en tule vähän aikaa käymään Tokiossa, mutta mistäs sitä tietää. Ainakin olisi kiva ottaa perhe mukaan. Huomasin taas ajattelevani koko ajan, että voi miten Rouva tykkäisi tuosta ja tyttö tykkäisi tästä niin paljon.

IMG_8574.jpg

Shibuya

Kommentit (5)
 1. Jännitin ennen Tokion matkaa olisimmeko koko ajan eksyksissä, niin moni oli varoitellut kaupungin sekavuudesta. Vuokrasimme kuitenkin tasku-wifin netin kautta. Sen sai noutaa lentokentän toimistosta tai tilata hotelliin. Hinta oli alle 5€/päivä sisältäen palautuspostituksen. Googlen kartoilla pääsi suunnistamaan helposti ja päiväohjelmaakin vähän päivitettiin netin avulla kesken päivän. Ihan loistava kapine. Liikkumista varten hankimme ladattavan Suica-kortin, ei tarvinnut lippuautomaatilla ihmetellä ennen joka matkaa. Sama kortti kävi Kiotossakin.

  Tokiosta tuli ennakkoluuloistani huolimatta yksi suosikkikaupungeistani.

  1. Tuollaista tasku-wifiä olen joskus miettinyt, mutta en ole saanut aikaiseksi etsiä. Suica-korttiakin harkitsin, mutta koska matka oli niin lyhyt molemmilla kerroilla, pärjäsin hyvin ilmankin.

 2. Tokio on minunkin suosikkejani! Suosittelen muuten kahden kortin taktiikkaa. Meilläkin esim perheen käytössä ruokaostoksilla ja yhteisostoissa eri kortti jonka saldo maksetaan aina yhteiseltä tililtä. Samainen kortti on back-up jos Visa ei toimikaan!

  1. Arvaapa vaan, ei toiminut Visa eikä MasterCard. Epäilen että puhelimen kotelo on pilannut magneettijuovat. Nyt laitan uudet kortit metalliseen käyntikorttikoteloon, joita ostin Mujista.

   1. Joo jos sulla on magneetti lähellä kiin juovat menee!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *