Top 10 Disney-animaatiot

Lupasin tytölle, että sen jälkeen kun hän täyttää neljä, voimme alkaa katsoa Disneyn klassikkoelokuvia. Hän tunsi tietysti jo monet hahmoista entuudestaan ja joitain tarinoita oli luettu satukirjoista, mutta leffoista hän oli nähnyt ennen neljää ikävuotta vain Frozenin ja Lumikin.

IMG_5566.jpg

Taisin odottaa neljävuotissynttäreitä tästä syystä vähintään yhtä paljon kuin tyttökin, ja olemme viime aikoina katsoneet useammankin elokuvan.

Onkin ollut mielenkiintoista sekä seurata lasta katsomassa leffoja että kysellä häneltä, mitä hän niistä piti. Ja sitten olen tietysti ollut järkyttynyt, kun lapsi ei olekaan ollut jostain omasta suosikistani niin vaikuttunut.

Mutta hän on tietysti oman leffamakunsa paras asiantuntija, ja pyysin häntä laittamaan tähän asti näkemänsä Disney-klassikot järjestykseen. Ykkössija on helppo arvata, mutta muuten lista oli itselleni yllättävä.

 1. Frozen. Tietysti. Sen asemaa ei horjuta mikään, ellei sitten tekeillä oleva Frozen 2 ole vielä parempi. Ja sehän katosi nyt Netflixistä, joten Blu-ray pitää hankkia omaan hyllyyn.
 2. Kaksin karkuteillä. Tähkäpään pitkä taikatukka on vaan niin maaginen. Ja onhan siinäkin elokuvassa jokin tarttuva kappale.
 3. Pieni merenneito. Ursula oli vähän pelottava, mutta tämän elokuvan jälkeen tyttö ilmoitti haluavansa olla merenneito.
 4. Aladdin. Hienoa! Aladdin on myös omia suosikkejani, ja olin iloinen, kun se pääsi näin korkealle, vaikkei varsinainen prinsessasatu olekaan.
 5. Lumikki. Klassikkojen klassikko. On muuten sallittu kaikenikäisille, vaikka onkin paikoin pelottava.
 6. Kaunotar ja hirviö. Yllätyin siitä, että tämä ei ole korkeammalla sijalla tällä listalla. Leffa on myös omia suosikkejani.
 7. Tuhkimo. Katsoin itsekin elokuvan varmasti ensimmäistä kertaa kokonaan, ja jotenkin aika tuntui ajaneen tästä kerrontatavasta ja naiskuvasta ohi. Olin itse asiassa jopa järkyttynyt siitä, miten aivoton hahmo Tuhkimo olikaan.
 8. Peter Pan. Tyttö halusi nähdä elokuvan Helinä-keijun vuoksi, mutta ilmeisesti piti siitä myös muuten.
 9. Nemoa etsimässä. ”Mitä sille äidille tapahtui?” Niin, olihan elokuvan alku vähän julma, vaikka se muuten hauska onkin.
 10. Autot. Eivät iskeneet aivan samalla tavalla kuin kummipoikaan ja hänen veljeensä aikanaan.

+Bubbling under: Toy Story.

Sitten oli mielenkiintoista kysellä tytöltä myös, miten hän sijoittaa muita viime aikoina näkemiämme elokuvia samalle listalle:

 • Vihdoin kotona, Dreamworksin avaruusolioelokuva vuodelta 2015, sijoittui yllättävän korkealle: se on kaiken kaikkiaan toiseksi paras elokuva, jonka tyttö on nähnyt ja voittaa jopa Tähkäpään tukan!
 • Angry Birds, Rovion ylpeys, on sentään parempi kuin Nemoa etsimässä mutta ei peittoa Peter Pania.
 • Pikku Prinssi vetosi tyttöön enemmän kuin Autot mutta vähemmän kuin Nemo.
 • Tenavat, elokuva, jossa isi nukahti, sijoittuu tällä listalla Pikku Prinssin ja Autojen väliin.

Seuraavaksi vuorossa ovat The Lego Movie ja Liisa ihmemaassa. Ensiksi mainittu on isin valinta, ja jälkimmäisen tyttö valitsi itse, kun esitin vaihtoehdoiksi monta Disneyn klassikkoa. Bambin hän olisi halunnut nähdä vielä enemmän, mutta kaupan hyllyssä oli vain DVD ja itse halusin ostaa leffan Blu-rayna. Yritin ehdottaa tytölle myös Itse ilkimyksiä ja Kätyreitä, mutta ne eivät kiinnostaneet.

Sitten tuolla omassa hyllyssä polttelisi Leijonakuningas, mutta se saattaa olla vielä vähän turhan pelottava pienelle. Zootropoliksen ajattelin ostaa, kun se ilmestyy kauppoihin.

Mutta voi, miten paljon on vielä näkemättä näidenkin jälkeen! 

Kommentit (28)
 1. Zootropoliksesta varoituksen sana, jos ette ole nähneet, on aika jännä. Kävin katsomassa melkein 6v tytön kanssa ja hän piti käsiä silmien edessä jännimmissä kohdissa. Sanoi elokuvan jälkeen kyllä hyväksi elokuvaksi ja tykkäsi kaikesta huolimatta. 

  Miten Aristokatit, 101 dalmatialaista, Viidakkokirja ja Dumbo elokuvat sopisivat teille?

  1. OK, hyvä tietää. Nuo muut mainitut on sellaisia, että en välttämättä ostaisi kotiin, joten ehkä ne voisi vaikka vuokrata jostain.

 2. Aristokatit ja Ratatouille ovat omia suosikkeja

  1. Mä en ole varmaan Aristokatteja nähnyt kokonaan. Rottatouille oli hauska!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *