Tove 100 vuotta ja Muumi-arvonta

Yhteistyössä: Arabia, Finlayson ja Fazer

Vanhana Muumi-fanina olin ilahtunut, kun sain kutsun Arabian, Finlaysonin ja Fazerin järjestämään Hetkiä Muumilaaksossa -bloggaritapahtumaan, jossa sekä tutustuttiin järjestävien osapuolten uutuustuotteisiin että puuhasteltiin ja herkuteltiin yhdessä lasten kanssa.

IMG_9081.jpg

Minulla ja muumeilla on pitkä yhteinen historia, joka alkaa jo 1980-luvun alusta. Olin suuri Muumi-fani kauan ennen 1990-luvulla alkanutta muumibuumia ja luin jo alle kouluikäisenä uudelleen ja uudelleen sekä alkuperäisiä Muumi-kirjoja että alkuperäisiä Muumi-sarjakuvia.

Olen myös aikamoinen muumipuristi, jonka mielestä japanilaismuumit ovat aivan liian pieniä, pyöreitä, vaaleanpunaisia ja varsinkin kilttejä. Puhumattakaan siitä että keitä ihmeessä ovat Noita tai Aliisa? Uutuustuotteet olivat onneksi uskollisia alkuperäisille hahmoille.

IMG_9049 (1).jpg

Tapahtuman varsinainen teema oli Tove Janssonin syntymän 100-vuotisjuhla, jota vietetään ensi vuonna. Sen kunniaksi on lanseerattu sekä uusi astiasarja, uusia kangaskuoseja että uusia makeisia. Näkyvimmin esillä olivat Arabian Toven juhla -sarja, jonka kuvituksen teema on lainattu Janssonin Vaarallinen matka -kirjasta, sekä Finlaysonin Tove 100 -malliston Juhlamuumi– ja Muumiystävät-kuosit, jotka toistuivat muun muassa pöytäliinoissa.

Arabia lahjoittaa jokaisesta myydystä tuotteesta kaksi euroa ja Finlayson jokaisesta myydystä pussilakanasta euron Unicefille.

IMG_9039.jpg

IMG_9077.jpg

Tapahtumassa pääsimme koristelemaan kakkuja, askartelemaan kortteja ja koristeita sekä kattamaan juhlapöytää.

IMG_9060.jpg

IMG_9065.jpg

Sokeritahna, jota isi käytti Pikku Myy -kakkuunsa, oli hieman liian sitkeää ja venyvää, mutta kyllä hahmon siitä tunnistaa.

IMG_9061 (1).jpg

Pienimmille oli järjestetty piirustus- ja lukupöytä, ja hoitajiakin oli niin paljon, että isi sai askarrella rauhassa, vaikka lapsi juoksenteli ympäri Arabiaa.

IMG_9055.jpg

IMG_9070.jpg

Kakun koristelija sai kunnian leikata ensimmäisen palan. (Kuva: Paula Ojansuu)

Tommi_muumit.jpg

Ja voi miten hauskaa: Arabia, Finlayson ja Fazer lahjoittivat myös arvottavaksi tuotepaketin, joka sisältää

  • Arabian Muumi Seikkailu Muutto -kaatimen ja 2 kpl saman sarja mukia
  • Finlaysonin Pikku Myy -keittiötekstiilipaketin (sisältää essun, lasten essun, patakintaan ja patalappusetin) sekä
  • Fazerin Muumi-tuotepaketin.

Voit osallistua tämän paketin arvontaan jättämällä maanantaihin 2.12.2013 klo 18:00 mennessä kommenttiboksiin oman sähköpostiosoitteesi (sisäänkirjautumaton käyttäjä voi jättää sähköpostiosoitteensa niin, että se näkyy vain bloggarille) sekä kertomalla, mikä Muumi-tarinoista, sarjakuvista, kirjoista, animaatioista tai elokuvista on oma suosikkisi. (Huom, arvonta on päättynyt.)

Minulle se on aina ollut Muumipeikko ja pyrstötähti – se alkuperäinen kirja. Tai Taikatalvi. Oikeastaan Vaarallinen juhannuskin on tosi kiva, ja Kuinkas sitten kävikään -kuvakirja on tietysti huippu. Ja ne sarjakuvat… Ja sitten tietysti muistelen kaiholla sitä joskus lapsena tullutta joulukalenteriohjelmaa, jossa kerrottiin Taikatalven tarinaa ja muumeja näyttelivät oikeat näyttelijät. Jos sen jostain vielä saisi nähtäväksi…

 

Tästä yhteistyöstä bloggaajalle ei makseta erillistä korvausta.

Kommentit (384)
  1. HannaYasmina
    2.12.2013, 19:00

    Minulle ehdottomasti tärkein Muumikirja on lapsena saatu Kuka lohduttaisi Nyytiä? Sitä olen lukenut äidillenikin ääneen silmäleikkauksen jälkeen ja tekisi niiiiin paljon mieli silputa sivuja tauluiksi mutta kun ei raaski rikkoa! yasmina.hamdi@gmail.com

  2. Ja tämä oli viimeinen kommentti, joka osallistuu arvontaan. Kiitos kaikille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *